Cristi Boariu – Avraam, omul rugaciunii de mijlocire – 03 –


– continuare din partea a 2-a –

Dumnezeu dragii mei, cantareste inima mijlocitorului, te rog sa afisezi Proverbe cap.24 cu vers.12. Proverbe 24 cu 12, sa vedeti ca Dumnezeu catareste inima noastra: „Crezi ca nu vede Cel ce catareste inimile si Cel ce vegheaza asupra sufletului tau? Si nu va rasplati El fiecarui dupa faptele lui?” In momentul cand mijlocesti Dumnezeu vrea sa vada: „Mai oare chiar iti pasa pentru persoana pentru care mijlocesti?” Cand la altii nu le-a pasat, lui Avraam ia pasat.

Va rog sa deschideti in 1 Samuel cap.15 cu ver.11, 1 Samuel 15 cu 11. Va aduc aminte de Samuel, un om a Lui Dumnezeu, un mijlocitor mare de pe paginile Scripturii, uitati ce face omul acesta, Dumnezeu ii spune lui Samuel „Imi pare rau ca am pus pe Saul imparat, caci se abate de la Mine si nu pazeste cuvintele Mele.” Ce a zis Samuel? „Slava Domnului, cand urmeaza altul? Doamne unde sa ma duc?” Nu? Uitati ce face Samuel: „Samuel s-a mahnit si toata noaptea a strigat catre Domnul.” Asta face mijlocitorul. Nu se bucura de raul cuiva, nu se bucura de caderea cuiva.

Mijlocitorul este omul dragii mei, care vine cu lacrimi, cu povara, cu durere inaintea Lui Dumnezeu. Romani cap.8 cu 26 spune Biblia ca „insasi Duhul mijloceste” cum pentru noi?… Adica pe Duhul iL doare starea noastra. Duhul pe care Dumnezeu L-a pus in noi, mijloceste pentru noi. Uite aici ne spune: „Insasi Duhul mijloceste pentru noi cu suspine negraite.”

In momentul cand tu te rogi, Duhul Sfant mijloceste la Dumnezeu „Doamne mai dai viata la omul acesta, Doamne mai dai mila, Doamne mai dai indurare, mai dai sanatate in familie, Doamne mai dai putere sa vina la biserica”. Dragii mei, subliniati va rog: DUHUL CAND MIJLOCESTE, O FACE CU DURERE PENTRU NOI. O face cu acea povara simtind cand noi avem nevoie de interventia Lui Dumnezeu. Si spun: Doamne intervino in dreptul cauzele noastre!

2. Conditia a 2-a ca un mijlocitor sa fie ascultat dragii mei. Nu-i suficient sa te rogi, conteaza cum te rogi. 2. El ramane cand altii pleaca. Uitati ce spune aici, Geneza 18 cu 22: „Barbatii aceea s-au departat (care erau impreuna cu Domnul) si au plecat spre Sodoma. Dar Avraam statea tot inaintea Domnului.”

Ce frumos! Unii pleaca, unii poate se grabesc de la biserica, altii se grabesc de la o zi de post, altii se grabesc de la o cantare. Dar uitati-va cand unii se grabesc dragii mei, spune aici ca barbatii aceea s-au indepartat si au plecat spre Sodoma, au plecat sa analizeze situatia. Vreau sa va spun ceva, la ce concluzie am ajuns: intotdeauna e mai usor sa judeci pe altul, sa analizezi situatia cuiva decat sa te rogi pentru el. Intotdeauna e mai usor sa faci o poza, sa zici: „Da, uite am vazut ce face omul acela, ce face omul ala.” Dar Dumnezeu ne intreaba: „Cand altii pleaca, tu mai stai inaintea Mea?” Asa spune aici. „Barbatii s-au departat si Avraam statea inaintea Domnului.”

Dragii mei, vreau sa va spun ca mijlocirea, rugaciunea, starea de mijlocire inaintea Domnului este ca un razboi. Poate mijlocesti pentru cineva care traieste poate in pacat, in preacurvie, in curvie. Poate traieste in droguri, poate traieste intr-o viata duplicitara. Si iti dai seama ca daca omul acela moare la noapte, el merge in iad. Si tu mergi si spui: „Dumnezeule, mai dai zile! Doamne, iesi in cale lui Doamne! Fa-l sa vada ca Tu ai murit in locul lui la Calvar si poti sa-i dai mantuirea!” Slavit sa fie Domnul!

Poate aveti in familie oameni care au nevoie de mantuire. Dragii mei, mijlocirea e ca un razboi, sa stiti. Deschidem va rog frumos la 1 Cronici cap.12, sa vedeti un razboi foarte greu, cu vers.14 … am gresit referinta dar oricum, stiu din cap la ce se refera, spune acolo la un moment dat ca in timp ce altii fugeau, David, un slujitor al lui, un mare razboinic, a ramas si a luptat pe ogorul acela. Si spune acolo, cateva cuvinte asa, fraza: „Dumnezeu a dat o mare izbavire in ziua aceea.” Dar eu va intreb, cui a dat izbavire? La aia care fugeau sau la astia care au stat? La cei care au stat. Dragii mei, as vrea sa ramanem cu acest gand: Cand altii pleaca, noi trebuie sa ramanem langa Dumnezeu. Doamne ajuta-ne la asta!

– sfarsitul partii a 3-a a acestui mesaj. Continuarea in partea a 4-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *