Daniel Popa – Voi sunteti paziti de Puterea Lui Dumnezeu prin credinta


Acum vreo 2 saptamani m-a oprit o tanara nepocaita, plangea la final si zicea:„Vreau sa vorbesc, vreau sa intru in apa botezului, vreau sa ma impac cu Dumnezeu, dar sunt ingrijorata ca parintii mei nu vor sa accepte lucrul acesta”, zice „vin dintr-o familie de ortodocsi si sunt ingrijorata, ceva ma cheama din interior sa ma impac cu Dumnezeu si imi este frica, sunt ingrijorata din cauza parintilor” Sa stiti ceva: ingrijorarea tine de atitudinea noastra, daca luam ingrijorarea asupra noastra sau o aruncam asupra Domnului, lasam bagajul celui rau la picioarele Domnului.

Vreau sa va dau un exemplu. A spus Dariu la inceput de Daniel Suciu care a plecat aseara la…m-am uitat azi pe mesaj, am primit la 23:24, fratele lui mi-a scris ca Daniel a plecat dintre noi. Unii dintre voi acum 3 saptamani ati mers si ati donat sange pentru el la spitalul judetean. Dar am trecut printr-un moment interesant, exact aseara au fost 2 saptamani de cand am fost cu fratele Mot la el acasa undeva in Dumbravita ca ne-a chemat, a zis: „Dani te rog vino cu cineva sa imi faca ungerea si sa va rugati pentru mine.”

Si am mers duminica seara dupa slujba am plecat cu fratele Mot sa mergem in Dumbravita la el acasa. Si cand ne-am dat jos din masina acolo in fata blocului ne puneam de acord cam cum sa…nu l-am vazut de vreo 2 ani de zile, comunicam cu el pe wazzup si ne sunam, dar nu l-am mai vazut de cand s-a agravat situatia. Si ne gandeam noi cum sa-l luam, ce sa-i spunem, ce sa…si am urcat sus, am batut la usa, a iesit sotia lui, casatorit de 4 ani, a iesit sotia lui in usa, ne-a asteptat, stia ca mergem, ne-a primit inauntru.

Am intrat acolo, el era intins pe un pat cu perfuzie in mana, era umbra de om, desi am cantat cu el in fanfara, a fost basistul, basistul fanfarei cand eram copil si un baiat cat muntele, puternic, era ca o umbra intins pe pat acolo, am povestit cateva cuvinte cu el si la un moment dat fratele Mot incepe sa discute cu el si ii spune asa: „Daniele” cum ii stilul lui caracteristic moale cald la momente dinacestea si ii spune „Daniele” zice „stiind situatia in care te afli, tu esti constient de tot ce ti se intampla, asa-i?”

Si Daniel a zis: „Da, frate Mot, sunt contient de starea in care ma aflu” Zice: „Vreau sa te intreb, cum e starea ta sufleteasca? Cum esti in momentul acesta raportat la cancerul care este in viata ta?” Eu acum stateam ochi si urechi si imi pare rau, tare rau imi pare ca nu l-am filmat sa va fi dat la unii dintre voi sa vedeti ce inseamna ingrijorarea. Si s-a uitat la noi, eu stateam nici nu rasuflam sa vad ce raspunde, si de pe pat stiti ce a zis? „Frate Mot sunt atat de linistit, stiu ca sunt pe punctul sa plec, stiu ca sunt pe punctul sa mor, dar eu sunt linistit ca stiu ca ma duc si ma intalnesc cu Domnul.”

Va spun, am inceput sa plang, fratele lui se uita spre sotia lui, spre Paula si o intreaba: „Sora tu cum esti raportat la cum il vezi pe sotul tau? Cum esti, care este starea ta sufleteasca?” Se uita Paula si plangea, se uita la el, se uita la noi. Stiti ce a zis? „Mi-a fost tare greu sa accept, dupa 4 ani de casatorie, sa-mi vad…dupa ce mi-am ingropat tatal bolnav de cancer, sa-l vad pe sotul meu bolnav de cancer, in starea aceasta, mi-a fost foarte greu dar zice, am avut o zi in care am capitulat inaintea Domnului si am zis Doamne, voia Ta sa se faca.” Zice „N-am mai putut duce povara ingrijorarii” Povara asta a ingrijorarii, care macina si trupul si sufletul stiti ca multi au luat-o razna si au fost internati la spitale de psihiatrie din cauza ingrijorarii? Dar a zis femeia asta la 30 de ani, a zis: „Am avut o zi in care am aruncat ingrijorare mea asupra Domnului” si zice „sunt linistita si vreau sa accept Voia Domnului. El stie exact ce are de facut in casa noastra”

Imi pare rau ca nu l-am inregistrat pe Dani si pe nevasta-sa cand tu esti ingrijorat ca nu stiu, nu ai telefon nu stiu de care. El cu cancerul in trup cu ultimele clipe din viata, stii ce a zis? „Nu ma mai ingrijorez, eu sunt in Mana Lui Dumnezeu.”

Auziti ce a zis Petru 1 cu 5, 1 Petru 1:5, spune Cuvantul Domnului asa: „Cand vine ingrijorarea” si te imbie diavolul si iti spune diavolul: „Nu imi tii putin rucsacul, nu-mi iei un pic geanta in spate?” Tu spune: „Nu iti iau geanta in spate.” Auziti ce a zis Petru: „Voi sunteti paziti de Puterea Lui Dumnezeu” Dragii tineri, noi sunteti paziti de Puterea Lui Dumnezeu. Cand ai siguranta ca Dani pe patul mortii, si a zis: „Eu sunt linistit, pentru ca sufletul meu este pazit de Dumnezeu” Cand ai siguranta mantuirii, tu nu iei bagaje in spate care nu iti apartin. Ci tu ai jugul Domnului, ai sarcina Lui in viata ta.

Tinerii au pregatit o cantare in seara aceasta, sa cantam acum la final de mesaj, la final de intalnire de tineret, sa cantam o cantare, nu stiu, au ales-o inspirati de Duhul Lui Dumnezeu. Stiti ce spune cantarea aceasta? „O ce har sa stii ca Domnul te iubeste. Cand vine ingrijorarea, tu spune: eu stiu ca Dumnezeu me iubeste. Si chiar daca mi se intampla au zis cei 3 tineri in fata cuptorului, noi nu ne ingrijoram ca Dumnezeu ramane cu noi, tu nu ne poti distruge numai trupul, tu nu imi poti numai banii, tu nu imi poti lua numai averea, dar sufletul meu este pazit de Dumnezeu.

Haideti sa ne ridicam in picioare si as vrea sa sa cantam impreuna din cantarea aceasta care spune „O ce har sa stii ca Domnul te iubeste/ O ce har sa stii ca esti capilul Lui, ca apartii Lui” si spune refrenul la cantarea aceasta: „Sa ai pace in mijlocul necazului tau,” Sa ai pace atunci cand diavolul vrea sa iti distruga sentimentele, cand diavolul vrea sa iti distruga mintea, cand vrea sa iti distruga viitorul, tu sa spui ce a spus Petru: „Eu sunt pazit de puterea Lui Dumnezeu. Eu ingrijorarea n-o iau asupra mea, eu vreau sufletul meu sa se odihnesca in Dumnezeu, sufletul meu sa fie ancorat in Mana Lui Dumnezeu, eu sunt copilul Domnului.”

Nu o sa chem in fata, n-o sa vreau sa…ne rugam la comun, dar vreau sa iti spun ceva la final. Daca simti ca te apasa ingrijorarea, cand se termina seara aceasta, haideti sa vorbim, vino aici asa cum a zis fratele Adi, vino si zii ca vrei sa lasi bagajul jos cum a zis Paula: „Am avut o zi…” L-a dus ani de zile, Dani era bolnav de vreo 3 ani de zile, 2 ani si ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *