Cristi Boariu – De la o inima murdara la o inima curata – 03 –


– continuare din partea a 2-a –

Dragii mei, ceea ce iubim influenteaza ceea ce facem. Iubirea noastra, decizia noastra, inima noastra influenteaza toate actiunile din viata noastra. Vreau sa ne uitam in prima parte a mesajului cum arata o inima murdara.

Ca un vas murdar stiu cum arata. Si stiu ca am nevoie de Pur sau am nevoie de Ajax sau am nevoie de Cif ca sa il curatesc, sa curat chiuveta, ca sa curat vasele, stiu cum arata o bucatarie murdara. Dar Doamne oare cum arata o inima murdara?

Haideti sa ne uitam dragii mei la cateva pacate ale inimii murdare. La cateva lucruri care se afla. Cum arata omul care are o inima murdara. In primul rand dragii mei, nu neaparat ordinea aceasta dar vreau sa va dau cateva versete din Biblie.

Omul invidios este un om cu o inima murdara. Citesc din Iacov 3 cu 14: „Dar daca aveti in inima voastra pizma amara (adica invidie) si un duh de cearta, sa nu va laudati si sa nu mintiti impotriva adevarului.” Dragii mei, atat de usor incolteste aceasta invidie in inima unui om, il vezi pe altul ca vorbeste mai bine ca tine, il vezi pe altul ca-i mai laudat ca tine. Il vezi pe altul ca poate invata mai bine ca tine. Il vezi pe altul ca poate are mai mult decat ai tu.

Ma gandesc dragii mei la Saul, ani de zile a mers dupa David in pustie si a cautat sa-l ucida si daca Domnul nu-l pazea, sa stiti ca oricum in ochii Domnului Saul a fost un criminal. Ca Domnul judeca gadurile pana ajungi la fapta si o sa vorbim si despre asta. Dar Saul a urmarit pe David din cauza invidiei. De la o cantare, ca intr-o zi a cantat despre miile lui Saul si a zis: „Ma, la David punem o inmultire, zecile de mii ale lui David.” Si nu a mai putut sa rabde Saul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *