Cristi Boariu – Avraam, omul rugaciunii de mijlocire – 01 –


Haideti sa pretuim la maxim ceeea ce Dumnezeu daruieste pentru noi. Vreau sa ne uitam dragii mei in joile care vor urma cu ajutorul Domnului, la cateva personaje din Biblie care s-au rugat si care au fost ascultate de Dumnezeu. Acum de rugat ne rugam toti, de rugat se roaga multi oameni. De rugat se roaga si ateul pana la urma cand ii in spital in ultimile clipe, isi da seama ca Dumnezeu s-ar putea sa existe. „Dumnezeu daca ma scapa de aici atunci si eu nu mai fac lucruri rele.”

Insa vreau sa va spun ca sunt si rugaciuni care sunt prea tarzii. In Luca cap.16 Biblia ne aminteste despre bogatul acela din pilda. Toata viata omul acesta nu a avut timp de rugaciune. Si Biblia spune ca cine nu se roaga in viata aceasta, se va ruga in iad dar va fi prea tarziu. Cine se roaga insa in viata aceasta, dincolo in rai va canta. Asa spune Biblia. Slavit sa fie Domnul!

Asa ca merita sa mai stam pe genunchi. Sa mai stam langa Cuvantul Lui Dumnezeu. Si vreau sa ne uitam la cateva personaje din Biblie, cativa oameni mari ai Bibliei. Astazi ne vom uita la Avraam, rugaciune de mijlocire, joile care vor urma ne vom uita de exemplu la Ana, rugaciunea de mutumire, la Solomon, rugaciunea pentru intelepciune, si la alti oameni care s-au rugat si Dumnezeu ia ascultat. Ca e mare lucru, nu sa te rogi, e mare lucru ca atunci cand te rogi, Dumnezeu sa opreasca corul de ingeri si sa-ti asculte tie rugaciunea si mie. Doamne iti multumesc ca ne asculti.

De fapt poate o sa va intrebati: „Mai, dar oare Dumnezeu chiar e prezent aici?” Spune Cuvantul Domnului, in Biblie, „unde sunt 2 sau 3” adunati la ce? la jocuri de carti? NU! La ce? La injuraturi? NU! „2 sau 3 adunati in Numele Meu”, adica in fata Cuvantului, la rugaciune, la o zi de post. A zis Dumnezeu ca „si Eu sunt acolo.” Ce mare lucru!

Dragii mei, vreau sa ne uitam la Avraam. In decursul vietii noastre, de multe ori trebuie sa intervenim pentru cineva. Poate soacra ta e bolnava, poate parintii tai sunt bolnavi, poate unul din copiii tai a avut un accident. Poate cineva nu te mai asculta, poate unul din copiii tai nu te mai asculta. Si trebuie sa vii inaintea Domnului si nu te rogi ca pentru masa, noi ne rugam pentru masa cateva secunde, si poate parca asa imbiati de mancarea aceea, poate ne rugam scurt si repede ne punem la masa.

Cand ne rugam dragii mei, rugaciune de mijlocire, asta e o rugaciune foarte speciala. E o rugaciune in care trebuie indeplinite anumite conditii ca Dumnezeu sa te asculte. Si vreau sa ne uitam care au fost conditiile pe care Avraam le-a indeplinit astfel incat Dumnezeu l-a ascultat. O sa vedeti la finalul predicii, o sa amintesc ca Dumnezeu raspunde acestei rugaciuni a lui Avraam.

Rugaciunea de mijlocire inseamna ca te pui in locul cuiva, iei povara, iei cauza acelui om asupra ta si vii cu ea nu inaintea unui om obisnuit, ci vii cu ea inaintea Lui Dumnezeu.

– sfarsitul primei parti a acestui mesaj. Continuarea in partea a 2-a –

One thought on “Cristi Boariu – Avraam, omul rugaciunii de mijlocire – 01 –

  1. Doamne ajuta! Amin! Sa fiti binecuvantat impreuna cu toata familia,d-voastra!Va urmaresc de ceva timp…va ascult si dimineata si seara si peste zi …ma rog cu d-voastra si pentru noi, toti! Nu stiu altii…dar, eu va simt acolo in rugaciune il simt pe D-zeu si plang impreuna cu d-voastra pentru tot ce se intampla acum in lume cu noi …si exact cum spune-ti , intr-o predica nici mie nu Imi e frica fiindca stiu ca acolo sus e Tatal nostru care ne asculta rugaciunile si are grija de noi!!! D-zeu sa va rasplateasca pentru tot ceea ce , faceti si sper din suflet sa fim tot mai multi aproape de EL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *