Cristi Boariu – Nu te da batut niciodata. Pastreaza-ti frumusetea


Pentru cei ei care aveti Biblia la voi, va rog sa o deschideti la 1 Corinteni capitolul 9, citesc cateva versete, haideti sa ne ridicam in picioare, 1 Corinteni 9 de la 24 la 27 Cuvantul Domnului spune:„Nu stiti ca toti ce alearga in locul de alergare, toti alearga, dar numai unul capata premiul. Alergati asadar incat ca sa capatati premiul.

Toti cei ce se lupta la jocurile de obste se supun la tot felul de infranari. Si ei fac lucrul acesta ca sa capete o cununa care se poate vesteji: noi sa facem lucrul acesta pentru o cununa care nu se poate vesteji. Eu deci alerg, dar nu ca si cum n-as sti incotro alerg. Ma lupt cu pumnul, dar nu ca unul care loveste in vant. Ci ma port aspru cu trupul meu si-l tin in stapanire, ca nu cumva, dupa ce am propovaduit altora, eu insumi sa fiu lepadat.” Amin. Va rog sa ocupati locurile.

Am luat acest text pentru ca e ultimul seminar din aceasta serie cu titlul pe care voi l-ati ales:„Traieste frumos.” Pavel spunea in Romani cap.13:„Nu purtati grija de firea pamanteasca ca sa-i treziti poftele.” Ideea este ca Pavel nu s-a referit la faptul de a nu te ingriji de trup, Pavel s-a referit la a nu fi concentrat toata ziua pe materialism, pe ceea ce piere. Si totusi Pavel aici in 1 Corinteni, se uita la niste sportivi si vrea sa ne invete cateva lucruri, pentru ca voi veti pleca de aici dragii tineri si vreau sa va spun ca atunci cand umbli murdar, nu iti pasa ca masina aceea a trecut printr-o balta si te-a stropit. Uitati-va la o mireasa care iese din casa in ziua nuntii, ce atenta este la fiecare pasa, ca nu cumva sa-i murdareasca haina, pentru ca haina ei este alba.

Veti pleca de aici si vreau sa va spun ca colegii vostri, vecinii vostri, prietenii vostri de pe retelele de socializare vor incerca sa va strice frumuetea pe care ati primit-o la sau pe care ati primit-o de ani de zile in urma. Si titlul pe care l-am pus la acest ultim seminar este:„Nu te da batut niciodata!” Adica indiferent ce vine, tu pastreazati frumusetea. Poate vine o pata pe tine. Poate cineva arunca cu noroi in tine.240

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *