Cristi Boariu – A trai frumos.A fi un om treaz.


Dragii mei vreau sa raman la Cuvantul care a fost citit din Romani cap.13, recitesc primele doua versete: „Si aceasta cu atat mai mult cu cat stiti in ce imprejurari ne aflam. Este ceasul sa va treziti in sfarsit din somn, caci acum mantuirea este mai aproape de noi decat atunci cand am crezut. Noaptea aproape a trecut, se apropie ziua, sa ne dezbracam de faptele intunericului si sa ne imbracam cu armele luminii” Si apoi continua apostolul si spune sa traim frumos. Am vorbit ieri despre prima conditie: ca sa traiesti frumos trebuie sa fii un biruitor. Acum vreau sa vorbim despre o alta conditie, sa ne uitam la textul acesta intr-un mod mai adanc si sa observam ca nu poti sa traiesti frumos daca nu esti un om treaz. Nu? Uitati-va la un om care doarme. Te uiti la el si zici: „Ma, traieste frumos!” Nu? El poate visa frumos, atat poate face. Deci maximul care poate face un om care doarme, poate sa viseze frumos. Stiti ca multi traiesc numai din vise? Stiti ca multi traiesc numai din…„mai intr-o zi o sa fac si eu, o sa ma pocaiesc si eu.” Va aduc aminte ca Biblia ne vorbeste despre Avraam si tatal lui. Tatal lui Avraam a plecat la un moment dat tara in care statea spre Canaan. Si Biblia spune ca s-a oprit intr-un loc. Cine stie sa spuna unde s-a oprit? Tema de acasa, nu va spun acum. Dar uitati-va in Geneza ca spune ca s-a oprit undeva omul acesta impreuna cu copiii lui, cu baiatul lui, cu Lot, cu ceilalti si Biblia spune ca a stat zeci de ani, zeci de ani, si Biblia spune ca acolo a murit. Stiti ce scrie urmatoarele versete din Geneza? Va las acasa sa descoperiti.

Dumnezeu ii spune lui Avraam: „Avraame, iesi de aici, si du-te si fa ce nu a facut taicatu. Du-te in Canaan.” Ma gandesc la fiecare revelion, la tatal lui Avraam, omul acesta a zis: „Mai, zice, o plec si eu de aici. Anul viitor sigur ca plec, anul viitor.” Dar cand a vazut ce spalatorie frumoasa, ce magazine frumoase, totul era bine, era frumos. „Mai, mai stau un an.” zice. Astia sunt oamenii care traiesc din vise. „Mai, zice intr-o zi am sa ma pocaiesc, intr-o zi am sa ma trezesc si eu, am sa fac si eu ceva.” Asculta-ma, asa ii inseala diavolul ca ajung sa moara cu vise frumoase. Dragii mei, Biblia astazi nu ne zice doar sa visam frumos. Dupa ce s-a trezit Iacov si a avut un vis frumos cu o scara care leaga cerul, stiti ca de la visul acela pana in ziua pocaintei a trecut 20 de ani? 20 de ani. Ca nu-i suficient sa visezi frumos. Nu-i suficient sa ai proorocii inregistrate pe telefon. Da? „Uite aici ce mi-a vorbit Domnul.” Asculta-ma sa iti spun: cele mai faine proorocii din Biblie a avut Samson. Ma auzi ce iti spun astazi? Cele mai frumoase proorocii din Biblie. Parintii, uitati-va, a venit ingerul la parinti. Nu? Si i-a spus, uite baiatul tau, „cel mai mare evanghelist din Romania, cel mai mare prooroc”, ce vreti voi. Dragii mei, ascultati-ma: Biblia spune ca de la momentul cand esti instiintat pana la momentul cand te trezesti, nu ar trebui sa fie perioada lunga.

Vreau sa ne uitam cum ne putem trezi din noaptea vietii noastre. In primul rand, vreau sa fac o subliniere spunandu-va ca pacatul aduce noaptea peste oameni. Va dau 2 versete biblice despre 2 pacate. De exemplu betia: „Caci cei ce dorm, dorm noaptea si cei ce se imbata, se imbata noaptea.” Fac aici o paranteza: au aparut aici probleme si cu droguri intre tineri. Si tatuaje, si pariuri sportive, si ne mai intreaba: „Frate pastor, dar unde scrie in Biblie despre asa ceva. Da-mi verset biblic.” Hai sa va spun unde scrie. „…si multe alte lucruri asemanatoare cu acestea.” Acolo scrie. Pacatul aduce noaptea peste om. Mai departe un alt verset, un alt pacat: ura. Poate zici: „Mai, eu nu fumez, eu nu beau, un nu m-am tatuat, dar o urasc pe fata aceea de langa mine ca are poseta mai faina ca mine.” Nu? Nu ati observat lucrurile acestea? „Cine uraste pe fratele sau” 1 Ioan 2:11 „este in intuneric, umbla in intuneric” Mai, macar daca ar fi in intuneric si cauta o directie, dar nici nu cauta ca „nu stie incotro merge, pentru ca intunericul ia orbit ochii.” Dragii mei, sunt cateva pacate cum este invidia, cum este mania, cum este ura, care iti orbesc ochii. Parca nu mai vezi, nu mai stii ce sa faci. Acum vreau sa va spun ca eu niciodata nu ma mir de omul care traieste in intuneric ca doarme. Eu nu ma mir de asta. Am o cumnata, ea nu poate dormi daca intra un fir de lumina pe la perdea sau pe undeva, trebuie sa fie draperii inchise full, inchise cu totul. Eu nu ma mir ca ea doarme cand a stins totul in camera, doarme nu? Dar stii ce ma mir de unii oameni? Cand la ora 11 dimineata dorm. Te miri, stii? Intelegi?

Apropo, fac o paranteza sa va spun un caz, sper sa nu fie cu dedicatie pentru cineva. Eram la o nunta si am predicat la o nunta in Romania si am zis: „Draga mire, stimate mire, vreau sa iti spun ceva, de astazi ar trebui sa se termine cu somnul, da? Gata cu somnul pana la 11.” Adica Adam dupa ce a adus-o pe Eva, Dumnezeu l-a trezit bine, nu? Stiti ca pe unii barbati sotiile ii trezesc. Bine, sunt si cazuri cand barbatul trezeste pe sotie de la lucru pe la 12. „Te-ai trezit draga, ce mai faci? Cum esti?” Domnul sa va pazeasca de astfel de telefoane si de astfel de parteneri. Dar vreau sa va spun ca eu nu stiam, cand m-am uitat la mire si i-am spus asta, eu nu sunt prooroc, va spun sincer, dar a inceput asa curcubeul pe fata lui, stiti? Am zis: „Eu nu mai insist pe domeniul acesta, ma duc pe altceva, alta parte…” Stii? Si la final vine pastorul la mine, eu am harul ca am predicat la unele nunti si nu i-am cunoscut pe tineri si atunci poti sa predici fara sa stii, mergi numai prin Duhul Sfant, cand cunosti mai predici…dar vine pastorul: „Frate Cristi sunteti prooroc, aveti de la Domnul instiintari?” „Nu-s prooroc, dar Domnul ne mai salveaza si cand nu sunt prooroc.” „Mai, zice, sa tii un lucru, mirele acesta in fiecare zi doarme pana la 11.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *