Sorin Iacoban – Intelegerea vremurilor in care traim


Slavit sa fie Domnul care ne-a iubit! Si datorita faptului ca ne-a iubit El suntem aici. Daca ar fi sa se masoare cat de mult iubim noi pe Domnul, eu as vrea sa va spun ca am fost demulte ori la Sfantul Ilie in ultimul timp cat am venit in Romania si am nimerit tot marti si joi, si balconul era gol, corul nu era aici, primele randuri din sala nu erau, dar ma gandesc ca ar trebui sa fie mai multe sarbatori in Romania care sa ii faca si pe crestinii penticostali sa vina la Casa Domnului, si Domnul sa ne binecuvanteze ca suntem in Casa Domnului. Doar fie, ca dragostea noastra sa nu fie doar ca n-avem ce face si sunt magazinele si bussines-urile inchise si de nevoie ne gasim si noi in Casa Domnului. Am vrea ca in Casa Domnului sa venim cu bucurie, am vrea ca in Casa Domnului sa stam de plictiseala.

Frati si surori, traim vremea cand toti crestinii sunt bucurosi, mai vorbesc de Domnul Isus, sunt bucurosi ca sunt liberi, altii sarbatoresc intr-un fel care nu este tocmai biblic sau placut Domnului. Dar noi care spunem ca suntem pe calea ingusta, Doamne ajuta-ne sa sarbatorim cu bucurie. Noi cantam despre bucuria patorilor, noi cantam despre bucuria magilor, noi cantam despre bucuria celor care au vazut pe Domnul si chiar daca nu l-am vazut cu ochii de carne, ar trebui sa avem bucurie caci vine o zi cand iL vom vedea si pentru ziua aceea Doamne ajuta-ne sa avem bucurie.

Daca nu avem bucurie aici pe pamant, s-ar putea sa ramanem dezamagiti. Foarte multi oameni isi inchipuie anumite lucruri intr-un fel sau altul, unii si-au inchipuit America, si eu mi-am inchipuit America intr-un fel, cand am ajuns in America in unele locuri am ramas dezamagit, pentru ca America nu-i raiul de pe pamant. Eu as vrea ca in seara aceasta, nimeni sa nu plece dezamagit acasa. Aici sa iL putem simti pe Domnul. Amin

Imi aduc aminte, povestea o familie care mergea cu copiii lor in masina in SUA si trecea prin fata unei biserici si au vazut copiii o statuie, un barbat, o femeie, un prunc, niste vaci acolo, un staul si au intrebat unul din copii:„Mama, tata ce-i asta?” Si au inceput copiii sa le explice:„Sceneta aceasta reprezita nasterea Domnului Isus. Pruncul Acela acolo, e Pruncul Isus.” Si a inceput sa ii spuna cat de cat la copil despre Domnul care mantuieste. Si copilul a ramas cu explicatia, a trecut un timp, au mai calatorit, dupa un timp oarecare, era o calatorie mai lunga, au trecut prin fata altei biserici si in fata acestei biserici, erau 3 camile, erau 3 magi, 3 oameni calare pe ele, si copilul bucuros a intrebat:„Da camilele acestea ce inseamna?” Si au inceput tata si mama sa le explice:astia sunt cei 3 magi, care au pornit de la rasarit si iL cautau pe Domnul Isus. Si copilul a tacut pentru un timp, si la un moment dat au zis:„Degeaba iL cauta la biserica aceasta, Isus era la biserica cealalta.” Intelegeti?

Eu as vrea sa cred ca sunt la o adunare unde Isus este prezent. Nu doar un prunc, nu o sceneta. Oridecate ori venim, nu doar ca si ceilalti, si nu este gresit sa ne aducem aminte ca Domnul s-a nascut. Dar sa nu ramana pentru noi doar o sceneta. Noi suntem oamenii care credem oridecate ori suntem in Casa Domnului nu numai de Craciun, de Christmas cum zic americanii, in orice moment al prezentei noastre in Casa Domnului, El este prezent aici. Pentru ca daca ar fi ramas doar un prunc, trebuia sa ne ducem sa ne inghesuim si noi pe undeva pe la vatican, sau cine stie pe unde, sa vedem o sceneta, cum se mai inghesuie oamenii in fata unei moaste al unui om care a murit. Dar pentru noi in inima noastra credem ca Cristos s-a nascut, a trait, a murit si a inviat si pentru aceasta spunem:Laudat sa fie Domnul! Putem sa spunem si noi impreuna cu ingerii si oastea cereasca care spunea:„Slava Lui Dumnezeu in locurile preainalte si slava Lui Dumnezeu si in adunarea din Sfantul Ilie.” Si spunea aici Cuvantul Domnului:„si pace pe pamant intre oamenii placuti Lui.”

Stiti de ce nu avem pace? Pentru nu cautam Voia Domnului. Cautam sa ne placa mai mult de noi, firii noastre. Poate cautam sa placem oamenilor mai mult. Si aici Cuvantul Domnului este clar:pacea pe pamant de la Dumnezeu vine intre oamenii care sunt placuti Lui. Si as vrea sa cred ca in seara aceasta suntem aici si vrem sa placem Domnului. Domne lasa pacea.

Se lupta oamenii pentru pace. 536

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *