Cristi Boariu – Avraam, omul rugaciunii de mijlocire – 04 –


– continuare din partea a 3-a –

3. O a 3-a conditie ca un mijlocitor sa fie ascultat; OMUL ACESTA SE APROPIE CAND ALTII SE DEPARTEAZA. Avraam se apropie cand altii se departeaza. Geneza 18 cu 23, uitati-va ce spune aici: „Avraam s-a apropiat si a zis catre Dumnezeu: „Vei nimici Tu oare si pe cel bun impreuna cu cel rau?”” Vreau sa va intreb, cand ati mers undeva sa puneti o vorba pentru cineva: Ati strigat din stada la ala care statea la apartamentul 3? „Ei, tu de acolo, vezi ca il am pe frate-miu in spital si am auzit ca cunosti pe doctorul…” Ai strigat din strada? NU!

Intotdeauna cand pui o vorba buna pentru cineva, cand mijlocesti pentru cineva, trebuie sa te apropii de persoana aceea care poate sa iti ofere ajutorul. Asta face Avraam dragii mei, uitati-va aici in vers.23 : „Avraam s-a apropiat, s-a apropiat.”

Dragii mei, cu cat cineva e mai aproape de Dumnezeu cu atat sansele ca sa fie ascultat sunt mai mari. Cu cat e cineva mai aproape de Dumnezeu, cu atat sansele ca sa fie ascultat sunt mai mari. O sa vreau sa pun o intrebare: Prin ceea ce facem in fiecare zi ne apropiem sau ne indepartam de Dumnezeu? Acum 10 ani, sau acum 15 ani, fata de ziua de astazi, erai mai aproape de Dumnezeu, de lucrurile spirituale, decat esti acum?

Dragii mei, unii oameni stau la distanta toata viata. Si stiti cand vor sa vina la Dumnezeu? Cand au o boala, cand nu le vine pensia la timp, cand nu mai au un job, un loc de munca. Si atunci se mira si spun: „Mai daca Dumnezeu exista, m-ar asculta.” Vreau sa va spun ca am acasa 3 copilasi, n-as vrea sa vina la mine numai atunci cand au nevoie de mancare de la mine si de la sotie. As vrea sa vina la mine, si sa vina tot timpul si sa fie in casa tot timpul. Nu? Ca daca te vezi cu fata sau cu copilul o data la cateva zile, nu? tu nu poti sa spui ca ai o relatie foarte apropiata fata de ea sau de el. Cum ar putea fata sau copilul acela sa iti ceara tie ceva intim?

Dragii mei, apropierea de Dumnezeu se face cu o viata sfanta. Doamne ajuta-ne la asta. Cu post, cu rugaciune, cu rastignirea firii pamantesti. Poate o sa intrebati: „Bun, dar cat de aproape a fost Avraam de Dumnezeu? Ca si cum ati merge…, sa presupunem ca mergeti in Resita, sau mergeti la Arad…care ar fi motivul sa va opriti la cineva, la o casa? Pa numai daca ai un prieten foarte apropiat te opresti.

Ascultati ce frumos spune aici versetul: „Atunci Domnul a zis: „Sa ascund Eu oare de Avraam ce am sa fac, caci Eu il cunosc si stiu ca are…”” Si spune mai departe cateva lucruri. Stiti ce spune Biblia despre Avraam? Ca era prietenul Lui Dumnezeu.

Dragii mei, vreau sa va spun ca tata fata de copil are secrete, copilul fata de tata poate sa aiba secrete, dar de obicei prietenii isi cunosc lucrurile intime. Esti tu prietenul Lui Dumnezeu? Sunt eu oare prietenul Lui Dumnezeu? Daca vrei ca rugaciunea ta de mijlocire sa fie ascultata, tu va trebui sa te apropii cand altii se departeaza.

4. O a 4-a conditie, sunt mai multe conditii dragii mei. Ca foarte multi, repet, ne rugam dar oare pe cati ii asculta Dumnezeu? Foarte multi ne rugam, dar haideti sa vedem daca o facem cum trebuie. In al 4-lea rand, nu doar mijlocitorul iL cunoaste pe Dumnezeu, ci si Dumnezeu isi cunoaste mijlocitorul. Uitati ce spune vers.19: „caci Eu il cunosc si stiu ca are sa porunceasca fiilor lui.” Vreau sa va intreb: cati il stiti pe primarul din Deva sau pe presedintele tarii? Multi nu? Ati avea curajul sa mergeti la careva dintre ei? Ati avea curajul sa mergem la careva dintre ei ca sa punem o vorba pentru un prieten de-al nostru?

Dragii mei stiti care este conditia obligatorie si esentiala ca primarul sau presedintele sa intervina pentru mine sau pentru tine? Nu doar tu sa-l cunosti pe el, si el sa te cunoasca pe tine. O, ce multi oameni spun: „Eu iL cunosc pe Dumnezeu, Eu iL stiu pe Dumnezeu.” Dar hai sa ne punem intrebarea in seara aceasta: Dumnezeu ne cunoaste pe noi?

Despre Iov spunea Dumnezeu ca il cunoaste, nu? Despre Iov. Spune Dumnezeu: „Il cunosc pe robul Meu Iov.” Haideti sa descidem in Iov cap.42 cu vers.8 . Te rog sa afisezi Iov cap.42 cu vers.8, uita-ti ce spune Cuvantul Domnului aici: „Luati aici viteti, berbeci…robul Meu Iov sa se roage pentru voi”. Dar de ce? Pai din toti acesti 4 care spuneau ca-L cunosc pe Dumnezeu doar despre unul dintre ei spune Dumnezeu ca il cunoaste.

In cap.1 Dumnezeu spune diavolului „Ai auzit despre robul Meu Iov?” Doamne as vrea sa ne cunosti in seara aceasta. Vreau sa te intreb: prin ce te cunoaste Dumnezeu? Care-i lucrul care l-ai facut ca sa fii cunoscut de Dumnezeu? Sa te cunoasca cerul. De exemplu, daca faci o inventie mare, aici te cunosc oamenii nu? Ai o inventie brevedata, poate primesti premiul Nobel in matematica, asa e o cunoastere care ti-o da lumea dar intrebarea este: ca sa te cunoasca Dumnezeu, ce ai facut pana acum?

– sfarsitul partii a 4-a a acestui mesaj. Continuarea in partea a 5-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *