Cristi Boariu – Cu ce ramai dupa ce trece sarbatoarea ? – 1 –


Mi-a pus Domnul pe inima un mesaj, legat de tema aceasta, desi este foarte greu sa predici al cincilea mesaj legat de o tema frumoasa care tinerii au intitula-o dupa cuvantul Bibliei si care se numeste „Traieste frumos”. Dar m-as lega de un verset care spune „Noaptea aproape a trecut, se apropie ziua”. Le spuneam la tineri, ca daca la ora 5,6 dimineata te trezesc razele de soare care intra in camera, este foarte frumos. Nu? Dar daca la ora 11, cand soarele este sus pe cer, cand altii deja au pauza de lucru, tu inca nici macar nu te-ai trezit, e o problema cu tine.

Si vreau dragii mei sa leg acest mesaj de sarbatoarea Pastelui spunandu-va ca atunci cand a avut loc invierea noaptea a trecut si a inceput o zi noua pt.istoria omenirii, o zi in care cuvantul vietii a rasunat cu putere pe intreg pamantul. Si pot sa spun astazi ca Cristos este viu! Si noi nu spunem „Hristos a inviat!” o data pe an, noi spunem in fiecare zi si cu gura dar si cu viata noastra.

Dragii mei, vreau sa ne uitam in aceasta seara la niste oameni care au avut langa ei pe Cel mai frumos dintre oameni, pe Isus Hristos. Oameni care puteau sa se bucure de zorii acelei dimineti si sa traiasca frumos si nu au facut-o. Si am pus titlul acestui mesaj: „Cu ce ramai dupa ce trece sarbatoarea ?”

Au fost Pastele, acum 3,4 saptamani au fost Pastele. Multi au ramas cu ce o sa va zic in urmatoarele puncte. Putini insa au ramas cu esenta, cu Dumnezeul Cel Viu. Doamne iti multumesc ca esti Prezent aici. Ma bucur de rugaciunile cu foc, atat este de usor sa predici in biserici in care sunt rugaciuni cu foc. Ca oamenii firesti nu fac rugaciuni cu foc. Numai oamenii duhovnicesti. Dumnezeu sa va tina asa si mai inflacarati. Sa nu mai avem noi loc sa predicam. Asa sa fie rugaciunile aici.

Dragii mei, sarbatoarea trece, conferinta cu tinerii a trecut, mesajele trec, predicile care le ascultam trec. Intrebarea mea in aceasta seara este: cu ce ramanem? Cu ce ramanem?

In primul rand vreau sa va spun si vreau sa ne uitam la cateva categorii de oameni care au sarbatorit si ei Pastele, care au fost si ei acolo prin preajma. Le spuneam la tineri ca 400 de ani Biblia tace si nu spune nimica despre ce a fost intre Maleahi si Matei pentru ca au fost bezna completa, noapte completa. Si Biblia nu mai spune nimic. Dar Biblia prin Pavel si prin ceilalti apostoli pune o intrebare si spune: „Oameni buni, a inceput o noua zi, a inceput o zi a invierii si inca sunt oameni care sunt in intuneric?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *