Iosif Borca – Tanarul model crestin contemporan – 1 –


Miercuri seara am fost prima data in biserica dumneavoastra din Viena la partasia fratilor si a surorilor, la rugaciuni. Sigur ca in Casa Lui Dumnezeu te bucuri de fiecare data. In seara aceasta suntem din nou la partasie, suntem din nou in Casa Domnului si am o singura asteptare: „Doamne vorbeste-ne si in seara aceasta!” „Doamne ajuta ca mintea noastra sa se concentreze spre Scripturi! Si din momentele acestea fiecare din noi sa privim la Tine si la adevarul Scripturilor. Si Tu lasa canalul Duhului Sfant sa curga si sa ne vorbeasca in seara aceasta, dar din Scripturi.”

In scurte minute din pasajul care s-a citit in seara aceasta, Domnul mi-a pus pe inima un mesaj pe care eu l-am numit „Modelul tanarului credincios astazi”. Sau „Tanarul model contemporan”. Aici in Epistola aceasta catre Timotei apostolul Pavel spunea asa: „Nimeni sa nu-ti dispretuiasca tineretea si fii inainte de orice o pilda”, un model, un exemplu. „Cand cineva se uita la tine sa stie ca esti un copil a Lui Dumnezeu.” Tanarul model contemporan.

Stimati tineri, cred din tot sufletul meu ca este o vreme in care Dumnezeu cerceteaza tinerii. In care Dumnezeu inca mai lasa indurare pentru noi si in care El vrea sa ne vorbeasca. Ma intorceam intr-o seara de la o evanghelizare din Deva de la fr.Raducanu care il cunoasteti si primesc un telefon. De la celalat capat al firului undeva din Suceava o persoana cu lacrimi in ochi imi spune in felul urmator: „Iosif, nu imi vine sa cred dar e real. Dumnezeul nostru care vorbeste este Drept.”

Spune persoana aceasta, cu cateva zile spunea: „La noi in Suceava a fost o proorocie din partea Domnului si Domnul a spus asa: „Daca tinerii nu se intorc real catre Domnul si nu-si predau viata in Mana Domnului, a venit vremea in care sa se intoarca Dumnezeu spre ei si sa se atinga de viata lor.”” Si imi spunea persoana aceasta la telefon cu lacrimi in ochi in felul urmator: „Iosif,” zice „in decurs de o saptamana la noi in judetul Suceava 3 tineri pocaiti intre 15 si 24 de ani au trecut la Domnul. Peste unul a trecut un tractor, altul s-a inecat in Siret iar un tanar de 24 de ani conducea o motoreta Kavasaki de la Suceava spre orasul fratelui Ruben, spre Radauti, a fost lovit de o masina care a iesit de pe o strada in plin si aruncat in strada si a murit acolo.”

Zilele acestea cercetam pe adresa de e-mail sa vad daca am primit mesaje noi si si un coleg de-al meu imi trimite un mesaj in felul urmator, spune: „Iosif, roaga-te pentru un tanar pe nume Dani Gombos care intr-o zi a plecat si el de dimineata, are 20 de ani, casatorit si deja avea un copil.” Si zice: „A plecat alaturi de mine la locul de munca. La locul de munca in pauza de masa a cerut o motocicleta de la un prieten de-al lui. Vroia sa mearga pana intr-un oras sa-si cumpere ceva de-ale mancarii. Nu s-a mai intors. A asteptat tanarul dupa motocicleta, nu a mai venit. Intr-un final s-au dus prin oras si au cautat. Si undeva in mijlocul strazii lovit de o masina, tanarul acesta era mort.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *