Cristian Ionescu – Darul credintei


Ne dorim sa ne apropiem de Cuvantul Domnului, de aceea va invit sa ne ridicam in picioare. Deschidem Scripturile la pagina 948, Evanghelia dupa Matei cap.21 de la vers.18 la vers.22 in contextul studiului „Persoana si lucrarea Duhului Sfant” si a textului din 1 Corinteni cap.12, in seara aceasta vorbim despre darurile Duhului Sfant si anume Darul Credintei.

Matei cap.21 cu vers.18, sa ascultam Cuvantul Domnului: „Dimineata, pe cand Se intorcea in cetate, I-a fost foame. A vazut un smochin langa drum si S-a apropiat de el; dar n-a gasit decat frunze, si i-a zis: “De acum incolo, in veac sa nu mai dea rod din tine!” Si indata smochinul s-a uscat.

Ucenicii, cand au vazut acest lucru, s-au mirat si au zis: “Cum de s-a uscat smochinul acesta intr-o clipa?” Drept raspuns, Isus le-a zis: “Adevarat va spun ca, daca veti avea credinta si nu va veti indoi, veti face nu numai ce s-a facut smochinului acestuia; ci chiar daca ati zice muntelui acestuia: “Ridica-te de aici si arunca-te in mare”, se va face. Tot ce veti cere cu credinta, prin rugaciune, veti primi.”” Amin. Domnul sa binecuvanteze Cuvantul Sau, sa binecuvanteze propovaduirea, ascultarea si implinirea Lui in vietile noastre! Amin. Va invit sa ocupati locurile.

Scumpii mei, asa dupa cum deja ne-am obisnuit in lectiuniile trecute, nu este usor sa identificam, sa definim fiecare dar aL Duhului Sfant, pentru ca ele lucreaza impreuna. Intelesul lor de multe ori se interpatrunde de la un dar la altul. Ele lucreaza in combinatie de 2, de 3 si chiar mai multe odata.

Si totusi exista posibilitatea de a le identifica si scopul pentru care dorim sa cunoastem aceste lucruri este unul pragmatic, si anume, am dori ca in biserica sa avem toate darurile Duhului Sfant.

Vreau sa va asigur, desi exista in ziua de astazi parerea ca darurile Duhului Sfant produc mare invalmaseala, un adevarat haos, as vrea sa va spun ca nu exista o ordine ma binecuvantata decat aceea produsa de darurile autentice ale Duhului Sfant in plinatatea lor si in totalitatea lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *