Prima pagina I Despre HpS I Sustine HpS I Rugaciune pt.Ucraina I ARHIVA


Plicul Recunostintei 2023 - Miros de Cer / Pe Isus oare cine iL asteapta ? - poezie -

Paul Negrut – Planul lui Dumnezeu pentru generatia fara viitor


Cartea Judecatori, capitolul 6, pagina 266 in Sfanta Scriptura. „ Copiii lui Israel au facut ce nu placea Domnului; si Domnul i-a dat in mainile lui Madian, timp de sapte ani. Mana lui Madian a fost puternica impotriva lui Israel. Ca sa scape de Madian, copiii lui Israel fugeau in vagaunile muntilor, in pesteri si pe stanci intarite. Dupa ce semana Israel, Madian se suia cu Amalec si fiii rasaritului si porneau impotriva lui. Tabarau in fata lui, nimiceau roadele tarii pana spre Gaza; si nu lasau in Israel nici merinde, nici oi, nici boi, nici magari. Caci se suiau impreuna cu turmele si corturile lor, soseau ca o multime de lacuste, erau fara numar, ei si camilele lor, si veneau in tara ca s-o pustiasca. Israel a ajuns foarte nenorocit din pricina lui Madian, si copiii lui Israel au strigat catre Domnul. Cand copiii lui Israel au strigat catre Domnul din pricina lui Madian, Domnul a trimis copiilor lui Israel un proroc. El le-a zis: “Asa vorbeste Domnul Dumnezeul lui Israel: “Eu v-am scos din Egipt, Eu v-am scos din casa robiei. V-am scapat din mana egiptenilor si din mana tuturor celor ce va apasau; i-am izgonit dinaintea voastra si v-am dat voua tara lor. V-am zis: “Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru; sa nu va temeti de dumnezeii amoritilor, in a caror tara locuiti.” Dar voi n-ati ascultat glasul Meu.”

Apoi a venit Ingerul Domnului si S-a asezat sub stejarul din Ofra, care era al lui Ioas, din familia lui Abiezer. Ghedeon, fiul sau, batea grau in teasc ca sa-l ascunda de Madian. Ingerul Domnului i S-a aratat si i-a zis: “Domnul este cu tine, viteazule!” Ghedeon I-a zis: “Rogu-te, domnul meu, daca Domnul este cu noi, pentru ce ni s-au intamplat toate aceste lucruri? Si unde sunt toate minunile acelea pe care ni le istorisesc parintii nostri cand spun: “Nu ne-a scos oare Domnul din Egipt?” Acum Domnul ne paraseste si ne da in mainile lui Madian!” Domnul S-a uitat la el si a zis: “Du-te cu puterea aceasta pe care o ai si izbaveste pe Israel din mana lui Madian; oare nu te trimit Eu?” Ghedeon I-a zis: “Rogu-te, domnul meu, cu ce sa izbavesc pe Israel? Iata ca familia mea este cea mai saraca din Manase, si eu sunt cel mai mic din casa tatalui meu.” Domnul i-a zis: “Eu voi fi cu tine, si vei bate pe Madian ca pe un singur om.” Ghedeon I-a zis: “Daca am capatat trecere inaintea Ta, da-mi un semn ca sa-mi arati ca Tu imi vorbesti. Nu Te departa de aici pana ma voi intoarce la Tine, sa-mi aduc darul si sa-l pun inaintea Ta.” Si Domnul a zis: “Voi ramane pana te vei intoarce.” Ghedeon a intrat in casa, a pregatit un ied si a facut azime dintr-o efa de faina. A pus carnea intr-un cos, si zeama a turnat-o intr-o oala, le-a adus sub stejar si I le-a pus inainte. Ingerul lui Dumnezeu i-a zis: “Ia carnea si azimele, pune-le pe stanca aceasta si varsa zeama.” Si el a facut asa. Ingerul Domnului a intins varful toiagului pe care-l avea in mana si a atins carnea si azimele. Atunci, s-a ridicat din stanca un foc care a mistuit carnea si azimele. Si Ingerul Domnului S-a facut nevazut dinaintea lui. Ghedeon, vazand ca fusese Ingerul Domnului, a zis: “Vai de mine, Stapane Doamne! Am vazut pe Ingerul Domnului fata-n fata.” Si Domnul i-a zis: “Fii pe pace, nu te teme, caci nu vei muri.”

Ghedeon a zidit acolo un altar Domnului si i-a pus numele “Domnul pacii”: altarul aceasta este si astazi la Ofra, care era a familiei lui Abiezer. In aceeasi noapte, Domnul a zis lui Ghedeon: “Ia vitelul tatalui tau si un alt taur de sapte ani. Darama altarul lui Baal, care este al tatalui tau, si taie parul inchinat Astarteii, care este deasupra. Sa zidesti apoi si sa intocmesti, pe varful acestei stanci, un altar Domnului Dumnezeului tau. Sa iei taurul al doilea si sa aduci o ardere de tot, cu lemnul din stalpul idolului pe care-l vei taia.” Ghedeon a luat zece oameni dintre slujitorii lui si a facut ce spusese Domnul; dar, fiindca se temea de casa tatalui sau si de oamenii din cetate, a facut lucrul acesta noaptea, nu ziua. Cand s-au sculat oamenii din cetate dis-de-dimineata, iata ca altarul lui Baal era daramat, parul inchinat idolului deasupra lui era taiat; si al doilea taur era adus ca ardere de tot pe altarul care fusese zidit. Ei si-au zis unul altuia: “Cine a facut lucrul acesta?” Si au intrebat si au facut cercetari. Li s-a spus: “Ghedeon, fiul lui Ioas, a facut lucrul acesta.” Atunci oamenii din cetate au zis lui Ioas: “Scoate pe fiul tau, ca sa moara, caci a daramat altarul lui Baal si a taiat parul sfant care era deasupra lui.” Ioas a raspuns tuturor celor ce s-au infatisat inaintea lui: “Oare datoria voastra este sa aparati pe Baal? Voi trebuie sa-i veniti in ajutor? Oricine va lua apararea lui Baal sa moara pana dimineata. Daca Baal este un dumnezeu, sa-si apere el pricina, fiindca i-au daramat altarul.” In ziua aceea au pus lui Ghedeon numele Ierubaal caci au zis ei: “Apere-se Baal impotriva lui, fiindca i-a daramat altarul.” Tot Madianul, Amalec si fiii rasaritului, s-au strans impreuna, au trecut Iordanul si au tabarat in valea Izreel. Ghedeon a fost imbracat cu Duhul Domnului; a sunat din trambita, si Abiezer a fost chemat ca sa mearga dupa el. A trimis soli in tot Manase, care de asemenea a fost chemat sa mearga dupa el. A trimis soli in Aser, in Zabulon si in Neftali, care s-au suit sa le iasa inainte.”

Este penultima seara din acesta saptamana de evanghelizare. Daca Dumnezeu va ingadui, maine avem o zi de odihna si vom incheia duminica seara de la ora 5. Vreau sa va multumesc in Numele Domnului tuturor celor care ati stat in rugaciune inaintea Lui Dumnezeu pentru saptamana acesta, ati spujit in lanturi de rugaciune, in zile de post si rugaciune, ati slujit inaintea Lui Dumnezeu ca sa dea binecuvantarea Lui peste oamenii care vin ca sa asculte Evanghelia. Sa va rasplateasca Bunul Dumnezeu. Va mutumesc celor care ati venit in fiecare seara sau in una, in doua sau mai multe seri. Stiu ca nu este usor in timpul saptamanii cu toate responsabilitatile, la serviciu acasa, copii, alte necazuri, neputinte. Dar va mutumim in Numele Domnului pentru ca ati venit sa ne inchinam impreuna Lui Dumnezeu si sa ascultam Cuvantul Lui Dumnezeu. Sa va rasplateasca Bunul Dumnezeu. Multumesc corului barbatesc pentru slujirea din fiecare seara, multumesc ca ati venit si in seara acesta, va consideram tinerii bisericii. Asa ca va rog sa nu va considerati intre batrani pana treceti de 90 de ani. Ne bucuram sa avem tinerii din corul bisericii cu noi aici in fata, in serile trecute au fost imprastiati pe la balcon sau pe coridoare slujind. Sa va binecuvanteze Domnul!

Daca va ingadui Dumnezeu in vara aceasta la inceputul lunii iulie, planificam o evanghelizare pentru romanii din diaspora europeana, la Viena, si ne rugam sa avem un cor de 1000 de tineri. In urma cu vreo 2 ani de zile am avut un cor de vreo 350 de tineri, si cand au vazut tinerii cat este de frumoasa lucrarea Lui Dumnezeu, incep sa se pregateasca din SUA, din Canada, din Europa Apuseana, din Romania, se pregatesc si din Republica Moldova, si am vrea sa avem un cor de 1000 de tineri si sa avem cateva zile de evanghelizare la Viena pentru mantuirea romanilor, raspanditi pentru o vreme acolo. Ne rugam sa binecuvanteze Dumnezeu tinerii. Asa ca cei ai bisericii noastre incep pregatirile in vederea evanghelizarii de la Viena.

Va multumescsi celor care v-ati rugat si pentru mine in perioada acesta. Va marturisesc ca la nici o evanghelizare de cand m-a chemat Dumnezeu sa predic evanghelia nu am avut impotriviri mai mari ca si la aceasta saptamana. 925

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole Finalizate: Cristi Boariu - Esti pregatit pentru prigoana? 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 si partea a 8-a 10feb-17feb2023, Cristi Boariu - Nevoile acute ale oamenilor pe timp de razboi 01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10, 11 si partea a 12-a 28ian-09feb2023, Adi Varga - Cresterea copiilor 1, 2, 3 si 4 24-27ian2023
Script original sub licenta Wordpress. Gazduit de ExpertHost. Librarie crestina: ICAM.RO. Radio crestin: Unison
.