Paul Negrut – Ce este si cum este iadul ? – 1 –


Ce este si cum este iadul? Ce se intampla cu aceia care ajung in iad? Este tema mesajului din seara aceasta. Constient ca dea lungul anilor oamenii au tendinta sa devalorizeze cuvintele, si le rostim fara sa le simtim incarcatura mesajul care il are cuvantul sau cuvintele respective.

De exemplu, atunci cand ai gresit fata de cineva si vrei sa-ti ceri iertare spui: „Na acuma imi pare rau, iarta-ma.” Dar asa de pe varful buzelor, varful limbii. Nici nu iti pare rau, nici nu intelegi cat de mult il doare pe celalalt ce ai facut. De asemenea cand vrem sa-i spunem cuiva un cuvant frumos, spunem: „Auzi dar eu te iubesc”, dar nici nu stii ce inseamna cuvantul acela in toata profunzimea lui si nici nu te intereseaza cat de mult a inteles celalalt.

Acest mesaj spiritual a fost structurat pe 5 parti: 1, 2, 3, 4 si 5

Cand vorbim despre lucurile dincolo de lumea aceasta e cu atat mai usor sa devalorizam cuvintele si sa vorbim despre cer si despre iad ca de niste realitati de poveste. De aceea in seara aceasta ma rog ca Duhul Lui Dumnezeu sa aduca plinatatea intelesului biblic in cuvintele Scripturii, si in inima noastra a fiecaruia.

Iadul este un loc real in Univers unde vor petrece vesnicia diavolul cu ingerii lui, si oamenii care s-au razvratit impotriva Lui Dumnezeu si au refuzat sa accepte jerfa Domnului Isus Hristos. Iadul este un loc real in Univers, nu stim unde anume in Univers, dar este un loc real in Univers. Este un loc pregatit de Dumnezeu pentru diavolul si ingerii lui, unde vor ajunge si oamenii care refuza harul mantuirii si se razvratesc impotriva Lui Dumnezeu. Cand Domnul Isus vorbeste despre judecata finala, in Matei 25, versetele 41 si 46 Domnul Isus spune: „Apoi va zice la cei de la stanga Lui: „Duceti-va de la mine blestematilor in focul cel vesnic care a fost pregatit diavolului si ingerilor lui””. Duceti-va din Prezenta Lui Dumnezeu intr-un alt loc, un loc real.

Iadul este descris in Biblie prin cuvinte infioratoare si dintre toti autorii Scripturilor, Domnul Isus a vorbit cel mai mult si in cuvintele cele mai cutremuratoare despre iad. In Matei 8 cu 12 este descris iadul in termenii „intunericul de afara”. E vorba de alungarea din Prezenta Lui Dumnezeu intr-un alt loc, afara de prezenta Lui Dumnezeu unde este intuneric.

Marcu 9:45 ne spune ca este gheena, este un loc in care se aduna toate gunoaiele si toate cadavrele si care arde cu un foc inecacios si continuu si este cel mai mizerabil loc posibil. Domnul spune, iadul poate fi descris in termenii acestia: „ca o gheena” si acolo spune Domnul: „focul nu se stinge niciodata si viermele nu moare.” O realitate infioratoare. Foc care arde incontinu, si viermi care mananca incontinu.

Matei 13:42 Domnul Isus spune ca acolo va fi „plansul si scrasnirea dintilor” Plansul si scrasnirea dintilor. In Apocalipsa 14:10 – 11, ni se spune va fi un chin vesnic si cei care ajung acolo nu vor avea odihna niciodata. Vor fi chinuiti, vor fi munciti vesnic, fara nici o clipa de ragaz, de odihna. In 2 Tesaloniceni capitolul 1, versetele 6 la 9, iadul este descris ca o pierzare vesnica. O pierzare, nu anihilare, ci aceea care ajung acolo sunt intr-o pierzare vesnica.

Matei 25 continua si spune ca iadul este locul separarii eterne, vesnice de Prezenta Lui Dumnezeu. Niciodata cei din iad nu vor mai sta in Prezenta Lui Dumnezeu. Si Apocalipsa 20 ne spune ca va fi iazul de foc, unde oamenii vor arde cu foc si pucioasa pentru totdeauna impreuna cu demonii. Sunt cuvinte infioratoare care descriu ce se intampla in locul acela, ce anume este acolo.

– sfarsitul primei parti a acestui mesaj. Continuarea acestui mesaj in partea a 2-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *