Petrica Gaina – Locul crestinului adevarat – 1 –


La slujba din dimineata aceasta o sa citim Cuvantul Lui Dumnezeu cu ajutorul Lui Dumnezeu si o sa vorbim din El din cartea Apocalipsa lui Ioan, cap.1, vers.10 la 20, pagina 1205-1206: „In ziua Domnului eram in Duhul. Si am auzit inapoia mea un glas puternic, ca sunetul unei trambite, care zicea: “Eu sunt Alfa si Omega, Cel Dintai si Cel de pe Urma. Ce vezi, scrie intr-o carte si trimite-o celor sapte biserici: la Efes, Smirna, Pergam, Tiatira, Sardes, Filadelfia si Laodiceea.”

M-am intors sa vad glasul care-mi vorbea. Si, cand m-am intors, am vazut sapte sfesnice de aur. Si, in mijlocul celor sapte sfesnice, pe Cineva care semana cu Fiul omului, imbracat cu o haina lunga pana la picioare si incins la piept cu un brau de aur. Capul si parul Lui erau albe ca lana alba, ca zapada; ochii Lui erau ca para focului; picioarele Lui erau ca arama aprinsa si arsa intr-un cuptor; si glasul Lui era ca vuietul unor ape mari. In mana dreapta tinea sapte stele. Din gura Lui iesea o sabie ascutita cu doua taisuri, si fata Lui era ca soarele cand straluceste in toata puterea lui.

Cand L-am vazut, am cazut la picioarele Lui ca mort. El Si-a pus mana dreapta peste mine si a zis: “Nu te teme! Eu sunt Cel Dintai si Cel de pe Urma, Cel Viu. Am fost mort, si iata ca sunt viu in vecii vecilor. Eu tin cheile mortii si ale Locuintei mortilor. Scrie deci lucrurile pe care le-ai vazut, lucrurile care sunt si cele care au sa fie dupa ele. Taina celor sapte stele pe care le-ai vazut in mana dreapta a Mea si a celor sapte sfesnice de aur: cele sapte stele sunt ingerii celor sapte biserici; si cele sapte sfesnice sunt sapte biserici.” Amin

Doamne, ne inchinam inaintea Ta. Suntem asa de constienti ca despartiti de Tine nu putem face nimic. Si daca Duhul Tau Cel Sfant nu-i prezent aici si nu ne da putere, suntem nimic. Dar fiindca Ochii tai, Cei ca Para Focului vad toata stricaciunea din vietiile nostre, Te-am rugat si inca o data te mai rugam sa ne dai iertare. Curateste-ne Doamne in Sangele Domnului Isus, si apoi alunga orice duh necurat si orice duh rau si lasa Doamne sa se simta in toata adunarea Prezenta Duhului Sfant.

Lasa acei fiori calzi Doamne in tot sufletul si in tot trupul din locul acesta si calauzeste-ne Doamne cu Mana Ta, cu Lumina Ta cereasca spre Cuvantul Tau Cel Viu si Lucrator. Te rog o Doamne Dumnezeule sa-mi dai si mie putere sa vestesc Evanghelia Ta si in ziua de azi. Te rog o Doamne Dumnezeule, in timpul slujbei care urmeaza sa mantuiesti sufletele oamenilor. In timpul slujbei, sa vindeci bolile Doamne si a celor care sunt aici si a celor care sunt departe, dar sunt in rugaciunile noastre.

Te rog sa-i ridici pe cei cazuti la ora aceasta si te rog O Doamne, orice duh rau sa fie fara putere si Duhul Tau Cel sfant sa-si faca lucrarea din plin. Acestea toate Te-am rugat, ca Tu ne-ai spus sa ne rugam in Numele Domnului Isus si prin Duhul Sfant. Si iti multumim ca ne primesti. Amin. Ramaneti pe scaune.

Slavit sa fie Domnul! Dumnezeu sa ne binecuvanteze pe toti! Amin. Nu stiu deloc daca am mai fost vreodata aici. Asa cumva mi s-a parut mie ca am mai fost odata, dar am venit aici fiindca mi-a fost drag sa vin, multumesc Lui Dumnezeu ca mai imi da putere sa umblu, m-am imprietenit cu fratele Beni Buble cand am fost acum un an, prin misiune in Oltenia, acolo ne-am cunoscut, si apoi ne-am mai tot intalnit si i-am promis si mi-am dorit sa ajung aici si ii multumesc Domnului ca am ajuns.

Ma bucur sa fiu in mijlocul dumneavoastra sa va vad asa intr-o cladire spatioasa si un confort, sa tot vii la biserica numai dupa cum arata biserica si de ce fel de confort aveti. Doamnul sa lucreze la umplerea ei asa din plin. Probabil ca sunteti mai multi, dar si la noi unde am slujit si mai slujesc, la noi vin de dimineata, dupa amiaza nici jumatate nu mai vin, dar probabil aici este invers.

Dar oricum ma uit peste fetele dumneavoastra si ma bucur ca sunteti de toate varstele si asta este frumos intr-o biserica ca este viitor, se aude si galagia copiilor. Laudat sa fie Domnul! Ma uit la fetele voastre si vreau sa va spun ca nu zic fatarnic, nici viclean, zic din inima ca va iubesc.

Si vreau sa va spun ca unul dintre poetii nostri preferati a fost fratele Traian Dorz, noi l-am mai vizitat, tin minte ca am trecut odata prin Deva sa ne ducem la el si atunci te intreba politia: „Unde mergi?” Te oprea, era in timpul regimului trecut si „Unde te duci?”. Dar noi aveam pe unul din puscarie credincios si era batran, nu si-a mai dat seama: „Mai” zice „asta n-am vorbit, ce-i spunem, unde ne ducem?” Dar el auzea, politaiul. Apoi soferul nu si-a dat seama, zice: „Pe cine ai in masina?” „Pai pe fratele cutare, fratele cutare, sora cutare…” „Unde mergeti?” „La fratele Traian Dorz.”

Am fost la el noaptea ca asa era atunci si imi aduc aminte ca el isi putea exprima in versuri, atat adevar intr-un vers care-l reprezenta pe el si in adunarile fratilor unde si-a gasit bucuria si linistea sufletului a zis asa, voi o stiti ca-i si cantare: „Ce bine-i printre voi iubitii si dragii sufletului meu/ Iubirea voastra in mine arde, alaturi de a Lui Dumnezeu/ Intai a Lui, apoi aproape de El, mi-e dragostea de voi/ Hristos si voi mi-ati fost comoara in lumea asta de noroi/ Ce bine-i printre voi iubitii si dragii mele vieti intregi/ De voi ma leaga ale iubirii in veci nebiruite legi/ De voi si de Hristos pe viata si vesnicie sunt legat/ Nimic nu va putea desparte ce Dumnezeu a impreunat/ Ce bine-i cand la despartire sunt petrecut cu drag de voi/ Ce bine-i cand iubirea voastra ma intampina venind-napoi/ Ce bine e cu voi la munca si ce usor cu voi la greu/ Cu voi e Dumnezeu in mine si eu cu voi in Dumnezeu/ Fiti binecuvantati, fiti binecuvantati surori iubite si scumpi frati!” Amin.

– sfarsitul primei parti a acestui mesaj. Continuarea acestui mesaj in partea a 2-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *