Cristi Boariu – Curajul care il atrage pe Dumnezeu – 1 –


Dragii mei, deschidem Biblia la 2 Samuel cap.23, citesc incepand cu vers.11, pagina din Biblie 352: „Dupa el, Sama, fiul lui Haghi din Harar, filistenii se stransese la Lehi. Acolo era o bucata de pamant semanata cu linte si poporul fugea dinaintea filistenilor. Sama s-a asezat in mijlocul ogorului, l-a aparat si a batut pe filisteni, si Domnul a dat o mare izbavire. 3 dintre cele cele 30 de capetenii s-au coborat pe vremea seceratului si au venit la David, in pestera Adulam, cand o ceata de filisteni tabarase in Valea Refaim.

David era atunci in cetatuie, si o straja a filistenilor era la Betleem. David a avut o dorinta si a zis: “Cine-mi va da sa beau apa din fantana de la poarta Betleemului?” Atunci cei trei viteji au trecut prin tabara filistenilor si au scos apa din fantana de la poarta Betleemului. Au adus-o si au dat-o lui David; dar el n-a vrut s-o bea si a varsat-o inaintea Domnului. El a zis: “Departe de mine, Doamne, gandul sa fac lucrul acesta! Sa beau sangele oamenilor acestora care s-au dus cu primejdia vietii lor?” Si n-a vrut s-o bea. Iata ce au facut acesti trei viteji.” Va invit sa ocupati locurile.

Frati si surori vremurile pe care le traim nu sunt vremuri usoare. Cu siguranta ce a fost nu o sa mai fie niciodata, libertatea pe care am avut-o si nu vreau sa fiu astazi un care sa va ingrijorez, dar vreau sa vorbesc despre curaj in seara aceasta. Despre curaj pentru vremurile care ne stau in fata, intr-o lume plina de frica, intr-o lume plina de indoiala, lista aceasta ramane deschisa, a vitejilor. Evrei 11 nu s-a incheiat, lista eroilor ramane deschisa.

Vreau sa va spun ca se apropie vremea cand va trebui sa dam socoteala pentru credinta care este in noi. E atat de usor sa predici aici in fata cand totul este bine. Sa canti o cantare e usor. Dar vin vremuri grele cand va trebui sa dam socoteala, vine vremea aceea cand…spune Biblia „cand neprihanitul va trai prin credinta.”

Vremurile care ne stau inainte, uitati-va educatia sexoala bat la portile scolilor din Romania, inafara deja este acceptata, identitatea de gen…completam un formular pe internet intr-o zi si in loc sa selectez barbat sau femeie mai aveai o obtinune, scria „other” in engleza, altceva. Daca nu te simti barbat sau femeie poti sa bifezi „altceva”. Va dati seama unde am ajuns? Sunt deja grupuri sanitare in lume unde nu se mai pune semnul de baiat sau de fata, pentru s-ar putea sa jignesti pe cineva.

Citeam despre un profesor din California, un educator care lucreaza la gradinita cu copiii, cand s-a angajat i s-a spus „ca nu cumva sa te adresezi cu „dragi baieti” sau „dragi fete””. S-ar putea sa-i jignesti, ca daca un baiat se simte fata il jignesti. Au zis asa: „Ai voie sa le folosesti expresia: „Dragi prieteni”. Si el nu a respectat lucrul acesta si a zis: „Dragi baieti”, „Dragi fete”. A fost concediat. A fost concediat oameni buni, si-a pierdut locul de munca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *