Dan Bercian – Atitudinea crestinului fata de autoritati – partea 1/3 –


Mesajul care urmeaza a fost cenzurat de yt in cateva ore dupa ce cineva l-a postat pe contul lui de yt. Ba mai mult, contul respectiv a fost inchis definitiv. Aceasta spune multe, despre libertatea de exprimare, mai precis despre lipsa ei. Amaraciunea mea este amestecata cu bucuria. Amaraciune pentru ca vad cum de la ora la ora, ni se iau toate drepturile date de Dumnezeu si controlul totalitar se inteteste, dar bucurie ca am vorbit ceea ce trebuia vorbit. Faptul ca mesajul a fost cenzurat cu atata duritate, imi confirma ca lucrurile trebuiau spuse in acest fel. Indemnul meu este sa raspanditi mesajul pe orice cale. Cat timp se mai poate si sa cautam cu totii sa fim credinciosi Domnului, singurul care ne mai poate pazi in urgia care vine.

Romani capitolul 13 de la 1 la 7:„Oricine sa fie supus stapanirilor celor mai inalte; caci nu este stapanire care sa nu vina de la Dumnezeu. Si stapanirile care sunt, au fost randuite de Dumnezeu. De aceea, cine se impotriveste stapanirii, se impotriveste randuielii puse de Dumnezeu; si cei ce se impotrivesc isi vor lua osanda. Dregatorii nu sunt de temut pentru o fapta buna, ci pentru una rea. Vrei, dar, sa nu-ti fie frica de stapanire? Fa binele, si vei avea lauda de la ea. El este slujitorul lui Dumnezeu pentru binele tau. Dar, daca faci raul, teme-te, caci nu degeaba poarta sabia. El este in slujba lui Dumnezeu, ca sa-L razbune si sa pedepseasca pe cel ce face rau. De aceea, trebuie sa fiti supusi nu numai de frica pedepsei, ci si din indemnul cugetului. Tot pentru aceasta sa platiti si birurile. Caci dregatorii sunt niste slujitori ai lui Dumnezeu, facand necurmat tocmai slujba aceasta. Dati tuturor ce sunteti datori sa dati: cui datorati birul, dati-i birul; cui datorati vama, dati-i vama; cui datorati frica, dati-i frica; cui datorati cinstea, dati-i cinstea.”

Va marturisesc ca de multa vreme am in gand aceasta dorinta de a vorbi despre autoritatile pamantesti. Si mai ales de cand am intrat in vremurile acestea cum omenirea nu a mai experimentat pana acum dar meditand la acest subiect mi-am dat seama ca e foarte delicat si ca trebuie sa am foarte mare grija. Sa va rugati sa nu rostesc decat cuvintele care sunt dupa Voia Lui Dumnezeu. Insa este un subiect important, un subiect deosebit de important si este un subiect care am vazut ca astazi chiar dezbina crestinii. Crestinii sunt dezbinati din pricina acestui subiect, a atitudinii noastre fata de autoritatile pamantesti.

Consider ca este o atitudine gresita aceea de a spune ca trebuie sa ne supunem autoritatilor pamantesti in toate lucrurile. Desi unii crestini marturisesc astazi lucrul acesta, sunt autoritati, citeaza versete din Scriptura, asa ca si versete pe care le-am citat aici si spun:trebuie sa ne supunem autoritatilor in toate lucrurile. Ei au cumva slujba aceasta si noi trebuie sa ne supunem. Insa Scriptura trebuie luata in ansamblul ei. Asa cum stiti, s-au facut multe greseli de-a lungul vremii , de-a lungul timpului, luand doar un verset si facand din versetul acela o doctrina si s-au ajuns la erezii si lucruri foarte grele, lucruri care i-au indepartat pe oameni de Dumnezeu. Asa ca haideti sa incercam si rugati-va Domnului sa ne dea har, sa vedem cum stau lucrurile in privinta acesta, a autoritatilor pamantesti.

Mai intai sa luam, cateva texte care vorbesc despre exact ceea ce v-am spus ca trebuie sa ne supunem. Si am vazut aici 420

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *