Cristi Boariu – Evanghelizare biserica penticostala Rodna – 1 –


Dragii mei, multumim Domnului pentru ca este prezent aici in mijlocul nostru, nu stiu cati dintre voi ati simtit prezenta Lui. Orice copil cand tata este acasa simte nu!? Numai ca daca este pruncul vecinului, s-ar putea sa nu-l simta. Acuma tu stii daca ai o relatie cu Dumnezeu, daca El e Tatal tau, daca pe buletinul tau scrie in loc de Rodna, spiritual vorbesc, Ierusalimul cel Nou, atunci sa stii ca ai un viitor si o nadejde.

Daca pe buletinul tau inca nu scrie lucrul acesta astazi, vreau sa iti spun ca este aici Unul care mai face buletine pentru cer. Dar astea nu o sa expire, nici la 10 ani, nici la 5 ani, nici nu sunt biometrice, sunt buletine spirituale. Si in Ioan cap.1, spune Biblia ca „am fost infiati, am fost nascuti nu din sange, nici din voia vreunui om ci din Dumnezeu.

Dragii mei, in acesta seara am venit sa ne pregatim pentru intalnirea cu Dumnezeu. Oamenii se pregatesc cand trebuie sa plece de acas, la cumparaturi, oamenii se pregatesc cand trebuie sa mearga in oras. Vreau sa spun ca este o pregatire mult mai importanta, pregatirea pentru vesnicie. Cei mai multi se pregatesc pentru vesnicie, strangand paie, fan si trestii. Se uita unul la altul si zic: „Vezi gramada mea de paie este mai mare ca a ta.” Si sunt bucurosi.

Se uita unul la altul si spun: „Vezi, casa mea este mai faina ca a ta.” Asculta-ma, daca ai o casa mai mare ca si Cristi Boariu, singurul avantaj care il ai este ca focul va tine mai mult ca la mine, Sa nu uitati ce va spun. Noi alergam, am vrea sa strangem mult, si la final sa fim cei mai bogati oameni din cimitir. Va convine lucrul acesta?

Dragii mei, ar trebui sa ne uitam astazi, sa vedem, lumea are un clasament al bogatilor. Se numeste Forbes 500. Cei mai mari bogati din lumea acesta sunt in acel top. Si daca ai intreba pe multi: „Ce ti-ai dori in viata?” ar fi: „Sa ajung in acel top, in acel clasament!”

Vreau sa va spun ca Dumnezeu are si el un clasament al bogatilor, insa s-ar putea ca nici unul din bogatii acestia, din cei 500 sa NU fie in clasamentul Domnului Isus Hristos, pentru ca Isus cand face clasamentul bogatiilor spirituale, nu se uita la masina care ai parcat-o in curte.

Nu se uita la casa pe care o ai, nu se uita la telefonul pe care poate ai dat 1000 de euro, ca pe o Biblia nu ai fi dat 1000 de euro, e prea scumpa, asa-i? Dar pe telefon ai dat, ca ai zis: „Ma trebuie sa ma insor!” Sa te fereasca Dumnezeu sa te insori din cauza telefonului! Sau sa te ia cineva din cauza a ceea ce ai!

Sunt foarte multi tineri aici, vreau sa prind si prieteni, vreau sa am un mesaj si pentru tineri, sper sa pot sa fiu inteles. Dar vreau sa va spun ceva dragii mei, foarte important si la fete si la baieti, si la tineri si la tinere. Vreau sa va spun ca exteriorul atrage privirea, caracterul atrage inima. Tu nu esti valoros din cauza camasii pe care o ai, pe care nu stiu cat ai dat, sau din cauza costumului, sau din cauza posetei cu piele de crocodil, cum am auzit undeva la cineva. NU! Tu nu esti valoros din cauza parfumului cu care te-ai dat acasa. Tu esti valoros pentru ca esti copilul lui Dumnezeu.

Dupa 5 copii, exteriorul sotiei mele nu mai arata ca in ziua nuntii. Dar vreau sa va spun ca interiorul ei, a depasit deja de mult exteriorul. Pentru ca a spus sfantul apostol Pavel ca ce-i in noi se inoieste din zi in zi. Si ce-i in exterior paleste, apar ridurile, apar ochelarii, apar bastoanele, apar varicele, apar bolile trupului impotriva carora nici macar S.J. cel mai mare bogat din lumea aceasta, nu a reusit sa gaseasca doctor. Sa-i dea toate miliardele lui sa-l vindece la pancreas, nu exista. Nu exista remediu inca pentru cancer, definitiv.

Vreau sa va spun dragii mei, ca in seara aceasta Dumnezeu vrea sa vindece de pacat. Si asta e boala cea mai importanta care o are omul. Vreau sa va vorbesc in seara aceasta despre un bogat sarac. Un bogat sarac. Ca asa spune Biblia ca un tanar bogat a ingenuncheat inaintea Lui, a venit la biserica . Oameni buni daca era in discoteca nu predicam despre el. Daca statea acasa si ar fi zis: „Lasa sa mearga altii la evanghelizare” nu predicam despre el.

Dar uitati-va la omul acesta, a alegat la Isus, nu a venit cu mana in buzunar. Nu a tras altii de el, „Hai ma, ca-i evanghelizare, hai ma, macar asa un pic la obraz, hai ma, un an de zile tot te chem sa vii” Nu. A alergat oameni buni. La fara un sfert a fost la biserica. „Hai repede ca nu mai ajungem.” A alergat la Isus.

Cand a ajuns in fata Lui Isus nu a zis: „Auzi, lasa sa cante altii, sa … altii, eu stau si vad ce o sa fac si eu.” Nu. Spune Biblia ca a ingenunchiat inaintea Lui Isus. Sa vii la biserica, sa ingenuchezi, sa pui intrebarea corecta, sa pui o intrebare buna nu? Si totusi la final spune Biblia asa, versetul pe care nu vi l-am citit, „mahnit de aceste cuvinte”.

La unii o sa le placa predica aceasta si o sa mergeti acasa mantuiti, la altii nu o sa va placa predica, ca m-am grabit prea tare, ca am strigat prea tare, sau am vorbit prea incet, ca a fost cu lacrimi, ca a fost fara lacrimi, ca am fost din Deva, daca eram din Bistrita era altceva. O sa gasiti motive sa nu va placa predica si o sa mergeti unii acasa „mahniti de aceste cuvinte.”

Si omul acesta a plecat intristat de tot. Si a plecat de la Isus spre iad, pentru ca atunci cand pleci de la Isus nu-ti ramane altceva decat iadul. Dragii mei eu astazi vreau sa nu plecati de la Isus, as vrea sa venim la Isus. Spunea Traian Dorz: „Nu pleci de la mine Isus, striga inima / Spre altii versi mila de sus, fa-mi si mie asa.”

Vad pe altul ca se roaga, vad pe altul ca plange la predica, vad pe alta, sau altul ca umbla cuviincios imbracat, vad ca are o relatie cu Dumnezeu. Doamne vreau sa il invidiez, asta este o invidie care nu este pacatoasa. Sa-l invidiez pe ala care se roaga cu lacrimi, sa invidiez pe fata aceea care vine cu Biblia subliniata la biserica, nu pe aia care vine cu unghiile vopsite.

Sa-l invidiez pe barbatul acela care are mainile ridicate curate spre cer, nu pe ala care sta cu mana pe telefon, da? Na, acum e o exceptie ca poate filmati predica, nu la asta ma refer, dar sunt oameni pentru care biserica e o plictiseala. Sunt oameni pentru care cantarile sunt o plicitiseala.

Dragii mei, in aceasta seara am venit sa va vorbesc Cuvantul Lui Dumnezeu. Prima bogatie pe care n-o avea acest bogat sarac era Bogatia Credintei. Bogatia Credintei. „Doamne ce sa fac ca sa mostenesc viata vesnica?” „Aveti nevoie sa va fac renovarea la biserica, uite aici 10 000 euro, vi-i pun in coleta, faceti renovare in biserica dar sa nu ma intrebati pe unde umblu, sa nu ma intrebati ce fac eu.”

„Ce sa mai fac Doamne? Ai nevoie de o spunzorizare sa merg undeva in misiune? Ai nevoie sa cumparam cabluri aici la statie noua? Fac orice, dar sa nu ma intrebati cu care nevasta traiesc. Sa nu ma intrebati de viata mea, sa nu ma intrebati de familia mea, sa nu ma intrebati.”

Uitati-va ca in ziua de azi, in tara noastra sunt oameni care dau miliarde oameni buni dar dupa ce dau, bleastama si injura mai departe. Pentru ca-i mai usor sa dai 10 000 euro decat sa te lasi de pacatul care iti place, ma auzi ce-ti spun astazi? Nu vreau sa atac nici o religie astazi, vreau sa va spun dragii mei ca exista o singura credinta. Nu-i penticostala, nu-i baptista, nu-i ortodoxa, e „credinta data sfintilor odata pentru totdeauna.”

Adica, daca vrei sa primesti bogatia aceasta, te rog sa-mi afisezi Iacov 2 cu 5, Iacov cap.2 cu vers.5: „Dumnezeu a ales pe cei saraci in ochii lumii acesteia ca sa ii faca bogati in …” O, ce v-ar placea la unii sa scrie aici „bogati in aur” sau „bogati in euro”. Daca ar fi sa alegeti unii dintre voi iesind afara intre 10 000 euro sau un gram de credinta ce ati alege? Ca sa sune bine spuneti „credinta” dar nici 10 000 euro nu v-ar strica asa-i? Te mai gandesti inca, frate Cristi mai am inca o ora sa ma gandesc.

Oameni buni, vreau sa va spun astazi ceva: Dumnezeu vrea sa te imbogateasca in seara aceasta si pe tine si pe mine. 1 Petru 1 cu 7 te rog sa pui, 1 Petru 1 cu 7 ca sa vedeti de ce un gram de credinta e mai scump ca 10 000 euro: „Incercarea credintei voastre cu mult mai scump decat aurul care piere si care totusi este incercat prin foc.”

Adica Biblia imi spune, dragii mei Petru nu a spus aici: „Oameni buni, vreau sa va spun ca acum in anul 55 d.H. sau 60 cat o fi fost, vreau sa va spun ca acum in momentul de fata, credinta ii un pic mai scumpa ca si aurul. Dar s-ar putea din cauza evolutiilor de curs valutar sa ajunga la acelasi pret. Si s-ar putea in 2020, 2019, 2020, un gram de aur sa depaseasca pretul credintei.” Nu asa spune Petru aici.

Petru spune: „Indiferent cat vor tinea veacurile, indiferent unde veti predica, indiferent unde veti fi in lumea aceasta, INTOTDEAUNA CREDINTA VA FI MAI SCUMPA CA AURUL!” De aceea vreau sa iti spun ceva astazi foarte important, nu mai alerga dupa aur, nu mai alerga dupa bogatile lumii, alearga sa primesti credinta. Si conditia ca sa primesti credinta este: Trebuie sa te sfintesti! Credinta data sfintilor odata pentru totdeauna.

Ca degeaba investesti 1000 de euro in telefon daca nu iti iei si husa la el, l-ai facut praf cand a cazut jos. Degeaba iti cumperi frigider da? Iti faci o mancare buna si il pui intr-un frigider murdar. Uita-te sa vezi ca a 2-a zi mancarea este stricata. Mancarea buna nu va curati frigiderul. Credinta care vine, asculta-ma ce-ti spun, tu trebuie sa ai viata sfanta ca sa primesti credinta asta. Tu trebuie sa spui: „Doamne vreau sa imi curatesc vasul acesta ca a umblu frumos inaintea ta. In momentul cand imi dai bogatia aceasta da? sa nu o pierd!”

A spus Pavel catre Timotei: „pastreaza credinta si un cuget curat.” La fel cum pastrezi banii in portmoneu, mancarea in frigider, la fel cum pastrezi telefonul in husa, la fel cum pastrezi haina in dulap, fiecare lucru din lumea aceasta are un loc al lui sau al ei preferat. LOCUL PREFERAT AL CREDINTEI ESTE CUGETUL CURAT. Pastreaza credinta si un cuget curat, ca sa ai biruinta, ca sa ai valuare, ca sa ai propasire in viata asta!

– sfarsitul primei parti a acestui mesaj. Continuarea in partea a 2-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *