Cristi Boariu – Avraam, omul rugaciunii de mijlocire – 02 –


– continuare din partea 1 –

Dragii mei, prima conditie ca un om care mijloceste sa fie ascultat este faptul ca pe el il doare cand la altii nu le pasa. Pe el il doare cand la altii nu le pasa. Daca va uitati aici la Avraam, o sa vedeti in tot acest capitol ca el poarta in inima o durere.

Vreau sa va amintesc si vreau sa deschidem in Geneza cap.13, la un moment dat, noi stim ca Avraam cu Lot, pentru cei care cititi Biblia, stim ca Avraam a fost unchiul lui Lot. Si la un moment dat au avut turme foarte mari, nu stiu, oi, camile ce-or fi avut, dar intre pazitorii turmelor lui Avraam si pazitorii turmelor lui Lot a intervenit o cearta. Nu stiu nu le-o mai fi incaput 2,3,4 hectare, nu stiu care a fost problema dar ascultati ce spune Avraam, Geneza 13 cu 8 te rog sa afisezi: „Te rog sa nu fie cearta intre mine si tine si intre pazitorii mei si pazitorii tai caci suntem frati.”

Vreau sa va spun ca se mai cearta vecinii, se mai cearta poate oamenii care traiesc in satele invecinate, dar cel mai grav este cand se cearta fratii pentru ca sunt familii si cearta aceea poate dura poate ani de zile. Si Avraam vrea sa evite asta. Vreau sa va amintesc. El era nepot, Lot era nepotul lui Avraam. Putea sa zica Avraam lui Lot: „Mai Lot, puneti, puneti aia…pazitorii aceea la punct si nu ma fa sa intervin eu!”

Dar un om credincios nu face asta sa stiti! Uitati ce spune Avraam in 13 cu 9: „Nu-i toata tara inaintea ta? Mai bine desparta-te de mine.” Dar ascultati: „Daca apuci tu la stanga, eu voi apuca la dreapta. Daca apuci tu la dreapta, eu voi apuca la stanga.” Te rog sa afisezi vers.10: „Lot si-a ridicat ochii si a vazut ca toata campia Iordanului era bine udata in intregime.” Ploua bine acolo, crestea iarba frumoasa, trifoi, ce vreti dumneavoastra, si s-a gandit la turmele lui si la banii care poate sa ii scoata de acolo.

Si spune vers.11: „Lot si-a ales toata campia Iordanului si a mers spre rasarit. Astfel s-au despartit ei unul de altul. Vers.13, uitati unde a mers Lot, intre niste oameni rai: „Oamenii din Sodoma erau rai si afara din cale de pacatosi inaintea Domnului.” Cu alte cuvinte Lot a zis: „Mai, eu o sa ma duc cu turmele mele si ma voi apropia de Sodoma si de Gomora.” Sodoma si Gomora erau cetati, care vreau sa va spun ca facea niste pacate groaznice care se cam aproba astazi in Romania, in America, barbat cu barbat, femeie cu femeie. Se fac marsuri pentru pacatele acestea pe strazi.

Sarim peste cateva capitole si ajungem la cap.18. Dumnezeu coboara din cer si se intalneste cu Avraam si ii spune lui Avraam: „Auzi Avraame, am auzit ca Sodoma si Gomora fac lucruri groaznice. Ma duc sa vad ce-i pe acolo si am sa-i nimicesc.” Dumnezeu da la fiecare o vreme de indurare dragii mei, si apoi Dumnezeu aplica dreptatea. Mai intai aplica mila. Ce inseamna mila Lui Dumnezeu? Aerul pe care il respiri, apa care ii dai drumul de la robinet, sanatatea care o ai, toate sunt mila Lui Dumnezeu. Si Dumnezeu vrea prin mila Lui sa-ti vorbeasca sa nu te mai uiti la salariul tau, sa nu te mai uiti la ceea ce ai, sa te uiti la Dumnezeu si sa-i spui: „Multumesc!” Ca de la El avem toate.

Si a zis Dumnezeu: „Ma duc sa nimicesc Sodoma si Gomora”. Si Avraam putea sa zica: „Transmite-i lui Lot si intreaba-l „Cum este?”” Putea sa zica: „Nepoate cum ti se pare acum la campie?” Nu? Cu un aer de superioritate sa zica Avraam: „Na Lot, acum sa te vedem pe tine, ca eu am ramas cu muntele, pe mine m-ai lasat cu nimic. Si tu ai ales campia.” Nu face asta, omul Lui Dumnezeu nu face asta. Omul Lui Dumnezeu chiar daca e si pe minus, vreau sa va spun ceva, chiar daca e si pe minut continua sa il doara.

Si vedeti dragii mei, in rugaciunea aceasta a lui Avraam ca el poarta o durere in inima. Nu-i suficient sa te rogi, vreau sa va spun astazi ceva foarte important: Nu-i suficient sa te rogi. Ca am auzit pe unii care se roaga: „Doamne da-i o boala la ala” zice. Se roaga: „Demonstreaza-i ca eu am dreptate.” Astea nu-s rugaciuni bune. „Demonstreaza-i la nu stiu cine ca eu am dreptate.” Nu!

Avraam dragii mei, avea o inima plina de durere pentru Lot si a zis: „Dumnezeule te rog tare mult, nu cumva sa nimicesti si pe omul acesta care a trait frumos, care s-a ferit de pacat, sa-l nimicesti cu oamenii aceea pacatosi care traiesc in pacate groaznice.”

– sfarsitul partii a 2-a a acestui mesaj. Continuarea in partea a 3-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *