Cristi Boariu – Lucrurile care trebuie sa le facem ca sa locuim la Betel


„…ridica acolo un altar Dumnezeului care ti s-a aratat cand fugeai de fratele tau Esau. Iacov a zis casei lui si tuturor celor ce erau cu el: „Scoate-ti dumnezeii straini care sunt in mijlocul vostru, curatiti-va si schimbati-va hainele, ca sa ne sculam si sa ne suim la Betel, caci acolo voi ridica un altar Dumnezeului care m-a ascultat in ziua necazului meu si care a fost cu mine in calatoria care am facut-o”.

Ei au dat lui Iacov toti dumnezeii straini care erau in mainile lor si cerceii pe care ii purtau in urechi. Iacov ia ingropat in pamant, sub stejarul de langa Sihem. Apoi au plecat. Groaza lui Dumnezeu s-a raspandit peste cetatile care ii inconjurau, asa ca locuitorii lor n-au urmarit pe fii lui Iacov. Iacov si toti cei ce erau cu el au ajuns la Luz, adica Betel in tara Canaan. A zidit acolo un altar si a numit acel loc „El Betel” adica „Dumnezeul Betelului”, caci acolo i se descoperise Dumnezeu cand fugea de fratele sau.

Debora, doica Rebecai a murit si a fost ingropata mai jos de Betel sub stejarul caruia i-a fost pus numele „Stejarul jalei”. Dumnezeu s-a aratat iarasi lui Iacov, dupa intoarcerea lui din Padan Aram si l-a binecuvantat. Dumnezeu i-a zis : „Numele tau este Iacov, dar nu te vei mai chema Iacov, ci numele tau va fi Israel si i-a pus numele Israel.”” Amin Va rog sa ocupati locurile.

Frati si surori, traim o vreme cand, daca ascultam o proorocie, daca ascultam o cantare, daca ascultam o predica, suntem foarte atenti la promisiunile Lui Dumnezeu. Insa vreau sa va spun ca intotdeauna cand Dumnezeu promite ceva, El pune anumite conditii. Si ar trebui sa fim concentrati foarte mult la conditii.

Am un prieten prooroc in Bucovina si Domnul ia dat o lucrare pentru cineva. Si Domnul ia spus: „Fa aia, aia, aia si te voi binecuvanta.” Si cand a iesit afara prietenul meu a fost intampinat de fratele care a avut lucrarea si ia zis: „Auzi frate, cum a zis Domnul ca ma va binecuvanta? Spune-mi exact. Cum a zis ca ma va binecuvanta?” Si proorocul a zis: „Inainte sa iti spun cum te va binecuvanta, vreau sa-ti enumar conditiile.” Si el a zis: „Lasa conditiile, cum a fost cu binecuvantare?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *