Dan Bercian – Nu toate lucrurile se vor strica


Sa citim din 2 Petru cap.3, prima parte a vers.11: „Deci fiindca toate aceste lucruri au sa se strice ce fel de oameni ar trebui sa fiti voi?” Multe lucruri si stari, multe stari pe care le avem astazi si pe care nu ni le dorim, cred ca multe din starile noastre de apasare, de intristare, de nemultumire, de frica…se datoreaza faptului ca nu am fost realisti si am avut asteptari gresite.

Ne-am bucurat cu totii in urma cu 31 de ani cand acel regim satanic a cazut. Zicem comunismul. Si de 30 de ani incoace tot speram sa fie bine, si tot mai bine, si tot mai bine si tot mai bine. Asa-i? Toate lucrurile sa mearga spre mai bine. Stiti ca aceasta nu a fost o asteptare realista? Si din pricina acestui fapt ca am avut o asteptare falsa. Astazi suntem in situatia in care suntem: nemultumiti, fricosi, intristati, ingrijorati, gandindu-ne oare ce va fi. Tare important este sa avem asteptari realiste, despre care Dumnezeu ne-a vorbit in urma cu o vreme. Pentru ca atunci suntem si vom fi feriti, vom fi paziti.

Vreau sa va vorbesc astazi despre 2 aspecte, 2 lucruri ce tin de vremurile in care traim si vremurile care vor veni. 2 lucruri care sunt clare, sunt sigure, pentru ca Biblia ne-a vorbit despre ele. Si asa va fi. In primul rand versetul pe care vi l-am citit ne spune: „Deci fiindca toate aceste lucruri au sa se strice.” Biblia vorbeste in termeni foarte clari si precisi despre o degradare a lucrurilor. Despre o stricaciune care va creste si se va inmulti tot mai mult cu fiecare zi care trece.

Asa a fost de cand pacatul a intrat in aceasta omenire. Lucrurile au mers de cand pacatul a intrat in omenire din rau in mai rau. Cand pacatul a ajuns la o culme in vremea lui Noe, Dumnezeu a hotarat sa puna capat acestui pacat printr-un potop. Pacatul a ajuns la o culme. Si imaginati-va ca aceasta culme nu a fost asa un salt dintr-o data, ci a fost progresiv.

Numai acest om a Lui Dumnezeu, Noe, a vorbit oamenilor sa se intoarca de la caile lor rele 100 de ani si mai bine. Va imaginati cata rabdare si indelunga rabdare a avut Dumnezeu? Deja oamenii erau rai, pentru ca atunci cand Dumnezeu a hotarat „Voi nimici pamantul!” deja lucrurile erau foarte rele. Si de atunci au mai trecut peste 100 de ani in care Dumnezeu prin Noe in fiecare zi vorbea si indemna pe oameni sa se pocaiasca.

Sigur ca n-au vrut. Sigur ca n-au vrut. Era normal sa nu vrea pentru ca asta e natura omului, pacatoasa. Si pacatul a crescut, si a crescut si a crescut. Nu stim ce s-a intamplat in vremea lui Noe. Nu stim cu traiau oamenii, nu stim cum procedau oamenii. Nu stim care erau relatiile dintre ei. Nu stim. Stim insa ca orice faptura era stricata, era corupta, nimic nu era bun. Si Dumnezeu a hotarat sa puna capat acestei nenorociri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *