Cristi Boariu – Nu te da batut niciodata – 1 –


Pentru cei ei care aveti Biblia la voi, va rog sa o deschideti la 1 Corinteni cap.9, citesc cateva versete, haideti sa ne ridicam in picioare, 1 Corinteni 9 de la 24 la 27 Cuvantul Domnului spune:„Nu stiti ca toti ce alearga in locul de alergare, toti alearga, dar numai unul capata premiul. Alergati asadar incat ca sa capatati premiul.

Toti cei ce se lupta la jocurile de obste se supun la tot felul de infranari. Si ei fac lucrul acesta ca sa capete o cununa care se poate vesteji: noi sa facem lucrul acesta pentru o cununa care nu se poate vesteji. Eu deci alerg, dar nu ca si cum n-as sti incotro alerg. Ma lupt cu pumnul, dar nu ca unul care loveste in vant. Ci ma port aspru cu trupul meu si-l tin in stapanire, ca nu cumva, dupa ce am propovaduit altora, eu insumi sa fiu lepadat.” Amin. Va rog sa ocupati locurile.

Am luat acest text pentru ca e ultimul seminar din aceasta serie cu titlul pe care voi l-ati ales: „Traieste frumos.” Pavel spunea in Romani cap.13: „Nu purtati grija de firea pamanteasca ca sa-i treziti poftele.” Ideea este ca Pavel nu s-a referit la faptul de a nu te ingriji de trup, Pavel s-a referit la a nu fi concentrat toata ziua pe materialism, pe ceea ce piere.

Si totusi Pavel aici in 1 Corinteni, se uita la niste sportivi si vrea sa ne invete cateva lucruri, pentru ca voi veti pleca de aici dragii tineri si vreau sa va spun ca atunci cand umbli murdar, nu iti pasa ca masina aceea a trecut printr-o balta si te-a stropit. Uitati-va la o mireasa care iese din casa in ziua nuntii, ce atenta este la fiecare pas, sa nu cumva sa-i murdareasca haina, pentru ca haina ei este alba.

Veti pleca de aici si vreau sa va spun ca colegii vostri, vecinii vostri, prietenii vostri de pe retelele de socializare vor incerca sa va strice frumuetea pe care ati primit-o aici sau pe care ati primit-o de ani de zile in urma. Si titlul pe care l-am pus la acest ultim seminar este: „Nu te da batut niciodata!” Adica indiferent ce vine, tu pastreazati frumusetea. Poate vine o pata pe tine. Poate cineva arunca cu noroi in tine. A spus apostolul iubirii ca chiar daca pacatuim, avem la Tatal un Mijlocitor, si Acesta este Isus Hristos Domnul.

Insa vreau sa va spun dragii mei ca NU EXISTA VICTORIE FARA ESECURI. Faptul ca am fost iertat de un pacat nu inseamna ca nu mai pot sa cad intr-un pacat. Imi scria o fata zilele acestea: a pacatuit, dar nu a fost un pacat dinacela foarte grav. Dar mi-a scris acest mesaj de marturisire cu mai multe lacrimi si cu mai multa cainta decat cineva care a facut lucruri de 10 000 de ori mai grave si a intrat razand la marturisire. Stiti?

Pentru ca exista o sensibilitate. Citeam dimineata aceasta din Biblie un verset, stiti ca pe unii Dumnezeu ia pedepsit, va las pe voi sa gasiti unde scrie asta in Biblie, din cauza ca nu le rosea obrazul. Cum? Dumnezeu sa fie atent la lucrul acesta? Pai dar ce treaba sa aiba Dumnezeu cu rusinea? A zis Domnul asa: „Din cauza ca nu va mai roseste obrazul si nu mai aveti nici macar simt de rusine si faceti pacatul incontinuu, o sa trimit peste voi basilici, o sa trimit peste voi serpi.”

Pentru ca Dumnezeu stie ceva ce ar trebui sa stim si noi astazi. Ca, nimeni nu cade in curvie intai, mai intai are loc o cadere in gand, apoi o cadere cu vorba si apoi o cadere in fapt. Toate pacatele dragii mei, pe care cineva le face mai intai incepe in cuget. Si in momentul in care te-ai obisnuit cu pacatul dispare simtul rusinii. Uitati-va cand umbli in alb si te patezi cu o pata, da? se vede imediat. Mergi la oglinda, incepi sa te cureti. Cand umbli in haina de mecanic auto si toata ziua lucrezi numai cu scule, nu mai conteaza ca inca o surubelnita ai sters-o de pantaloni, de ulei. Nu mai conteaza asta ca oricum tu esti plin. Tu esti murdar pentru ca lucrezi acolo. Da?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *