Dan Bercian – Inselaciunea zilelor din urma – 1 –


Totul a pornit de la o scrisoare a unei ascultatoare din Bucuresti a postului nostru de radio, credincioasa, mama a 2 copii aflati la varsta adolescentei. O sa va redau textul mesajului primit de la sora noastra in credinta. Ea imi scria asa: „Centrul crestin Betania din Oradea au invitat pentru luna mai grupul din Noua Zeelanda, Parashute Band. Se anunta acest eveniment si se invita tinerii sa participe si prin canalul de televiziune A&O.

I-am vazut pe net si mi-a plans sufletul pentru tinerii nostrii romani. Cum e cu putinta ca lideri crestini maturi ca varsta sa duca spre iad pe copiii nostri aducandu-le formatii rock crestine, tatuati cu cercei si racnind spre deliciul diavolului? Poate puteti scrie ceva, poate puteti demasca tradarea liderilor si alipirea de duhuri inselatoare. Asa vor tipa si vor da din cap si tinerii nostri? Cred ca Domnul Isus Hristos plange, iar intrebarea: „Voi mai gasi Eu credinta pe pamant?” are deja raspuns.” Citat inchis.

O inteleg pe sora noastra pentru ca in urma cu mai multi ani am fost confruntat si eu cu o problema similara. Eram la inceputul vietii de credinta si fiica mea care se apropia de varsta adolescentei incepuse sa fie atrasa de lume. Am intrat in panica si as fi facut orice ca sa o feresc de lume si sa o aduc in biserica Lui Hristos. A fost o lupta de cativa ani dar in final Dumnezeu a avut mila atat de mine cat si de fiica si sotia mea.

Cred ca nu este povara si durere mai mare pentru un crestin decat sa stie copilul nemantuit sau in pericol de a fi inselat. Am spus pentru un crestin, insa sunt uimit si intristat in acelasi timp sa vad parinti care se declara crestini dar care nu sufera pentru copiii lor. Copii care fie nu iL iubesc pe Dumnezeu si iubesc lumea, fie au relatie superficiala cu El, inima lor tot lumii apartinandu-i.

Unii parinti se multumesc cu faptul ca odraslele lor mai merg la biserica chiar daca nu se vad in ei roadele binecuvantate ale Duhului Sfant. Dar uneori aceste roade nu se vad in copii pentru ca nu se vad nici in parinti. Si nici macar in liderii lor religiosi. Mantuitorul Isus Hristos ii certa pe liderii religiosi din vremea Lui si le spunea, Matei 23 cu 13: „Vai de voi, carturari si farisei fatarnici! Pentru ca voi inchideti oamenilor Imparatia cerurilor: nici voi nu intrati in ea, si nici pe cei ce vor sa intre nu-i lasati sa intre.”

Acum daca ma gandesc la dorinta sorei noastre de a demasca tradarea liderilor si alipirea de duhuri inselatoare, radio Unison a tras multe semnale de alarma pe aceasta directie si a indemnat la vigilenta si la veghere. Sigur ca ne doare sa vedem apostazii atat de aproape de noi si lepadarea de credinta chiar la usa noastra dar in final toate acestea stim ca se vor intampla. Biblia ne vorbeste despre acestea si nu le putem impiedica sa vina.

Ce putem face este ca sa veghem in dreptul nostru si in cercul si perimetru stabilit de Dumnezeu pentru noi, iar daca o mama se vede neputincioasa privind la valul lepadarii de credinta care vine si matura totul in cale, sa stie bine ca nu este chiar neputincioasa. Postul si rugaciunea care vin pe fondul unei vieti sfinte dar bazate pe credinta in Isus Hristos in care avem totul pe deplin sunt armele imbatabile care stau si rezista in fata puterilor intunericului. O mama are aceste arme la dispozitie si sa nu indrazneasca sa se indoiasca de puterea lor. Sa nu se indoiasca de puterea Lui Dumnezeu care vine in sprijinul celor evlaviosi si curati la inima.

Diavolul chiar aceasta vrea. Sa ii faca pe credinciosi sa priveasca la raul care se intinde si coplesiti de puterea acestui val de necredinta sa spuna ca nu se mai poate face nimic. Nu este adevarat. Noi avem totul in Hristos. El este toata comoara bogatiilor ceresti. El este pacea si taria noastra. El este Stanca pe care ne bazam, confortul si indrazneala noastra. Nici o arma nu poate sta impotriva celor ce cred in El cu toata taria.

Fara El am fi expusi si neputinciosi, sortiti nimicirii. Dar prin El, prin credinta in El suntem mai mult decat biruitori. Singuri nu putem face nimic. Dar prin El si cu EL putem totul. Problema este ca ori nu stim ce avem in EL, ori uitam. Asa ca ceea ce voi prezenta azi, va aduce in inima cuiva descurajare sau ingrijorare, sa le lepede pedata si sa priveasca la Hristos si sa creada din toata inima ca prin El va avea biruinta

Asa cum spuneam, radio Unison a avertizat de multe ori si a vorbit despre pericolul care vine din spatele muzicii asa zis crestina. Eu personal cred ca muzica nesfanta care se canta in adunari si pe aiurea la tot felul de strangeri cu pretentie de spiritual face un foarte mare rau, daca nu cel mai mare. Gasiti la rubrica Editorial de pe site-ul nostru suficiente materiale daca vreti sa vedeti cum stau lucrurile in aceasta privinta. Asa ca nu voi insista pe acest subiect chiar daca sora noastra este ingrijorata de Parachute Band.

Dar ma voi opri asupra unui alt aspect. Cand sora mi-a scris despre vizita formatiei Parachute am intrat pe net sa vad cine promoveaza in Romania acest grup. Atunci am observat ca centrul crestin Betania din Oradea, este sprijinit in acest demers de canalul de televiziune A&O. Nu m-a mirat prea tare pentru ca si in trecut, acest canal de televiziune a sprijinit astfel de evenimente. Mi-am adus aminte de concertul formtiei Planet Sharkers de la biserica Agape din Timisoara puternic mediatizat prin Alfa si Omega. Si daca sora noastra s-a speriat de Parchute Bande, ma intreb ce ar fi facut daca ar fi aflat de Planet Sharkers. S-ar fi cutremurat.

Am ajuns sa nu ma mai mir de nimic din ce vine dispre A&O. Dar stau si ma intreb daca este bine asa. adica sa nu ma mai mir. Cred ca nu ar trebui sa dispara din nou acest simtamant de uimire. Fie ca vorbim despre lucrarile minunate ale Lui Dumnezeu, fie ca vorbim despre perfidele si inselatoarele lucrari ale lui satan.

– sfarsitul primei parti a acestui mesaj. Continuarea in partea a 2-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *