Ghita Ciobanu – Cum poti fi socotit neprihanit ? – 1 –


Sa ramanem ridicati cu respect inaintea Domnului, ascultand Cuvantul Evangheliei, voi citi pentru inceput din 1 Corinteni cap.11 de la vers.23 pag.1121, ascultam cu luare aminte: „Caci am primit de la Domnul ce v-am invatat; si anume, ca Domnul Isus, in noaptea in care a fost vandut, a luat o paine. Si, dupa ce a multumit lui Dumnezeu, a frant-o si a zis: “Luati, mancati; acesta este trupul Meu care se frange pentru voi; sa faceti lucrul acesta spre pomenirea Mea.”

Tot astfel, dupa Cina, a luat paharul si a zis: “Acest pahar este legamantul cel nou in sangele Meu; sa faceti lucrul acesta spre pomenirea Mea, ori de cate ori veti bea din el.” Pentru ca, ori de cate ori mancati din painea aceasta si beti din paharul acesta, vestiti moartea Domnului, pana va veni El. De aceea, oricine mananca painea aceasta sau bea paharul Domnului in chip nevrednic, va fi vinovat de trupul si sangele Domnului. Fiecare sa se cerceteze, dar, pe sine insusi, si asa sa manance din painea aceasta si sa bea din paharul acesta.”

Si pentru ca este vorba de cercetare mai ascultam o pilda scurta rostita de Mantuitorul, Luca 18 de la vers.9 la vers.14: „A mai spus si pilda aceasta pentru unii care se incredeau in ei insisi ca sunt neprihaniti si dispretuiau pe ceilalti. “Doi oameni s-au suit la Templu sa se roage; unul era fariseu, si altul vames. Fariseul statea in picioare si a inceput sa se roage in sine astfel: “Dumnezeule, Iti multumesc ca nu sunt ca ceilalti oameni, hrapareti, nedrepti, preacurvari sau chiar ca vamesul acesta. Eu postesc de doua ori pe saptamana, dau zeciuiala din toate veniturile mele.”

Vamesul statea departe si nu indraznea nici ochii sa si-i ridice spre cer; ci se batea in piept si zicea: “Dumnezeule, ai mila de mine, pacatosul!” Eu va spun ca mai degraba omul acesta s-a coborat acasa socotit neprihanit decat celalalt. Caci oricine se inalta va fi smerit; si oricine se smereste va fi inaltat.” a spus Isus. Va multumesc. Va rog sa va reasezati.

Frati si surori, stimati prieteni, consider ca este potrivit acum sa ne unim si impreuna sa slavim pe Dumnezeu, Tatal din cer care a fost Locul nostru de adapost din neam in neam. Slavim pe Domnul Isus, Mantuitorul nostru care a murit la cruce in locul nostru si in folosul nostru. Slavim pe Duhul Sfant care conduce biserica pana cand Mireasa va fi cu Mirele ei pentru vesnicie. Amin. Ma bucur sa fiu impreuna cu dumneavoastra astazi la aceasta sacra sarbatoare si doresc din toata inima ca binecuvantarea Domnului sa fie revarsata din plin peste inimile noastre. Amin.

Dragii mei, am fost cu luare aminte la indemnurile ce s-au dat aici, la cantarile ce s-au cantat, dar m-am oprit si la mesajul pe care dumneavoastra l-ati avut pentru biserica prin Duhul Sfant, duminica trecuta am inteles. Poporul de aici era chemat la post, la rugaciune pentru ca in mijlocul dumneavoastra va fi lasat un semn. Domnul nu vrea ca semnul acesta sa fie un semn de intristare ci ar vrea Domnul sa fie un semn de bucurie. Sa nu uitati ca Domnul va cheama la post, la rugaciune si la pocainta sincera. Dumnezeu sa ne ajute.

Noi in Suceava in ziua de maine avem un semn trist. Sambata dupa masa, un tanar de nici 21 de ani, lucra la firma Egger de langa Radauti. Obosit dupa mai multe ore de munca, a cazut de la inaltime in cap pe beton, s-a ridicat, s-a prabusit din nou. Cu toate eforturile medicilor de la Spitalul Judetean Suceava care au incercat sa-l resusciteze, tanarul acesta care-si programase nunta s-a mutat pe tarmul vesniciei. Maine il vom inmormanta. Dumnezeu sa se indure de biserica din Moisei, sa nu fie intre voi un semn de felul acesta pentru ca Dumnezeu inca ne vorbeste in mila si in indurare. Amin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *