Cristi Boariu – Alegeri pentru o viata mai buna


Ii multumim Domnului pentru ca in aceasta seara suntem aici. E un har deosebit, si poate pentru multi e o rutina dar, vreau sa va rog, la urmatoarea vizita la spital sa ii intrebati pe cei de acolo daca nu ar vrea sa fie din nou in casa Domnului, daca nu ar vrea din nou sa se bucure cu fratii si surorile, noi poate de multe ori ne-am obisnuit, joia, martia, vinerea, duminica dar vreau sa va spun ca sunt altii care ar dori sa intre in obisnuinta asta a noastra, sunt altii care ar vrea sa beneficieze de o rugaciune de la 6.05 pana la 6.30 cum am beneficiat mai inainte noi. Fie ca Domnul sa dea putere sa constientizam faptul ca stam in prezenta unui Dumnezeu Sfant, unui Dumnezeu care a spus ca se va prezenta acolo unde sunt 2 sau 3. Fie Numele Lui laudat, iar pe noi sa ne faca deschisi pentru a primi Cuvantul Lui.

 

Frati si surori, a fost citit un cuvant, un cuvant, as putea sa il numesc exceptional, un cuvant despre un om, un titan al credintei, un acest Iosua care a facut alegeri pentru a trai o viata deosebita. A fost un om care, in mod normal nu-l vedem de multe amintindu-se in cartile din Exod, Deutoronom sau Numeri. A fost amintit doar in cateva locuri cheie.

Dar a fost amintit in Iosua cand aproape de finalul lui a stat in fata unei multimi de oameni si a spus in felul urmator: „EU SI CASA MEA VOM SLUJI DOMNULUI!” A avut puterea uitandu-se in urma la trairea lui, la alegerile pe care le-a facut, sa spuna: „Eu, sotia mea, copiii mei, eu si casa mea vom sluji Domnului!”. Chiar daca toti de acolo ar fi spus: „Iosua nu avem nevoie de tine ca si conducator. Iosua nu te mai vrem pe tine.” El ar fi ramas la fel si ar fi spus la fel. „EU SI CASA MEA VOM SLUJI DOMNULUI!”

Prima alegere care a facut-o acest om pentru a trai o viata deosebita a fost ca a ales sa traiasca diferit de lume si diferit de cei care il inconjurau. Deschideti va rog la Numeri cap.14 . Tocmai venise din Canaan cu acele iscoade si toti dimprejurul lui, toti cei 10 spuneau in felul urmator: „Si au zis unul altuia: „Sa ne alegem o capetenie si sa ne intoarcem in Egipt.””

Si in cap.13 enumara aceste iscoade ce au vazut in Canaan, doar lucruri rele. „Moise si Aaron au cazut cu fata la pamant, in fata intregii adunari a copiilor lui Israel care era stransa laolalta. Si, dintre cei ce iscodisera tara, Iosua, fiul lui Nun, si Caleb, fiul lui Iefune, si-au rupt hainele, si au vorbit astfel intregii adunari a copiilor lui Israel: “Tara pe care am strabatut-o noi ca s-o iscodim este o tara foarte buna, minunata. Daca Domnul va fi binevoitor cu noi, ne va duce in tara aceasta…” .

Si in vers.10 spune in felul urmator: „Toata adunarea vorbea sa-i ucida cu pietre”. M-as fi asteptat ca sa zica adunarea: „Dupa atatea experiente cu Dumnezeu, Iosua te apreciem pentru ca esti cel care vrei sa ne duci intr-o tara in care curge lapte si miere si esti cel care vrei sa lupti pentru noi.” Fiecare isi cauta pietrele din jur, fiecare se uita si ziceau: „Ne trebuie alt conducator, nu mai avem nevoie de voi.”

Moise si Aaron stateau cu fata la pamant si in toata multimea aceea de mare, erau 2 oameni care erau in picioare. Erau Iosua si Caleb, au ales sa mearga contra curentului acelui popor. Oameni care isi doreau mai mult castravetii chiar daca trebuiau sa culeaga paie zile intregi si sa munceasca in transpiratie. Oameni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *