Iosif Borca – Batalia pentru maini curate – 1 –


Iubiti tineri, ma bucur sa fiu cu voi in seara aceasta. Iata ca n-a trecut decat o saptamana de cand am fost din nou la Poarta Cerului. Sper in seara aceasta sa puteti sa ma ascultati din nou. Duminica trecuta seara, cand am fost in mijlocul bisericii dumneavoastra, cineva mi-a spus la urma: „Dumnezeu mi-a vorbit personal”. Sa stiti ca in seara aceasta nu voi fi satisfacut, daca cineva din voi mi-ar spune la urma: „Ai predicat frumos”.

Dar as fi plin de bucurie in seara aceasta daca in urma intalnirii de aici din Casa Domnului, Poarta Cerului, cineva ar putea sa imi spuna: „Dumnezeu mi-a vorbit inca o data”. Vreti sa va vorbeasca Domnul in seara aceasta? Amin? As vrea sa si citesc un cuvant din Biblie, un verset si jumatate. Daca se poate afisa, Psalmul 24 vers.3 si prima parte din vers.4: „Cine va putea sa se suie la Muntele Domnului? Cine se va ridica pana la locul Lui cel sfant? Cel ce are mainile nevinovate.” Amin.

Dragi tineri, nu stiu ce idealuri aveti voi la tinerete. Insa in aceasta seara dati-mi voie sa va vorbesc despre cel mai frumos si cel mai sublim ideal pe care poate sa il aiba un tanar. Stiti care este cel mai sublim ideal la varsta tineretii pentru cineva? Biblia ne spune ca cel mai inaltator ideal la tinerete dorit de un tanar sau de o tanara, este o TINERETE CURATA.

Nu stiu daca mai lupti pentru o astfel de tinerete. Nu stiu daca mai ai in preocuparile tale aceasta tinta, si anume, de ati pastra tineretea curata. Da-mi voie sa iti spun in aceasta seara ca TINERETE CURATA INSEMANA SI A AVEA MAINI NEVINOVATE INAINTEA LUI DUMNEZEU. TINERETE CURATA INSEAMANA SI A AVEA MAINI CURATE IN FATA CREATORULUI.

In seara aceasta prin harul Lui Dumnezeu in minutele care ne stau la dispozitie as vrea sa aduc inaintea dumneavoastra un mesaj cu privire la BATALIA PENTRU MAINI CURATE. BATALIA PENTRU MAINI CURATE. As vrea sa ne punem fiecare dintre noi urmatoarea intrebare in seara aceasta: DE CE E IMPORTANT CE FAC CU MAINILE MELE IN VIATA??? De ce conteaza atat de mult inaintea Lui Dumnezeu la ce imi intrebuintez aceste 2 maini ce mi le-a dat El in viata acesta?

As vrea sa amintesc in aceasta seara 4 principii foarte importante cu privire la rostul mainilor noastre in viata aceasta. Si apoi in final as vrea sa punctez si cateva lucruri ca si concluzie pentru noi la intalnirea aceasta de tineret. DE CE OARE ESTE ASA DE IMPORTANT INAINTEA LUI DUMNEZEU CE FAC SI CE FACI CU MAINILE MELE SAU CU MAINILE TALE?

In primul rand in seara aceasta da-mi voie sa iti spun urmatorul lucru: CEEA CE FACI CU MAINILE TALE ARATA CINE ESTI CU ADEVARAT. Stiti ca ceea ce facem cu propriile noastre maini intr-un oarecare fel ne defineste identitatea noastra? Biblia spune ca modul in care actionam cu mainile noastre arata cine suntem noi cu adevarat. Va dau cateva exemple biblice in seara aceasta si apoi exemple practice din viata de zi cu zi ca sa intelegem de ceea ce facem cu mainile noastre arata cine suntem noi cu adevarat.

Mai intai Biblia spune ca ceea ce fac cu mainile mele arata daca sunt o persoana nechibzuita sau o persoana inteleapta. Autorul cartii proverbelor ne spune la cap.14 vers.1 asa, e un cuvant pentru partea surorilor: „Femeia inteleapta isi zideste casa iar femeia nebuna”, adica femeia nechibzuita fara discernamant spiritual, aceasta femeie „o darama” auziti, „cu insasi mainile ei.”

Observati in versetul acesta biblic 2 tipuri de femei. O femeie inteleapta si o femeie nechibzuita. Ceea ce sunt, aceste 2 femei determina actiunile lor. Una dintre ele isi construieste casa, o zideste. Iar cealalta o darama. Stiti de ce? FIINDCA CEEA CE SUNTEM DETERMINA INTOTDEAUNA CEEA CE FACEM. CARACTERUL NOSTRU NE DETERMINA ACTIUNILE VIETII.

Apoi vreau sa va spun tot din Biblie ca CEEA CE FACEM CU MAINILE NOASTRE ARATA DACA SUNTEM PERSOANE LENESE SAU HARNICE. Eu as vrea sa va intreb in seara aceasta: voi in ce categorie ati vrea sa fiti? In categoria persoanelor lenese sau a persoanelor harnice? Cine vrea sa fie un tanar harnic? Dar va intreb: ati si reusit pana in seara aceasta sa fiti asa? Stiti ca-i foarte greu in zilele noastre sa vorbesti de lenevie?

Daca unul spre exemplu sta 10 ore la calculator, e foarte greu sa spui despre respectivul chiar daca sta sa se joace, ca-i o persoana lenesa, deoarece el stand la calculator si butonand tastatura, el face ceva. Si specialistii care trateaza problema aceasta a leneviei spun in vremea noastra ca desi exista foarte multi tineri lenesi, este foarte greu sa-i definesti, datorita faptului ca ei fac ceva, dar nu fac lucruri constructive.

Si Biblia ne spune in seara acesta ca ceea ce facem cu mainile noastre arata daca suntem persoane lenese sau harnice. Spune tot inteleptul in Proverbe 10 cu 4 asa: „Cine lucreaza cu o mana lenesa” auziti concluzia, rezultatul la care ajunge, „saraceste, dar mana celor harnici”, observati care e rezultatul: „imbogateste.” Dati-mi voie sa va spun ceva in seara aceasta. In Univerul in care Dumnezeu ne-a creat, in lumea in care noi locuim, exista cel putin 2 feluri de munca, 2 tipuri cu privire la verbul „a munci”.

Exista mai intai de toate munca intelectuala si apoi exista munca fizica. Munca intelectuala este spre exemplu „a tine contabilitatea la o firma, a fi programator”, in special cei a caror munca este pe calculator, este in special o munca intelectuala.

Munca intelectuala este daca ar fi sa privim si din punct de vedere spiritual, este chiar si pregatirea unei predici. Uneori ca sa pregatim o predica, ne ia intre 8, 12, poate 15 ore. Eu am auzit si predicatori care se pregatesc si 45 de ore pentru a aduce mesajul Lui Dumnezeu, un cuvant ziditor, un cuvant bun. Manca intelectuala este si „a compune o poezie, a recita chiar”. Munca intelectuala poate fi de mai multe feluri si as putea continua lista in seara aceasta. Se pare ca este cea mai avantajoasa financiar la ora aceasta si este cea mai prestata la nivel de Glob.

Dar este si munca fizica care este un pic mai robusta. Spre exemplu, munca zidarilor, munca mecanicilor, a tamplarilor si as putea continua lista in aceasta seara. Ei, problema nu este daca muncesti mai mult intelectual sau mai mult din punct de vedere fizic, o munca mai robusta. Problema e daca esti lenes sau harnic.

Urmeaza perioada de sesiune si as vrea sa fac o paranteza aici chiar si din punctul acesta al invatarii. Biblia spune ca NOI CEI CREDINCIOSI TREBUIE SA FIM CAP, NU COADA. Intrebarea e in aceasta seara: oare vei da dovada in perioada de sesiune ca esti un tanar harnic, o tanara harnica? Sau dupa ce vei vedea rezultatele la examen cu parere de rau vei ajunge la concluzia cealalta, ca din nefericire s-ar putea sa fii un tanar lenes, sau o tanara lenesa. Sa nu uitati CEEA CE FACEM CU MAINILE NOASTRE ARATA CUM SUNTEM, daca suntem oameni harnici sau daca suntem oameni lenesi.

– sfarsitul primei parti a acestui mesaj. Continuarea in partea a 2-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *