Ioan Panican – Bunatatea lui Iosif – 1 –


Geneza cap.50, incepand cu vers.15 unde Cuvantul Domnului spune asa: „Cand au vazut fratii lui Iosif, ca tatal lor a murit au zis: „Daca va prinde Iosif ura pe noi si ne va intoarce tot raul pe care i l-am facut?” Si au trimis sa spuna lui Iosif:„Tatal tau a dat porunca aceasta ianinte de moarte: „Asa sa vorbiti lui Iosif: “Oh! iarta nelegiuirea fratilor tai si pacatul lor, caci ti-au facut rau!” Iarta acum pacatul robilor Dumnezeului tatalui tau!” Iosif a plans cand a auzit cuvintele acestea.

Fratii lui au venit si s-au aruncat ei insisi cu fata la pamant inaintea lui si i-au zis: “Suntem robii tai.” Iosif le-a zis: “Fiti fara teama; caci sunt eu oare in locul lui Dumnezeu? Voi, negresit, v-ati gandit sa-mi faceti rau: dar Dumnezeu a schimbat raul in bine, ca sa implineasca ceea ce se vede azi, si anume, sa scape viata unui popor in mare numar. Fiti, dar, fara teama, caci eu va voi hrani, pe voi si pe copiii vostri.” Si i-a mangaiat si le-a imbarbatat inimile.” Amin. Sa luam loc si sa ascultam cu luare aminte Cuvantul Domnului.

La Cina cea de Taina dupa ce Iuda a iesit din mijlocul ucenicilor intre altele Domnul a spus si cuvantul acesta f.important: „Eu sunt Calea, Adevarul si Viata.” Singur nu-i este dat omului sub soare sa se mantuiasca. Un Nume mai presus de orisice Nume: Isus Hristos. Si nu este o religie, nu este o confesiune, nu este o doctrina, o teologie, o filosofie de viata si altele de felul acesta, El este Dumnezeu din Dumnezeu Adevarat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *