Sorin Iacoban – L-ai lasat pe Isus in viata ta ? – 1 –


…care au fost celebri, oameni vestiti, oameni care pentru o vreme, oamenii si-au amintit de ei si unii au ramas doar in istorie si dupa decenii, dupa secole, poate isi mai aduc aminte unii sau altii despre ei. Dar exista un Nume, care iL stie toata omenirea si Numele Acesta este Isus Hristos, care este Printul Pacii si in Numele acesta suntem aici si putem sa spunem „Laudat sa fie Domnul!” Numele Acesta iL lauda africanii, Numele Acesta iL lauda filipinezii, Numele Acesta iL lauda toate popoarele pentru ca este Numele Rascumparatorului nostru si noi vrem sa spunem din nou „Laudat sa fie Domnul!”

Ne bucuram sa fim in mijlocul dumneavoastra si as vrea sa va spun ca si noi am fi avut ce face acasa. Puteam sa stam linistiti, sa ne bucuram de sarbatori, dar Dumnezeu pe cei ce suntem casatoriti ne-a binecuvantat cu niste sotii care au o frica de Dumnezeu si Domnul sa binecuvanteze toate sotiile sa fie asa. Pentru mine poate imi vine greu anul acesta, apoape 4 luni am petrecut in Africa. Am vazut ca-l aveti pe lista pe Daniel. Domnul sa va binecuvanteze si sa il binecuvanteze si pe el!

Si asa ca si Nick, cautam si eu motive sa raman si eu acasa si nu venim sa ne dam ca suntem noi cineva. Traim si noi ca si straini si calatori, ne luptam sa-L slujim pe Dumnezeu si cautam sa ne lipim tot mai mult inima de tara de sus. Si fie ca Dumnezeu sa va binecuvanteze si pe voi si pe noi sa putem sa ajungem unde ne-am pornit. Am venit sa vizitam, sa cautam si sa ne bucuram cu fratii nostri, inca nu am luat bataie, inca nu am luat bataie ca Iosif odinioara. Si Doamne ajuta sa nu luam bataie, si daca o fi sa ne luam bataie macar sa nu ne luam bataie de la fratii nostri.

Dar as vrea sa va spun ca inaintea Lui Dumnezeu: primiti cuvintele Domnului. Spunea poetul unei cantari: „A batul la usa ta Cineva ?” S-ar putea ca a batut si duminica trecuta, s-ar putea ca a batut si dimineata, s-ar putea ca bate si in seara aceasta. Si continua poetul cantarii: „Nu-L lasa sa plece trist, poate niciodata / Mana Lui la usa ta n-are sa mai bata”.

Mi-aduc aminte cu triste de 2 cazuri undeva prin anii 88, 89, undeva in Cluj, o tanara la intrebarea slujitorului care a spus: „Cine ar vrea sa plece fara Isus acasa?” „E cineva care vrea sa plece fara Isus?” Si tanara aceasta a scris la spatele Bibliei ei care o purta „Eu plec fara Isus.” Si cunosc acest caz. A iesit din adunare, a traversat o strada, doua, trei si cand a dat sa traverseze a patra strada, o masina in viteza a lovit-o. A murit si nici in ziua de azi nu se stie cine a omorat-o. Eu as vrea ca sin seara aceasta sa plecam impreuna cu Isus.

Mi-aduc aminte o alta…, un alt caz petrecut in California, si aici un avertisment si tinerilor, un avestisment pentru toti. O mama careia ia venit fiica acasa si sa grabea sa plece cu prietinii. Si mama a zis: „Te rog, da-mi voie sa ma rog pentru tine. Chiar daca vad ca nu ma asculti sa ramai acasa, da-mi voie sa ma rog.” Si tanara ia spus: „Nu am nevoie de rugaciunea ta, sunt grabita, nu am nevoie.” Si mama a zis: „Macar ia-L pe Isus, lasa-L pe Isus sa vina cu voi.” A zis: „Nu am nevoie.” Si unul mai sarcastic a zis: „N-are loc.” Si altcineva a zis: „Doar in portbagaj.”

Si as vrea sa va spun ca este o realitate. Dupa cateva ore au venit oamenii legii. A fost dusa mama aceasta acolo unde s-a petrecut accidentul. Era o mirare, au scris si ziarele, ceva care nu s-a mai intamplat, masina era sfarmata tot. Cei 5 ocupanti ai masinii erau morti toti, printre si aceasta fata si portbagajul era intreg. Portbagajul a ramas intreg. Stiti de ce? Pentru ca Hristos nu a avut loc decat in portbagaj.

As vrea sa te intreb in seara aceasta: Ai vrea sa pleci acasa cu Isus? Si daca vrei sa plece Isus cu tine ai vrea sa ii dai inima toata Lui? HRISTOS NU POATE LOCUI IMPREUNA NICI CU NELEGIUIREA, NICI CU AMARACIUNEA, NICI CU INGRIJORAREA, NICI CU PLANURILE MELE, NICI CU PLANURILE TALE. Hristos nu are nevoie de dolari sau de euro. Hristos are nevoie de hotararea ta si de hotararea mea, sa putem spune: „Doamne vreau sa locuiesti in inima mea.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *