Cornel Avram – Chemarea la sfintenie – 1 –


Sa deschidem Sfanta Scriptura la intaia epistola a apostolului Petru la cap.1, pag.1191 in Sfanta Scriptura, citim Cuvantul Domnului vers.14, 15 si 16. 1 Petru 1 cu 14: „Ca niste copii ascultatori, nu va lasati tarati in poftele pe care le aveati altadata, cand erati in nestiinta. Ci, dupa cum Cel ce v-a chemat este sfant, fiti si voi sfinti in toata purtarea voastra. Caci este scris: “Fiti sfinti, caci Eu sunt sfant.” Amin. Va invit respectos sa reocupati locurile.

Multumesc Domnului pentru harul de a fi impreuna cu dumneavoastra, multumesc Domnului pentru usa deschisa si invitatia primita din partea pastorului dumneavoastra, fr.Nelu. Multumesc Domnului pentru usa deschisa ca sa ajung aici, nu aveam in program, nici nu credeam ca pot sa ajung, ca e ultima seara. Maine dimineata plecam inspre Cluj, am zis ca ultima zi ramane asa mai relaxata putin, mai ales ca am plecat de acasa cu gandul ca o sa avem o vacanta, dar a fost o vacanta de slujire, nu a fost o vacanta de relaxare, a fost o vacanta de slujire, pentru asta zic: „Laudat sa fie Domnul!”

Sunt impreuna cu sotia mea Dana, suntem pentru prima data in locasul acesta de inchinare, eu si sotia pentru prima data in Salsig. Eu cred ca am mai fost inainte de a pleca din tara, prin anii 85, 86, probabil o data, de doua ori, nu am fost foarte des aici, ca magnetul cumva a fost mai mare la Sarbi. Cu fratii din Sarbi am inodat o legatura asa mai apropiata, cu fratii din Iaidara, Baita de sub codru, cu Barsau…ce localitate? Asuaj, Asujul de Jos, Asuajul de Sus. Dar oricum zona asta a fost batatorita de noi, vizitata si avem amintiri aici si bucurii cu…sunt greu de descris si ne ia nostalgia cateodata cand ne gandim cat de repede au trecut anii.

Ma uit la unii dintre dumneavoastra si imi dau seama ca am imbatranit. Si daca as cauta sa fiu politicos, pur si simplu as minti. Ca mai se intampla frati si surori care vor sa fie politicosi: „Frate nu te-ai schimbat deloc.” Lasa-ma in pace. Ce vorbesti? „Frate tu tot tanar ai ramas.” Pleaca domnule la plimbare. Fii serios, fii sincer. Nu trebuie. Timpul trece si se vede pe fata noastra. Se vede pe chelia noastra. Se vede pe culoarea parului. Se vede pe noi ca timpul trece si ne apropiem de final. Dar nu trece degeaba, trece cu folos pentru imparatia Domnului si ii multumim Lui Dumnezeu ca locul inspre care ne indreptam e mai frumos ca aici.

Acum ii multumesc bunului Dumnezeu ca ma intalnesc cu fratii slujitori care imi sunt dragi, unii aici, altii in sala, frati mai in varsta pe care ii cunosc. Pe cei mai tineri de unde sa-i cunosc? In 86 am plecat din Romania. In 86. Ce sa zic? Sunt 2 generatii care au venit dupa ce eu am plecat. Fratii mai in varsta mai tin minte de noi. Noi am locuit in Baia Mare si am avut un grup de tineri destul de larg, a ajuns cand a fost mai mare la 40, cand a fost mai mic la 7 si cu grup acesta intre 7 persoane si 40 am umblat si am vizitat peste 245 de biserici in aproximativ 2 ani de zile cat am misionat.

In Maramures, in Salaj, in Satu Mare, in Cluj, in Bistrita. Toate judetele de aici, toate localitatile, pretutindeni, nu ne-a pasat. Daca sunt 10 frati, daca trebuie sa mergem pe joc, nu se punea problema atunci cu trasnport privat, ca plateam pe un frate si ne ducea cu Aro. Am umblat peste dealurile acestea, prin padure, pe jos, cu masina, cu autobuzul, cu trenul. Mergeam sambata dimineata plecam din Baia Mare, ne intorceam duminica noaptea si luni dimineata mergeam la sarvicu.

Amintiri, calatorii, osteneli, bucurii, mai si incercari pe drum, dar a fost minunat si dau slava Lui Dumnezeu ca nu ne-am pierdut anii aceea degeaba. Si va spun din introducere: tineri dragi, nu va pierdeti anii si zilele degeaba. Ca viata are frumusete si culoare si valoare dar doar daca o traiesti pentru Dumnezeu. Si fiecare zi traita pentru Dumnezeu se scrie in ceruri si va fi rasplatita. Fiecare zi traita pentru tine este fara valuare. Si e o asa mare pierdere in lumea noastra si in tara noastra, si in America. Ca atati oameni traiesc degeaba si isi risipesc timpul si ajung la batranete si deabia la batranete le pare rau.

Si tu ai de facut o alegre acum, cand esti tanar. Vrei sa te bucuri la batranete? Sa te uiti in urma si sa spui ca si Pavel ca ai alergat, ai luptat, sau vrei sa-ti para rau? „Vai ce rau imi pare! Ca nu am facut. Ca nu am umblat. Ca n-am dat. Ca n-am mers.” Tu trebuie sa alergi de tanar si de modul in care vei alege cand esti tanar va depinde fericirea ta in timpul vietii si inspre final.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *