Aurel Balici – Nu te teme – 1 –


Iubiti frati si surori, din toata inima sa zicem: „Slavit sa fie Domnul!” Am dorit de mult sa ajung la voi dar mi-a fost frica de locul acesta. Cand biserica inca nu era gata si voi va adunati in partea cealalta, am fost cu corul de la Ghetimani si am avut o expierenta unica in viata mea si oridecate ori fratele Iosif tot spunea: „Hai mai vino pe la noi.” ma gandeam: „Dar oare ce-o sa mai patesc acolo?” Am patit-o odata si buna. Daca voi va amintiti, a fost o zi de neuitat pentru mine si pana cand Domnul ma va chema in vesnicie, n-am sa uit.

Primiti salutari sfinte de la biserica Ghetimani, fratele pastor Costica Hrisca si ceilalti frati v-au salutat in Numele Domnului Isus, har si pace si „Maranata, Domnul nostru vine!” Cu 2 saptamani in urma, azi vineri, era in Irlanda la staruinta pentru 3 zice joi, vineri, sambata. Si Domnul a botezat 35 cu Duhul Sfant. Tineri, baieti, fete. Si tin minte, a venit vineri cineva si a spus: „Eu nu primesc. Viata mea e asa de murdara si Domnul nu poate sa imi da.” Si i-am spus doar atat: „Isus te iubeste si pe tine. Maine seara primesti.” Si a spus ala: „Maine seara primesc? Nu.” Dar a 2-a zi a primit.

Am vazut sot, sotie, ne-am rugat pentru familii, si am vazut sot, sotie care au primit odata Duhul Sfant. Si fratii au continuat staruinta pentru inca 3 zile. Si acum sunt aproape de 70 numarul celor care Domnul ia botezat. E un har si vreau sa va spun, frati si surori, in Irlanda am intalnit o biserica tanara, dar nu tanara in ani de cand s-au infiintat ca au 20 de ani, poate mai mult de cand…dupa revolutie cand au inceput sa mearga din Romania. Dar eram numai eu si unu din Romania erau carunti. Restul media de varsta cam 50. Batranii sunt in tara. Si m-am gandit atunci: „Domnule cum se descurca astia?” Ca spune Biblia ca batranii e frana la motor, aici e numai motorul, numai viteza aici. „Ce vor face fratii? Cum merg astia?”

Dar am observat un lucru, ca Dumnezeu lucreaza intr-un chip minunat. Harul lui e felurit. Si Domnul mi-a dat un cuvant in ziua de duminica inainte de a ma intoarce, doua saptamani in urma, un cuvant nou pentru mine, care este scris in cartea Domnului, in Vechiul Testament, cand au inceput o cearta in familie. Absalom a spus: „Vreau eu sa fiu imparat acum. Dar cum sa fac? Am sa stau la poarta cand vin oamenii cu probleme, si am sa le spun, doar eu sunt baiatul imparatului.” Vrei pile? Ca romanii nu? Vrei aranjamente, pile, ciubucuri? Hai sa facem ceva.

Si statea la poarta. „Eu iti rezolv problema. Gata. Ala te-a pus deoparte? Eu iti rezolv problema.” Si statea la poarta. Si azi asa, maine asa, poimaine asa. Si deodata poporul, tinerii spun: „Pai, un imparat dinacesta avem nevoie. Care ne rezolva problemele.” „Fara judecatori, fara nimic. Du-te acasa ca-ti rezolv problema.” Asa-i cand ai un ciubuc in Romania nu?

Sau dai la politai. Tin minte, cineva mergea la Detroit si a incercat sa dea la State Police. In 90, inainte de 90. Mergea pana la Detroit si a dat sa dea la un State Police un ciubuc. Si State Police s-a uitat, i-a pus catusele si zice: „Iti multumesc, dar acum vii cu mine.” Si zice: „Domnule dar in Romania…” „A, esti din Romania?” Si a inceput sa vorbeasca romaneste asta. „Atunci iti dau pedeapsa mai mare. Eu sunt nascut in familie de romani. Vorbesc romaneste.” Si era State Police.

Dar n-am venit in seara aceasta aici ca sa va spun dinastea. Dar am venit in seara aceasta aici…am o fagaduinta inaintea Domnului. Am aproape un an de zile de cand am iesit la pensie. Si am spus: „Cand voi iesi la pensie voi merge printre frati, nu voi vorbi pe puncte, dar voi spune doar atat: „Nu te lasa, mai este putin. Mai rabda putin si ajungem. Vine Isus!”” Doar sa imbarbatez. Doar atat. Si in seara aceasta mi-a revenit ultima lucrare din program, ii multumesc si la fratele Iosif care m-a chemat de atatea ori.

Imi spunea cineva, zice: „Unde mergi?” Mi-a spus alaltaieri: „Unde mergi?” Zice: „Ma duc la fratele Iosif Purcaru.” Zice: „Tu stii ce inseamna Purcaru?” Zic: „Nu” „Purcar” „Pur, adica un car sarac, o masina saraca.” Asa a inteles el. Dar acum am venit aici, dar nu-i o masina saraca aici. Aici vad numai Lamburghini in adunare acum, vad ceva deosebit aici. Un cor extraordinar, va port in inima si v-as duce la noi la Ghetimani. Asta nu-i car sarac ce aveti voi aici. Si ma bucur din toata inima si zic: „Domnul sa va binecuvanteze!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *