Nelu Filip – Neinfranarea, tabloul societatii de azi


Citim un Cuvant din Sfanta Scriptura, un Cuvant care va fi punctul de pornire in mesajul pe care prin Voia Domnului vreau sa il aduc in aceasta seara. 2 Timotei cap.3 primele 5 versete. Iata ce spune aici Cuvantul Domnului, 2 Timotei cap.3 incepand cu vers.1: „Sa stii ca in zilele din urma vor fi vremuri grele.

Caci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, laudarosi, trufasi, hulitori, neascultatori de parinti, nemultumitori, fara evlavie, fara dragoste fireasca, neinduplecati, clevetitori, neinfranati, neimblanziti, neiubitori de bine, vanzatori, obraznici, ingamfati; iubitori mai mult de placeri decat iubitori de Dumnezeu; avand doar o forma de evlavie, dar tagaduindu-i puterea. Departeaza-te de oamenii acestia.” Domnul Sa-Si binecuvanteze Cuvantul si Domnul sa-L faca folositor in inimile noastre. Amin. Va rog sa va asezati.

Sunteti de acord ascultand acest Cuvant din Scriptura, ca traim zilele de pe urma? Este acesta cu adevarat un TABLOU AL SOCIETATII CONTEMPORANE? Cu tristete trebuie sa zicem: Da. Asa este. Si sigur ca fiecare dintre aceste caracteristici ale oamenilor din vremurile din urma sunt ingrijoratoare in felul lor. Insa in aceasta seara as vrea sa ma opresc la una din aceste caracteristici. Sunt multe dar una dintre aceste caracteristici spune ca „oamenii vor fi neinfranati”.

Fiecare dintre noi cunoastem pe cineva cel putin, cunoastem o persoana, 2, 3, 10, oameni care si-au ruinat viata. Si aceasta pentru ca nu au vrut sa fie infranati. Traim vremuri in care oamenilor li se pare ca e normal sa poata sa faca tot ce vor. Este chiar un slogan al vremurilor contemporane. „Fa ce vrei! Actioneaza cum simti tu! Du-te dupa ceea ce te atrage!” Si bietii oameni nu inteleg ca in realitate toate acestea sunt chemare spre neinfranare, spre nestapanire de sine. ACEASTA ESTE NEINFRANAREA: O NESTAPANIRE DE SINE.

Din nefericire oamenii din societatea contemporana se uita spre noi, si li se pare ca cei ce sunt pe Calea Domnului, cei ce vor sa-si traiasca viata intr-un anumit cadru sunt oameni ciudati. Eram tanar si ma intreba un coleg asa cu f.multa aroganta: „Filipe, tu ai voie sa…?” Si ma intreba: „Tu ai voie sa faci asta, tu ai voie sa faci asta?” Il ascultam si poate vi se pare ciudat dar raspunsul era acesta: „Da, sigur si eu am voie sa fac toate astea.” „Si de ce nu le faci?” „Nu le fac pentru ca nu vreau sa le fac!”

Ai voie sa curvesti? Regulile si standardul, vorbeam ieri la familie aici: noi suntem cetateni ai Cerului si cetatenii Cerului au o Constitutie a lor. In Constitutia cereasca lucrurile acestea nu au ce sa caute. Dar lumea in care traim va veni sa zica: „O, noi avem voie sa le facem toate.” Si Vai! Cate familii ruinate pentru ca ei voi sa curveasca. Vai, cate sanatati sunt duse pe „apa sambetei”, cate vieti sunt ruinate pentru ca ei au voie sa fumeze, pentru ca ei au voie sa bea. Dragii mei, Cuvantul Lui Dumnezeu ne cheama sa fim oameni intelepti.

Am sa va pun inainte un verset din Scriptura, Proverbe cap.25 cu vers.28, ia uitati-va ce spune aici Scriptura: „Omul care nu este stapan pe sine este ca o cetate surpata si fara ziduri.” Tabloul acesta al omenirii din secolul 21 arata dezastruos. Pentru ca oamenii secolului 21 sunt oameni care nu sunt stapani pe ei insisi. Atatia oameni arata ca niste cetati cu zidurile surpate. Tinerii se lauda ca ei sunt nelimitati, ei nu au limite, orice bariere au fost date la o parte ca ei sa faca tot ce le dicteaza poftele. Insa Sfanta Scriptura ne ajuta sa intelegem ca atunci cand cineva nu are limite si bariere in trairea pe acest pamant, ajunge la dezastru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *