Sorin Iacoban – Ce ai de facut in incercare


Multumesc Lui Dumnezeu care m-a ajutat sa ajung in Romania, pentru mine este foarte simplu, cand vreau, Domnul ma ajuta. In vremurile acestea, foarte multi isi pun intrebarea, foarte multi stau cu frica, eu nu am de ce sa ma tem. De murit, nu putem muri de 2 ori, numai o data. Si fie ca ne framantam, fie ca nu ne framantam, vremea cand va veni, tot va veni. De aceea Domnul sa ne binecuvaneze sa stam cu bucurie in Casa Domnului. Fratii slujitori, fratele Nicu Barsan pastorul bisericii Domnului, ne-a insarcinat pe unde ne ducem sa aducem salutul bisericii: 1Tesaloniceni 5:23-24 si Dumnezeu sa ne ajute sa fim asa cum spune acolo Cuvantul Domnului, sa fim paziti intregi pana la Venirea Domnului. Doamne ajuta la aceasta!

Am avut prilejul sa imi achit o datorie fata de prietenul meu, eu nu stiu, fratele spunea ca n-are prieteni, eu am multi prieteni, eu am multi prieteni, si ei ma suna pe mine noaptea, si eu ii sun pe ei noaptea si Domnul sa ne ajute pentru ca si in adunare suntem frati si frati prieteni. Acum nu putem sa fim toti asa, chiar intr-o prietenie stransa dar suntem frati si frati prieteni, Doamne ajuta-ne sa fim prieteni toti si cu Domnul Isus.

Frati si surori m-am gandit la Cuvantul Domnului care a fost si ceea ce Domnul a vorbit si tot am oscilat, mai ales in vremea in care o traim, o vreme cu intrebari, cu frica, cu fel de fel de probleme, de nelamuriri, e o vreme de incercare si m-am gandit la Cuvantul Domnului din Faptele Apostolilor capitolul 12 si aici Cuvantul Domnului descrie ce s-a intamplat in vremea apostolilor dar titlul spune:„Petru izbavit din temnita” si cand m-am uitat peste titlul acesta si peste Cuvantul Domnului, mi-am pus 2 intrebari. Ce fac eu in incercare? si Ce fac eu cand vine izbavirea?

Pentru ca s-ar putea de multe ori sa trecem prin incercare si sa fim bine mersi si sa uitam ca trebuie sa mai facem ceva. Incercarea vine, nu-i dorita, cine este aici care sa se roage:„Doamne…”. Ne mai rugam noi cateodata:„Doamne da-mi rabdare”. Eu nu ma rog niciodata:„Doamne da-mi rabdare.” „Da-mi putere de rabdare” ma rog, dar nu ma rog sa imi dea rabdare ca incercarea ne face sa rabdam, ne invata sa rabdam. Si am auzit pe multi frati care spuneau:„Eu m-am rugat sa imi dea Domnul rabdare” si cand colo m-am trezit ca Domnul m-a trecut prin suferinta, prin probleme, parin necazuri, si chiar Domnul dupa aceea cand eu eram nemultumit imi spunea printr-un cuvant:„Nu mi-ai cerut tu sa iti dau rabdare? Eu ti-am dat prilejul sa rabzi.”

Domnul sa ne ajute sa stim cum sa ne rugam. De fapt asa era si Cuvantul Domnului, trebuie sa invatam sa ne si rugam. 322

Dumnezeu sa lase pace si aici, pentru ca noi nu suntem chemati la politica, noi suntem chemati sa fim lumina, noi suntem chemati sa ne rugam pentru oranduiri, pentru presedinti, penttru cei din frunte, sa le dea Dumnezeu intelepciune, noi suntem chemati sa iubim, si suntem chemati sa slujim pe Domnul, Doamne ajuta-ne!…din Europa, din America, frati care la anumite ore, diferite, si uneori chiar toti odata, cand se nimereste sa se potriveasca orele, mai ales duminica, ne rugam pentru cauze, chiar aseara inima mea a fost inviorata, la Chinteni, sa sfarsitul serii, eram si obosit, deabia asteptam sa plec sa-mi intind picioarele si mai era inca un frate care vroia sa stea de vorba si

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *