Ioan Panican – Ce alegi aceea te reprezinta – partea 1.8 –


Amin si slavit sa fie Domnul! Sfarsitul psalmului cu numarul 84, Cuvantul Domnului spune „Doamne al ostirilor, ferice de omul care se increde in Tine.” Amin. Isus este cea mai puternica realitate. Sa ne incredem in El in orisice loc si in orice imprejurare de viata si astazi si pana la sfarsitul veacurilor. Toate trec dar El ramane, „Doamne al ostirilor, ferice de omul care se increde in Tine.” Amin

Cuvantul Domnului pentru seara aceasta, un Cuvant care imi doresc sa ajunga la inima tuturor, si la inima copiilor, si la inima tinerilor, si la inima celor maturi si la inima slujitorilor deopotriva, cartea Rut, capitolul 1, citim prin indurarea Domnului un verset si inceputul celuilalt verset, respectiv versetele 15 si 16, 287 pagina in Sfintele Scripturi: „Naomi a zis catre Rut: “Iata, cumnata ta s-a intors la poporul ei si la dumnezeii ei; intoarce-te si tu dupa cumnata ta.” Rut a raspuns: “Nu sta de mine sa te las si sa ma intorc de la tine!”” Amin. Sa luam loc si sa ascultam cu luare aminte Cuvantul Domnului.

Da, cat de departe sunt caile Domnului de caile noastre si cat de departe sunt gandurile Domnului de gandurile noastre. A venit o foamente in poporul Domnului si femeia aceasta cu nume minunat Naomi, impreuna cu sotul ei si cu cei 2 copii, spune in Biblie ca au hotarat sa plece in Moab, o tara straina si pagana, dar zice „pentru o vreme.” Si a venit o alta incercare, nu stim cat timp a trecut si sotul acestei femei a murit. Si noi am zice: „o alta nenorocire.” Si cei 2 baieti s-au casatorit cu 2 moabite, si poate unii dintre noi am zice: „iarasi, o alta nenorocire peste Naomi, si peste casa ei.”

Si n-a mai trecut multa vreme si au murit si cei 2 fii. Si acum am putea spune cu intreaga adunare: „o alta si nemaipomenita durere, incercare si nenorocire, venita peste femeia aceasta. Numai ca Duhul Sfant, Dumnezeu Sfantul Lui Israel veghea si asupra acestei femei si asupra casei ei, cum vegheaza si asupra noastra si asupra caselor noastre si asupra vietilor noastre pas cu pas. El numara pasii nostri in viata aceasta de pe pamant, cum numara si picaturile de ploaie. Sa fiti si sa fim deplin incredintati de adevarul acesta.

Si a venit o alta vreme si Naomi a aflat, ca Dumnezeu si-a binecuvantat poporul cu paine. Si a hatarat sa se intoarca in Israel. Si avem 3 femei pe drumul maintuirii, 3 femei in calatorie spre o alta tara, cum am spune noi, spre Impraratia Lui Dumnezeu unde se gaseste Painea Vietii. 2 femei pe drumul mantuirii, Orpa si Rut.

Si de aici mai departe pentru ca mi s-a spus ca tema slujirii in aceasta seara, o seara de tineret, se numeste „Alegerea”. Si cele 2, Orpa si Rut, in aceasta intersectie a vietii au avut alegeri diferite si au avut atitudini diferite. Si un proverb de intelepciune, un proverb german spune: „ATITUDINEA DETERMINA ALTITUDINEA.”

– sfarsitul primei parti a acestui mesaj. Continuarea in partea a 2-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *