Viorel Candreanu – Evenimente apocaliptice – 2 –


– continuare din partea 1 –

In capitolele 2,3 sunt lucruri care erau contemporane cu Ioan, lucruri care sunt. Si aici gasim cele 7 biserici. Multi au predicat din cele 7 biserici si au aratat de fapt ca sunt 7 etape istorice ale drumului bisericii prin istorie. Si nu vreau sa ii contrazic. Pentru ca Dumnezeu cand face o lucrare, o face desavarsita. Si se poate intampla ca intradevar, sa gasim aici o imagine a etapelor istorice a bisericii. Dar fratilor, cred ca mai important pentru noi este sa luam din aceste mesaje ceea ce este necesar pentru noi.

Pentru ca astazi in viata unuia dintre noi eu cred ca poate sa fie Filadelfia, si asta inseamna dragostea de frati, si in viata altora dintre noi, chiar daca sunt dintre crestini poate sa fie Laodicea, si Laodicea inseamna impresie sau pretentie. Ai pretentia ca esti crestin, ca esti biserica, ca esti membru in trupul Lui Hristos. Si nu esti. Ai impresia si nu ai simtul realitatii. Si ai impresia ca esti ok, ca ai de toate, ca te-ai imbogatit, nu duci lipsa de nimic. Si „nu stii, nu stii” zice Domnul „ca esti ticalos, nenorocit, sarac, orb si gol.” Tu ai o impresie sau o pretentie, dar realitatea este alta. Si Doamne, vorbeste-ne prin Duhul Sfant! Si ajuta-ne Doamne sa vedem intradevar lucrurile asa cum sunt astazi in fiinta noastra. Sa ne punem in randuiala. Astazi aceste biserici nu mai sunt.

S-a dus delegatia Federatiei Baptiste Europene la Istambul, la Constantinopol sa se intalneasca cu biserica rasariteana, cu reprezentantii bisericii ortodoxe. Si apoi au venit si-si lingeau buzele pe la Oradea si spuneau: „Fratilor, am fost acolo. Stiti cum ne-au primit fratii ortodocsi? In momentul in care ne-am dus acolo, marele patriarh de acolo ne-a spus: „Bine ati venit fratii nostri intr-un Hristos Domnul!”” Si asa se bucurau ei parca cine stie ce au primit.

Ca ortodocsi acestia diplomatic i-au numit pe ei „fratii nostri intr-un Hristos Domnul”. Pai daca ei sunt frati cu astia, eu nu mai vreau sa fiu frate cu ei. Pentru ca ecumenismul acesta este erezia secolului 20. Astia din varfurile de sus ale acestor biserici care se aduna in consiliul ecumenic nu mai sunt frati. Astia sunt diplomati. Astia sunt mafioti si masonici. Astia au o intentie politica sa ne bage sub o fiara pe toti. Si sa pregatim o rampa pentru anticrist si sa ne inchinam inaintea lui. Doamne pastreaza-ti biserica Ta curata si bine delimitata Doamne! Sa nu ne ratacim si sa nu ne ducem dupa un strain. Si sa ascultam si sa spunem intotdeauna „s-a parut nimerit Duhului Sfant si noua.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *