Paul Negrut – Semne si minuni pentru oamenii fara speranta – 1 –


Suntem in a 3-a seara de evanghelizare din saptamana aceasta care are ca tema „Semne si minuni care pot sa iti schimbe destinul”. Daca nu ai fost in serile celelalte si sunt lucruri care nu o sa le ai in succesiunea in care s-au desfasurat studiile, ne rugam ca Dumnezeu sa te ajute sa faci rost cumva de mesajele acestea ca sa le poti asculta in continuitatea lor si ne rugam ca Dumnezeu sa schimbe destinul fiecaruia.

Duminica seara ne-am uitat la „Semne si minuni la cea mai renunita nunta din istorie”. Acolo la nunta din Cana din Galileia, Dumnezeu a deschis o alta cale pentru oameni ca sa ne scape de faliment si rusine vesnica. Luni seara, ne-am uitat la „Semne si minuni in ziua necazului”. Ne-am uitat la un demnitar de rang inalt de la curtea imparatuilui Irod Antipa, a carui fiu era bolnav pe moarte, o boala cumplita, un om la care au falimentat toate relatiile si toate resursele. Un om care s-a dus la Isus Hristos Domnul si ia cerut sa-i vindece copilul si Dumnezeu ia vindecat sufletul, ia mantuit casa si ia vindecat copilul.

Pentru ca Dumnezeul nostru face mai mult decat stim noi cere sau gandi. El a cerut doar sanatate pentru copil, Dumnezeu ia dat mantuire pentru toata casa plus sanatate pentru copil. Si ne-am rugat ca Dumnezeu sa dea sanatate in toate casele si sa mantuiasca toate casele. Sa binecuvanteze Dumnezeu cu sanatate toti bolnavii.

In seara aceasta ne vom uita la „Semne si minuni pentru oamenii care nu mai au speranta.” Si vom vedea ce inseamna modul in care Dumnezeu lucreaza cu medicii, lucreaza pe langa medicii deasupra lor si care este relatia dintre Dumnezeu, pacienti si medici. In seara aceasta ne rugam ca Dumnezeu sa binecuvanteze tot personalul medical.

Maine seara, daca ne va ingadui Domnul sa ajungem, ne vom uita la „Minunea inmultirii painilor” si ne vom uita la „Semne si minuni pentru generatia dependenta de spectacol”. Traim intr-o vreme in care oamenii sunt dependenti de spectacol. Si vom vedea ce se intampla cu oamenii care se hranesc cu iluzii. Oamenii care alearga dintr-o parte in alta si se hranesc cu iluzii si ne vom uita sa vedem cat de reala este realitatea virtuala in care tot mai multi isi gasesc placerea de a-si ocupa timpul.

Joi seara ne vom uita la „Semne si minuni in imprejurari grele”. Este furtuna pe mare cand Domnul Isus umbla pe mare. Si ne vom uita sa intelegem de ce in accidente, in acelasi accident, unii mor si unii scapa. De ce in acelasi accident, unii pleaca in vesnicie si altii raman in viata aici. Ne rugam ca Dumnezeu sa ne scape de accidente. Dar ne rugam ca Dumnezeu sa-si gaseasca placerea in noi.

Vineri seara este seara de tineret si ne vom uita la „Semne si minuni pentru oamenii care s-au nascut cu defecte”. „Vindecarea orbului din nastere”. Oameni care s-au nascut cu defecte. Si vom incerca sa raspundem la intrebarea „De se spune ca dragostea e oarba?” Credem ca-i important ca Dumnezeu sa deschida ochii tinerilor. Si ne rugam ca Dumnezeu sa ne pastreze ochii tuturora indreptati inspre El. Amin.

Duminica seara la incheierea saptamanii de evanghelizare va fi un mesaj pentru familie. „Vindecarea lui Lazar. Domnul Isus in casa din Betania”. Si ne vom uita la „Semne si minuni la portile vesniciei”. Si mesajul este „Impreuna ca familie si aici si in venicie”. De aceea duminica seara in masura posibilitatilor, rugam familiile sa stea impreuna. Stiu ca e mai greu pentru copiii, pentru tinerii care s-au obisnuit la balcon si parintii care s-au obisnuit jos aici in sala, e mai greu sa gaseasca unde anume sa stea impreuna. Va rog sa negociati si va rog pe parinti sa aveti rabdare cu copiii. Ne rugam ca Dumnezeu sa-i benecuvanteze.

Asadar in seara aceasta ne uitam la semne si minuni pentru oamenii care sunt fara speranta. Suntem in Ioan cap.5 si cand vorbim despre semne si minuni care pot schimba destinul ne uitam la acele interventii supranaturale ale Lui Dumnezeu in lumea de aici, stiind ca exista si o alta lume, ca lumea de aici este doar AnteCamera Vesniciei, stiind ca in lumea aceasta suntem straini si calatori, stiind ca de la caderea lui Adam in pacat toata rasa umana a pornit pe un drum gresit, un drum ratacit. Este drumul iadului.

Si Dumnezeu in indurarea Lui, in dragostea Lui ne iese inainte prin lucrari supranaturale ca sa ne opreasca din ratacirea noastra, sa ne dea mesajul Cuvantului Dumnezeiesc, sa ne lumineze mintea, sa ne deschida ochii, sa ne schimbe inima si sa ne schimbe destinatia, sa ne aseze pe calea care duce la cer, acasa la Tatal.

In modul care Dumnezeu se apropie de noi, foloseste imprejurari de viata de aici, nu sunt toate imprejurarile la fel, auzim studentii care depun marturia, unii s-au intors la Dumnezeu intr-o ocazie, intr-o imprejurare, altii in alta imprejurare si daca fiecare copil a Lui Dumnezeu ar depune marturia, fiecare ar spune in ce imprejurare, in ce mod s-a apropiat Dumnezeu de viata lui.

– sfarsitul primei parti a acestui mesaj. Continuarea in partea a 2-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *