Cristi Boariu – Avraam, omul rugaciunii de mijlocire – 05 –


– continuare din partea a 4-a –

Dragii mei, sunt cateva conditii care vreau sa le spun astazi. Poate cineva se intreaba: „Mai ce sa fac ca sa ma cunoasca Dumnezeu? Sa imi fac o casa cu 15 etaje, ca sa ma cunoasca Dumnezeu ce masina trebuie sa imi cumpar?” Nu are legatura cu aceasta, stati linistiti.

In primul rand Biblia spune, te rog sa afisezi Timotei cap.2 cu vers.19, Timotei cap.2 cu vers.19, care sunt oamenii care Dumnezeu ii cunoaste? Ca toti spun ca iL cunosc pe Dumnezeu nu? Timotei 2 cu 19, Dumnezeu ii cunoaste pe cine? „Pe cei care sunt ai Lui.” Dragii mei, Dumnezeu isi cunoaste copiii, Dumnezeu isi cunoaste fii Lui in primul rand. Esti tu copilul Lui Dumnezeu? O sa intrebati poate: mai dar cum pot sa devin fiul Lui Dumnezeu? Vreau sa va spun: e mai usor sa devii fiul Lui Dumnezeu, decat sa devii fiul presedintelui. E mai usor.

Spune Biblia ca daca vrei sa fii fiul Lui Dumnezeu, trebuie sa te pocaiesti de pacatele tale, sa iti schimbi viata, sa crezi in jertfa de la Calvar si sa te pregatesti nu pentru inmormantare, pentru moarte si pentru Ziua de apoi. Nu? Crezul spune, noi stim toti nu? Noi credem in invierea ce va sa vie da? Acum vreau sa spun: si eu pot sa cred ca sunt bani in bancomat, daca nu ii scot nu ma ajuta cu nimic. Si tu poti sa crezi ca este mancare in frigider. Daca nu deschizi frigiderul, te ajuta cu ceva?

Nu-i suficient sa credem dragii mei. Ca tare multi romani traiesc si spun: „Eu cred! Eu cred ca Dumnezeu traieste si exista!”. Dar oare Dumnezeu te cunoaste si ma cunoaste? In primul rand dragii mei, Dumnezeu isi cunoaste copiii apoi spune in Naum 1 cu 7, Naum 1 cu 7, ca Dumnezeu ii cunoaste pe cei care se in cred in El. Nu? „Domnul este bun, El este un loc de scapare in ziua necazului si cunoaste…” pe cine? …„pe cei ce se incred in El.” Slavit sa fie Domnul!

Te mai increzi in Dumnezeu? Ma mai incred in Dumnezeu? Intr-o lume care se bazeaza pe materialism, se bazeaza pe ceea ce are omul, si omul zice: „Ma, am asigurare de viata, n-am nevoie de Dumnezeu!”. Dragii mei, asigurarea de viata nu te ajuta cu nimic dincolo. N-o sa gasiti nici la Omniasig, nici la Carpatica, oricum Carpatica e in faliment deja. La nici o firma de aigurari nu veti gasi ca face asigurare, nici daca da-ti 1 milion de euro dupa moarte. Mergeti si intrebati.

Dar este cineva si anume Biserica si Isus Hristos care iti da asigurare pentru vesnicie. Cu o singura conditie, sa te increzi in El. Nu? Vreau sa va spun ca copiii vecinilor mei nu se incred in mine, doar copiii mei se incred in mine. Pentru aia prima conditie era sa te increzi in Dumnezeu. Ca numai copilul se increde in tata, nu copilul vecinului se increde in tata.

Pentru aia spune cantarea „Nu poti sti ce fi-va maine/ Insa stiu ca Dumnezeu se ingrijeste…”. Dar de ce se ingrijeste Dumnezeu de tine si de mine? „Caci si eu sunt fiul Sau” Slavit sa fie Domnul!

Apoi dragii mei, spune Biblia in Psalmul 1:6 ca mai cunoaste pe cineva, pe cei care traiesc in neprihanire. Nu? Acum fiecare familie cred ca isi pune copilul sa invete din Psalmi, nu? Uitati ce spune Psalmul 1:6 „Caci Domnul cunoaste calea celor neprihaniti, dar calea pacatosilor duce…” Domnezeu ii cunoaste pe cei care in fiecare zi se feresc de pacat, de minciuna, de invidie, de nemultumire, de barfa, de clevetire. O, cate pacate sunt! O, cate pacate sunt!

Dragii mei, in ziua judecatii, diferenta dintre cei care vor intra in cer si cei care nu vor intra va fi facuta prin acest fapt: Dumnezeu, daca ia cunoascut sau nu. Unde scrie in Biblia asta? Matei cap.7 cu vers.23, uitati ce spune aici, au venit mai multi oameni sa intre in cer. „Niciodata nu v-am cunoscut” spune Dumnezeu aici, si acum ultimile cuvinte la Judecata de Apoi: „Departati-va de Mine voi toti care ati lucrat faradelegea.” Adica, a spus Dumnezeu: „Pentru ca ati trait in pacat si ati murit in pacat, Eu nu v-am cunoscut.”

Dragii mei, in ziua nuntii mele, eu n-am chemat la nunta decat pe oamenii pe care i-am cunoscut, sa stiti. Dumnezeu la nunta Fiului Sau, va chema Mireasa si prietenii Mirelui, va chema pe cei care L-au cunoscut pe El si au fost cunoscuti de El. Doamne da-ne harul sa ajungem acolo.

Si in ultimul rand, o a 5-a conditie, uitati ce multe conditii sunt. A 5-a conditie ca un mijlocitor sa fie ascultat de Dumnezeu, parca-i cea mai grea conditie, ramane pe genunchi, ramane la mijlocire pana cand Dumnezeu ii vorbeste. Unde scrie asta? Geneza 18 cu 23, haideti sa citim cu mare atentie versetul acesta ca de multe ori personal, l-am citit gresit. „Dupa ce a ispravit de vorbit Avraam” asa scrie? NU! „Dupa ce a ispravit de vorbit lui Avraam” mare diferenta, „Domnul a plecat si Avraam s-a intors…”

Dragii mei, haideti sa ne uitam la versetul acesta. Avraam nu a plecat dupa ce s-a terminat rugaciunea, Avraam a plecat dupa ce Dumnezeu ia dat raspuns. Slavit sa fie Domnul! Unii stau pe genunchi cat timp isi termina rugaciunea, fac o rugaciune si repede la treaba si uitati-va ca 8, 10 ore nu mai terminam cu treaba. Si Dumnezeu te intreaba: „Mai dar de ce te scoli de pe genunchi dupa 5 minute? De ce nu stai pe genunchi pana iti dau un raspuns?”

Dragii mei, mijlocirea se termina in momentul cand primim incredintarea de la Dumnezeu ca am fost ascultati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *