Ioan Panican – Cum primim Duhul Sfant


Slavit sa fie Domnul. Citesc Cuvantul Domnului mai intai din Epistola catre Galateni in capitolul al 3-lea, versetul cu nr.2, unde apostolul Pavel pune o intrebare importanta si face o afirmatie importanta: „Iata numai ce voiesc sa stiu de la voi:prin faptele legii ati primit voi Duhul? Ori prin auzirea credintei?”. Iar in cartea Faptele Apostolilor in capitolul al 5-lea in versetul cu nr.32 apostolul Petru spune: „Noi suntem martori ai acestor lucruri ca si Duhul Sfant care L-a dat Dumnezeu celor ce asculta de El.” Amin.

Deci sunt 2 concluzii foarte clare si foarte importante. Mai intai: DUHUL SE PRIMESTE PRIN AUZIREA CREDINTEI. Si cea dea doua concluzie: DUMNEZEU DA DUHUL SFANT CELOR CE ASCULTA DE EL. Dupa Inviere spune ca Domnul Isus vreme de 40 de zile s-a aratat in multe randuri ucenicilor vorbind cu ei despre lucrurile privitoare la Imparatia Lui Dumnezeu. Altfel spus, ia antrenat si ia pregatit pentru marea misiune care le statea inainte. In aceste 40 de zile Domnul Isus n-a vindecat pe nimeni, n-a eliberat pe nimeni si n-a inviat pe nimeni din morti.

S-a facut o singura minute si anume pescuirea minunata ca prin aceasta ucenicii sa inteleaga si mai bine ce inseamna minunea si harul de a fi pescarul de oameni. Inainte sa se inalte la cer din mijlocul ucenicilor Domnul Isus a suflat peste ucenici si le-a zis: „Luati Duh Sfant!”. Si de la Inaltare pana la Cincizecime au trecut 10 zile. Si in aceste 10 zile prin Duhul Sfant care a fost suflat peste ei ucenicii s-au apropiat unul de celalat si s-a facut unitatea binecuvantata.

La fel cum spune in Ezechiel 37 despre valea aceea plina cu oase uscate peste care a venit o adiere de vant si oasele au inceput sa se miste apropiindu-se unele de celelalte. La fel s-a facut unitatea si intre ucenici si la Cincizecime Duhul Lui Dumnezeu, Duh de Viata noua a intrat in ei si prin Duhul Sfant au stat in picioare in ziua Cincizecimii si au vestit in chip minunat lumii intregi Cuvantul Lui Dumnezeu si lucrurile minunate ale Celui Prea Inalt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *