Cristi Boariu – 4 lucruri pe care le poti face acum si nu dupa moarte


Haideti sa ne ridicam in picioare, pentru ca e Cuvantul Domnului. Vom citi din Luca, cap.16, vers.19 pana la 31. Pagina din Biblie 1011. Luca 16 incepand cu vers.19: „Era un om bogat care se imbraca in porfira si in subtire; si in fiecare zi ducea o viata plina de veselie si stralucire.

La usa lui, zacea un sarac, numit Lazar, plin de bube. Si dorea mult sa se sature cu firimiturile care cadeau de la masa bogatului; pana si cainii veneau si-i lingeau bubele. Cu vremea, saracul a murit; si a fost dus de ingeri in sanul lui Avraam. A murit si bogatul, si l-au ingropat.

Pe cand era el in Locuinta mortilor, in chinuri, si-a ridicat ochii in sus, a vazut de departe pe Avraam si pe Lazar in sanul lui si a strigat: “Parinte Avraame, fie-ti mila de mine si trimite pe Lazar sa-si inmoaie varful degetului in apa si sa-mi racoreasca limba; caci grozav sunt chinuit in vapaia aceasta.” “Fiule”, i-a raspuns Avraam, “adu-ti aminte ca, in viata ta, tu ti-ai luat lucrurile bune, si Lazar si-a luat pe cele rele; acum aici, el este mangaiat, iar tu esti chinuit. Pe langa toate acestea, intre noi si intre voi este o prapastie mare, asa ca cei ce ar vrea sa treaca de aici la voi sau de acolo la noi sa nu poata.”

Bogatul a zis: “Rogu-te, dar, parinte Avraame, sa trimiti pe Lazar in casa tatalui meu; caci am cinci frati, si sa le adevereasca aceste lucruri, ca sa nu vina si ei in acest loc de chin.” Avraam a raspuns: “Au pe Moise si pe proroci; sa asculte de ei.” “Nu, parinte Avraame”, a zis el, “ci daca se va duce la ei cineva din morti, se vor pocai.” Si Avraam i-a raspuns: “Daca nu asculta pe Moise si pe proroci, nu vor crede nici chiar daca ar invia cineva din morti.”” Amin. Sa ocupam locurile.

Frati si surori, dragi tineri care sunteti aici in aceasta seara, o seara pe care noi o numim rugaciune dar din pacate este mai multa predica si cantare. Eu va spun sincer, as fi preferat sa nu predic. As prefera sa nu predic nici acum. As prefera sa ne rugam. Stiti din ce cauza? Pentru ca spunea cantarea: „Rugaciunea te poarta printre stele/ Te ajuta frate in zile grele.”

Atatea biserici in zile noastre dragii mei, savureaza momentele de, sa zic asa „de lauda si inchinare, de predica”. Stiti din ce cauza? Pentru ca sala nu e implicata prea mult. Cu alte cuvinte: „Moise, du-te tu pe munte, noi stam aici jos, nu ne pune sa facem atatea sacrificii si ne du pe munte sa stam fata in fata cu Slava Lui Dumnezeu. Nu Moise, du-te tu, lasa pastorul, lasa fratii de la Arad, lasa musafirii sa faca ei.” Auzi, aici in sala este bine, este confort, este frumos. Nu ne prea implicam noi prea mult. Cele mai multe biserici din zilele noastre asta vor. Spectacole, sa-ti treaca repede ceasul. Sa faca pastorul si echipa de lauda din fata. Sa-si faca treaba si mergem acasa cu inca o amagire: ca am fost la biserica.

Stiti ce ma doare frati si surori? Citeam in urma cu cateva zile, despre niste reduceri care le-au facut ceva magazine in Ramnicu Valcea si in cateva localitati din tara. Si scria acolo in acel articol ca la ora 5 dimineata, ca la ora 6 dimineata pensionari si oameni cu zecile, cu sutele, stateau la coada in fata acestor magazine. Stiti din ce cauza? Doar pentru simplu fapt ca pe langa o sticla de ulei, iti mai dadea inca una gratis.

Stiti ce ma doare pe mine? Ca la ora ora 8 incepe biserica si la ora 8 jumate, 9 vezi frati inca venind. La ora 9 incepe dimineata rugaciunea la biserica si zic fratii:„Auzi, ora de rugaciune, lasa, lasa sa se roage aia care au probleme. Nu avem probleme nu? Noi avem asigurare de viata, avem asigurare de sanatate la familia noastra. Pensia ne merge. Nu? O sa fie bine.

Frati si surori, ma doare ca ne inghesuim la ofertele materiale ale lumii si nu ne inghesuim la partasie si la rugaciune. Spunea Domnul Dumnezeu in Apocalipsa: „Te sfatuiesc sa cumperi de la Mine” ce? Ulei? Salam, cascaval sau o branza la reducere? NU, NU, NU! „Te sfatuiesc sa cumperi de la Mine aur curatat prin foc ca sa te imbogatesti si haine albe ca sa te imbraci cu ele sa nu ti se vada rusinea goliciunii”, oameni care goi erau si slujeau in biserica, „si doftorie pentru ochi ca sa iti ungi ochii”.

Care dintre voi daca il ustura ochii zice: „Auzi, lasa ca ii fain sa ma usture, e frumos” ? Cand te ustura putin ochii sau ai o problema, pui imediat mana pe telefon si faci o consultare la medic. Nu? Daca-ti spune medicul: „Mergi la farmacie si iti iei ceva unguient pentru ochi”. Ce spui? „Lasa ca ma duc peste 2 saptamani”. Asa faci?

Frati si surori, ma doare foarte mult, ma doare foarte mult ca ne inghesuim la ofertele materiale, cum spuneam si astazi avem „aur curatit prin foc” si oamenii stau cu mainile imbratisate. Oamenii spun: „Lasa Cristi ca avem timp.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *