Cristi Boariu – Tablouri valoroase cu case ale sfintilor


Citeam in urma cu cateva zile, despre o licitatie a unor tablouri din SUA, si uitandu-ma la preturile acelor tablouri, am ramas oarecum mirat pentru ca preturile erau undeva intre 1 milion si 4 milioane de dolari, si am spus ca imi voi petrece inca 5 minute sa citesc descrierea acelor tablouri. De sunt asa de scumpe? Si dragii mei, m-am uitat la primul tablou, era efectiv o apa, era un peisaj normal, un alt tablou reprezenta o priveliste de la tara. Le-am numit tablouri simple si ma gandeam: oare de ce pretul lor este atat de valoros? M-am intrebat in acea zi: cine ar putea da 4 milioane de dolari? Si in urmatoarele zile s-a spus ca toate acele tablouri au fost vandute. In acea zi dragii mei, vreau sa va spun ca m-am intrebat: daca un tablou care reprezinta ceva priveliste normala, dar pictata frumos, poate costa 4 milioane de dolari, oare cat costa o casa a sfintilor pictata frumos?

Va invit astazi la o expozitie si voi incerca sa va prezint 5 tablori cu case ale sfintilor. M-as bucura sa te identifici intr-una din ele. Si plecand de aici, sa spui: casa mea vreau sa fie acel tablou. Primul, al doilea, al trelea, al patrulea, al cincilea. De fapt chiar la intrare, si pentru asta am dori sa citim din Neemia, chiar la intrare in aceasta expozitie, e prezentat un tablou care incepe cu un zid darmat dar continua cu alta jumatate de zid gata. Si undeva in mijlocul tabloului staand Neemia, langa Neemia stand oameni care aveau intr-o mana sulita si in alta mana mistria. Si pe tablul acesta sunt urmatoarele cuvinte: „luptati pentru fratii vostri, pentru fiii vostri si fetele voastre, pentru nevestele voastre si pentru casele voastre!” Amin. Stand pe banca aici, stand pe scaun ma gandeam la versurile care spun asa: „Nu dor nici luptele pierdute, nici ranile din piept nu dor / Cum dor acele brate slute, care sa lupte nu mai vor /”

Dragii mei, vreau sa va invit astazi sa ramaneti cu imaginea acestui tablou de la intrare. Un om care in loc sa-si ia concediu in Hawai sau in insulele Maldive, sau in alte locatii de pe glob, vorbesc in termenii nostri ca sa aduc la contextul actual acest pasaj, a spus: „Imparate, eu vreau sa-mi petrec concediul langa zidurile darmate ale Ierusalimului.” Frati si surori avem nevoie de astfel de oameni care sa lupte pentru familiile lor.

– – – ACEST ARTICOL ESTE UN CIOT. PUTETI CONTRIBUI LA RASPANDIREA MESAJULUI EVANGHELIEI PRIN EDITAREA SI CONVERSIA MESAJELOR AUDIO IN TEXT. IN FELUL ACESTA MOTOARELE DE CAUTARE VOR INDEXA MAI MULTE PAGINI SI MAI MULTI OAMENI VOR AJUNGE PE ACEST SITE SI VOR AUZI, VOR CITI SI VOR INTELEGE MAI BINE MESAJUL LUI DUMNEZEU PENTRU OMENIRE. PUTETI CONTACTA STAFF-UL HpS PRIN SECTIUNEA DE COMENTARII DE PE PAGINA „SUSTINE HpS” – – –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *