Cristi Boariu – Responsabili de urmele pe care le lasam – 1 –


Dragii mei, m-am rugat aseara si Domnul mi-a pus pe inima un mesaj dintr-un verset pe care n-o sa-l citesc tot, decat o singura parte din el, Ieremia 2 cu 23 : „priveste-ti urma pasilor in vale”. In cei 7 ani in care ai fost, in care ai umblat in aceasta biserica, in cei 4 ani, in cei 2 ani, in cele 2 luni poate, Dumnezeu astazi te cheama si ma cheama la o analiza: sa privesc urma pasilor in vale.

Dragii mei, viata noastra nu-i ca un drum de asfalt. Pe drumul de asfalt raman urme doar cand franezi la accidente, si vine politia si criminalistica si masoara urmele. Vreau sa va spun astazi ca viata noastra e mai degraba ca un drum de zapada sau ca un drum cu tina, in care lasi niste urme in spate.

Mi-aduc aminte de un tata care a spus catre familie ca pleaca la servici. Si copilul a zis catre mama dupa ce tata a plecat: „Mami vreau sa ma duc dupa tata ca afara”, zice, „e zapada, numai ma uit la urmele care le-a lasat, calc pe urmele lui si ajung la servici.” Si copilul plin de incredere a calcat si incerca sa isi puna fiecare pas, exact pe urma tatalui. Si daca tata facea la dreapta, si el facea la dreapta. Numai dupa urme.

Numai ca din pacate a ajuns in fata unui bar, a unei carciumi. A deschis usa crezand ca-i la servici la tata, si a auzit blesteme si injuraturi. Si taicasu ia zis: „Ce cauti aici?” Si copilul a inceput sa planga. Si a zis: „Tati eu nu am facut altceva decat sa calc pe urmele tale.”

Frati si surori, stimati prieteni, stimati tineri, vreau sa ma intelegeti bine. La fel cum lasam urme pe internet, atunci cand ai GPS-ul pornit, Google-ul iti spune pe telefon: „Cum a fost la Lidl?” Am patit acum eu recent. M-am oprit in Aiud sa fac niste cumparaturi pentru a 2-a zi la familie la Lidl si cand am iesit Google mi-a zis: „Cum a fost la Lidl?” Noi lasam niste urme, pe unde navighezi lasi niste urme, pe unde mergi la cumparaturi lasi niste urme, cand platesti factura la Enel, lasi niste urme prin zambetul tau sau prin acreala ta. In familia in care esti lasi niste urme.

Si Dumnezeu astazi ne spune ca suntem responsabili de urmele care le lasam. Pentru ca vreau sa va spun astazi ceva dragii mei foarte important: DACA CEI CE VIN PE URMELE MELE NU-L GASESC PE ISUS, EU NU VOI AJUNGE IN CER CU ISUS. Ma uit la Isus Hristos, a fost foarte atent la urmele care le-a lasat. 1 Petru 2 cu 21: „Si la aceasta ati fost chemati, fiind si Hristos a suferit pentru voi si v-a lasat o pilda: ca sa calcati pe urmele Lui.”

Stiti de ce suntem astazi impreuna? Spuneam aseara la Jebel ca eu sarbatoresc o unire mai mare ca aia de 100 de ani, eu sarbatoresc in biserica o unire puternica cand vad oameni cu 4 clase stand pe acelasi rand cu tineri cu 2 facultati. Si intelegandu-se bine. Eu sarbatoresc o unire foarte mare cand vad bogati cu saraci stand impreuna, cand vad sotul si sotia si copiii venind impreuna la biserica. Imi dau seama ca urmele pe care Isus Hristos le-a lasat intre noi dragii mei, ne-a unit pe toti aia din multe sate, din multe parti, din multe locuri, pentru ca avem acelasi drum, acelasi tel: URMELE MANTUITORULUI.

Stiti ca au fost popoare care au lasat urme gresite in spatele lor? Te rog sa afisezi Deutoronom cap.12 cu 30, Dumnezeu a fost atent la urme: „Vezi sa nu te lasi prins in cursa, calcand pe urmele lor, (urmele nemurilor), dupa ce vor fi nimicite dinantea ta”. Adica a zis Dumnezeu asa: „Eu ii nimicesc pe astia dar raman urmele lor.” „Fereste-te sa nu cercetezi despre dumnezeii lor si sa zici: (curiozitatea ia impins pe multi in pacat) „Cum slujeau oamenii acestia dumnezeilor lor?” „Si eu vreau sa fac la fel, sa calc pe urmele lor!”

Ma gandesc la Samuel, un om care a lasat urme frumoase in spate si totusi copiii lui nu au vrut sa calce pe urmele lui. 1 Samuel 8 cu 3: „Fii lui Samuel n-au calcat pe urme…” Sa ai un tata prooroc in casa si tu sa zici: „Mie nu imi plac proorociile, mie imi plac filmele si meciurile.” Sa ai in casa ta un om care sta pe genunchi ore intregi si tu sa spui: „Eu vreau sa stau pe telefon ore intregi.” „Mie nu-mi plac urmele lui tata.” Spune Biblia ca daca nu calci pe urmele oamenilor care au avut ceva de spus, nu-ti ramane decat sa calci pe urmele lacomiei, mitei, si „calcau dreptatea in picioare”.

– sfarsitul primei parti a acestui mesaj. Continuare in partea a 2-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *