Prima pagina I Despre HpS I Sustine HpS I Rugaciune pentru Ucraina


Unde iti vei petrece VESNICIA ??? UNDE te vei duce dupa MOARTE ???

fr.Corneliu – Lacrimile Lui Dumnezeu p3.1


Slavit,binecuvantat si glorificat sa fie Dumnezeu! Ma gandeam asa ca, in lume exista multe tipuri de oameni si durerea este ca macar ca oamenii stiu ca sunt bolnavi, nu vor sa mearga la doctor. Sunt oameni care constientizeaza ca sunt bolnavi, dar cand este vorba ca sa ia masuri si unii spun ca durerea e rea, durerea este foarte buna, ca este un semn care spune ca ai ceva rau in trup si organismul iti transmite ca trebuie sa iei masuri. Atunci cand simti durere, stii ca ai o problema, si omul intelept ia masuri. Daca persista durerea si omul nu ia masuri s-ar putea ca organismul sa nu iti mai transmita cat de grava este situatia si sa te lase asa, si atunci cand vrei sa intervii sa nu fie chiar prea tarziu. Si mai este un tip de oameni intelepti care atunci cand simt o durere cat de mica, isi dau seama ca trebuie sa ia masuri si sa rezolve problema respectiva. Ai o durere de masea? Te duci la stomatolog si incerci sa iti protejezi dantura. Problema este ca majoritatea oamenilor sunt inconstienti si nu vor sa se pocaiasca.

Exemplele acestea firesti care vi le-am spus se aplica si la nivel spiritual. Sunt oameni care constientizeaza, inlauntrul lor stiu ca este gresit ceea ce fac, dar nu vor sa se schimbe, nu pot sa se schimbe, si nici macar nu incearca sa se schimbe. Pentru ca intr-o imprejurare, Dumnezeu printr-un vas de lucru a spus un lucru care mi-a ramas in minte si tin minte ca eram copil atunci si, eram tanar si am ramas mirat de ceea ce a spus Dumnezeu si anume a spus ca „Ferice de tine,” spunea Dumnezeu, „daca ai putina sau multa sinceritate”. Si atunci am inteles ca inaintea Lui Dumnezeu, sinceritatea este foarte importanta, extraordinar de importanta, este foarte important ca tu ca si om sa intelegi ca esti intr-o mocirla a pacatului si sa ceri ajutorul.

Durerea este ca oamenii constientizeaza, dar cred ca il pot insela pe Dumnezeu si referindu-ma strict la cei care merg la biserica, tu crezi ca inaintea Lui Dumnezeu valoreaza ceva jertfa pe care o aduci daca sambata te distrezi si duminica te-ai spalat, te-ai imbracat frumos, te-ai parfumat frumos si te duci sa faci o slujba inaintea lui Dumnezeu din perspectiva ta. Si vine unul de la tara urat mirositor, unul care poate ii miroase gura si posteste pentru biserica respectiva, ca atunci cand nu mananci se stie ca gura incepe sa miroase si de multe ori ne uitam stramb la cei care miros urat dar poate posteste pentru tine persoana respectiva. Asa ca atunci cand vezi un om ca asta care poate n-a avut bani sa isi ia o haina buna ca tine, poate nu a avut un spray, n-a avut un sapun cum trebuie, tu poate te speli de 3 ori pe zi, dar el o data pe zi se poate spala ca in unele zone nu este asa de multa tehnologie si nivelul de trai nu este asa de ridicat dar sa stii un aspect: am cunoscut multe situatii in care Dumnezeu a investit mai mult acolo unde era smerenie fireasca decat acolo unde era modernism. Si vreau sa va spun un aspect: atunci cand aduci tehnologia in viata ta, sa stii ca Dumnezeu se departeaza de tine.

Lui Dumnezeu nu-i place tehnologia, nu-i place modernismul. Lui Dumnezeu ii place ca lucrurile sa ramana asa cum El le-a hotarat, de aceea am incredintarea si va spun si dumneavoastra, nu cred ca este gresit sa o preluati si dumneavoastra. Nu este bine sa se modifice genetica organismelor, nu este bine sa se modifice genetica omului, nu este bine sa se modifice genetica unui fruct pentru ca noi prin modificarile care le facem, practic spunem ca Dumnezeu a facut rau ceea ce a facut si Dumnezeu este dezamagit de acesti oameni. Si vreau sa va mai spun un aspect: oamenii acestia care au ajuns intr-o intepeciune fireasca foarte mare, de cele mai multe ori iL considera pe Dumnezeu slab, iL considera pe Dumnezeu… il dispretuiesc pe Dumnezeu.

Se dau niste legi care mai devreme sau mai tarziu, orice om o sa le cunoasca si vai de tine daca auzi glasul Lui Dumnezeu si nu iei seama. Stii, odinioara atunci cand era atacata o cetate, erau niste oameni care trebuiau sa stea sus, si oamenii aceea aveau o vedere foarte buna si aveau numele de strajeri, ei stateau de straja sau de paza. Si oamenii aceea cand vedeau ca inamicul se aproapie de cetate, aveau obligatia sa anunte ca cetatea sa se pregateasca de lupta, ca cei slabi sa se apere undeva sau sa se duca in locuri unde nu pot fi atinsi, ca oamenii sa se pregateasca si cu provizii si cu toate nevoile care sunt atunci cand incepe un razboi. Daca omul respectiv care avea functia de strajer, nu spunea mai departe, era tras la raspundere. Strajerii de altadata, sunt proorocii de astazi, este Scriptura care se spune ca este cel mai mare Prooroc. Si este adevarat, pentru ca proorociile le judecam dupa Scriptura, lucrarile le judecam dupa Scriptura, umblarea omului indiferent de rangul lui, ca ar fi pastor, prezbiter, cantaret, presedinte de stat, totul se judeca dupa Scriptura.

Pavel spune ca, chiar daca ar veni un inger din cer cu o alta evanghelie, cum sa fie pentru noi? Sa-l primim cum il primesc majoritatea astazi? Si au aparut atatea religii, a aparut atatea secte, au aparut atatea credinte, foarte multe. Foarte multe, si nu blamez America, chiar si la noi in Romania, o gramada de religii care au o parte din Scriptura si restul la pamant. N-ai voie sa tii alta zi decat duminica, trebuie sa fie zi sfanta. Unde scrie asta? Unde scrie? Daca insusi Fiul Lui Dumnezeu si-a permis sa calce Sabatul, care a fost facut pentru om, in slujba omului, eu sa nu imi permit ca sa… Va dau un exemplu: au fost dicutii in care daca mergeai la munca duminica era nenorocire, daca spalai o masina de spalat, nenorocire. Chiar Pavel spune la un moment dat ca pentru unii o zi este mai presus decat celelalte, sau toate zilele sunt la fel. Incredintarea mea este ca este bine ca pocaitul din zilele de astazi sa aiba, sa trateze toate zilele la fel. Sa nu crezi ca Dumnezeu vine in ziua sfanta in care tu vrei sa fii mai sfant. Este una sa spui: eu vreau ca in fiecare joi sa postesc, si alta sa spui: eu joi am sa fiu mai curat, n-am sa mai mint, n-am sa ma mai uit la colega mea sa o poftesc, n-am sa mai privesc la masina vecinului. Si celelate zile ce faci? Vedeti dumneavoastra, oamenii acestia care ridica o zi mai presus ca cealalta, merg pe o cale lunecoasa, si calea acesta lunecoasa spune ca oamenii respectivi, in ziua respectiva se anevoiesc sa fie mai sfinti, dar in celelalte 6 zile lasa garda jos. Pe cand Dumnezeu spune sa nu fie asa, pentru ca asta este fatarnicie. Vreau sa va spun un aspect: daca duminica este o zi pe care tu o consideri sfanta, eu nu consider nici o zi… toate zilele pentru mine sunt la fel. Va spun sincer, si n-am avut probleme. Am auzit de persoane, ca o paranteza spun, care mi-au spus: Cornelie, eu sau cunosc persoane care au muncit duminica si s-a intamplat ceva rau, gen s-a stricat tractorul, a facut accident, s-a lovit samd.

Vreau sa va spun un aspect: la cate lucrari am facut duminica pentru ca am fost nevoit, interesant ca eu trebuia sa fiu mort de mult si Dumnezeu nu m-a omorat. Dumnezeu te-a creat un om liber fata de pacat. Lucrurile aceste, ca n-ai voie sa faci, ca n-ai voie sa faci, e mare pacat, vreau sa va spun un aspect: dar sa mergi la piata si sa vinzi rosii si castraveti si sa tragi la cantar, sa inseli clientul, nu-i pacat lucrul respectiv? E pacat ca eu sa dau cu sapa prin gradina ca sunt nevoit, sau sa matur prin curte ca sunt nevoit, sau sa spal o masina de rufe, pentru ca mi s-a intamplat sa lucrez pana sambata sau pana duminica dimineata, sa fiu schimbul 3, si cand vineam trebuia obligatoriu sa imi spal echipamentul pentru ca intr-o zi jumate trebuia sa ma intorc la munca si nu ma puteam duce cu echipamentul murdar cu ulei si eram nevoit sa spal duminica, dar conform unor oameni dinacestia care spun: traditia sa domneasca! Traditia cui? Traditia cui? Pentru ca am inlaturat cuvintele Lui Dumnezeu si le-am pus pe loc secundar, si am facut niste lucruri… Important sa tii sabatul! Important! Important sa dai zeciuiala! Important! Haideti sa luam un aspect: unde in Scriptura de la formarea Bisericii spune de zeciuiala, unde? Acum unii dintre voi o sa spuneti: da, dar vezi tu ca Mantuitorul cand a fost intrebat ce sa faca cu zeciuiala si celelate lucruri, Dumnezeu intareste. Da dar haideti sa va spun si alt aspect care si l-am auzit si cred ca este varianta buna: voi stiti ca Dumnezeu, Domnul Isus le vorbea unor oameni care inca erau inca sub lege? Ei inca tineau legea, si daca Domnul Isus ar fi inlaturat legea sau ar fi intors-o foarte brusc, oamenii aceea erau pirduti. Dumnezeu a facut prelucrarea omului care era inca sub lege, a evreului care era inca sub lege incetul cu incetul pentru ca erau foarte inradacinati in lege, ba mai mult Legea Lui Dumnezeu era pusa pe un loc secund, si legea (a fariseilor) si traditiile erau ridicate foarte sus, fariseii au ajuns pana acolo incat multumeau Lui Dumnezeu pentru niste lucruri pentru care nu erau vrednici: dispretuiau pe femei, dispretuiau pe cei care nu se spalau, aveau o extraordinara, un ritual extraordinar de curatire, erau exagerati, farisei sau fatarnici, e acelasi lucru. Oamenii acestia erau intr-o directie foarte buni si in alta directie erau la pamant.

Intalnim pline bisericile de oamenii acestia. Pline, de luni pana sambata ma distrez, ba mai mult, am auzit invitatii, am fost si eu invitat, si: Doamne iti multumesc ca n-am fost la asemenea lucruri si ii multumesc Lui Dumnezeu ca m-a pastrat pe calea ingusta. Si vreau sa va spun un aspect: calea ingusta e o cale destul de larga. Sa stii! Pocaitul pe calea ingusta a Lui Dumnezeu NU se simte ingustat. N-a venit niciodata Dumnezeu sa iti spuna: Nu mai ai voie sa bei un suc de cirese. Sau sa mananci o prajitura. Nu mai ai voie sa faci nu stiu ce. Da, esti obosit intr-o zi? Culca-te! Vrei sa mergi la niste rude? Mergi la niste rude! Mergi si la o biserica! Dumnezeu ne-a creat niste oameni liberi. Dimpotriva, cei care sunt pe calea larga sunt niste oameni ingustati, ei nu sunt liberi, ei sunt incatusati de pacat. Dumnezeu te-a creat un om liber, fii un om liber. Si va spuneam de oamenii acestia care de luni pana sambata se distreaza, merg, isi iau bere fara alcool ca-i speciala pentru pocaiti facuta si apoi sambata seara facem un dus, duminica parfumat, costum, mergem la biserica si cu un inel in deget, ca am vazut ca este la moda. Te-ai casatorit? Pune inelul respectiv. Unde ai mai vazut tu in Scripturi asa ceva? Ca ma uit la oamenii acestia si vreau sa va spun: am urmarit predicatori care inainte nu aveau inel si dupa ce si-a pus inel pe deget am observat o slabire in putere. Si va pot da nume, dar nu va folosesc numele respective. Am urmarit calea lor, sunt si predicatori foarte bine cotati care n-au inel, dar totusi au niste erezii, ma sperii. Ma sperii. Cum poti sa spui tu, ca si predicator ca „fotbalul, Traiasca fotbalui!” ca „si eu am televizor”. Cum poti sa spui?

Va propun un aspect. Aveti curajul, voi care ati cunoscut pocainta, sa va aduceti televizor in casa si sa va rugati langa televizor? Si o sa vedeti ca nu mai este Puterea Lui Dumnezeu. Ca intr-o imprejurare, o pesoana care eu o stiu personal, ca este o persoana foarte…are un caracter mizerabil, gen: minte, fura, insala, si om cu slujba in biserica. Si la un moment dat, ce s-a gandit omul respectiv? Hai sa fac un cerc de rugaciune. Si fratii bucurosi: hai sa mergem. Omul era si cu bani. Si unii s-au dus acolo sa manance, rugaciune, cantari, slava, slava cui? Si mi-a povestit cineva care a mers in cercul respectiv de rugaciune: un ditamai televizorul, un ditamai televizorul. Voi credeti ca Dumnezeu care este plin de sfintenie, chiar si un om neprihanit nu poate sa traiasca daca il vede pe Dumnezeu, un om neprihanit este o mizerie inaintea Lui Dumnezeu. Voi credeti ca Dumnezeu vine si lucreaza, sau isi face simtita Prezenta, Slava Lui langa lucrarea satanei? Asta voi credeti? In nici un caz. De asta am fost si sunt impotriva televizorului.

Acum o sa spuneti: frate, frate, dar telefonul? Hai sa iti spun un aspect: de ce eu consider televizorul mai riscant si mai pacatos ca un telefon? Un telefon, tu il iei si ii comanzi ceea ce vrei, daca vrei sa intri pe mizerii de site-uri, intri pe mizeii de site-uri. Dar daca nu vrei sa intri si vrei sa te uiti, eu ma mai uit la meteo de exemplu, ca sa ma pregatesc de o furtuna, de o ploaie, ma mai uit, nu zic nu, ma mai uit la casuta de e-amil, imi vin niste mesaje, am probleme, sau caut o locatie, am o problema, sau caut niste simtome de o boala sau niste lucruri de constructie, sau ce este domeniul meu. N-am gresit ca m-am interesat, dar la televizor, spune-mi mie ca zici:„Vreau 5 predici de Boariu!” O sa iti dea televizorul 5 predici de Boariu? NU! O sa iti dea o prezentatoare de stiri cu pieptul cat mai dezgolit, cu fusta cat mai zero. DA? Ca a zis cineva:„Bai am ajuns la lipsa de material, bai nu mai au astea material ca se ingusteaza fusta, au facut economie de haine.” Vreau sa va spun un aspect: Dumnezeu te imbraca din cap pana in picioare, sa se vada numai ochii, dar sa nu mai pacatuiesti. Dumnezeu intoarce raul de la cursul lui, dar sa nu mai pacatuiasca omul.

Dar vreau sa va spun un aspect: noi vrem sa fim o tara de oameni binecuvantati, vrem ca Dumnezeu sa ne pazeasca de natiunile care ne inconjoara, si suntem urati de majoritatea natiunilor, am avut probleme, avem probleme si o sa avem probleme. Este o realitate, si totusi ne ducem acum la mare, ca-i perioada, ne distram, curvim in inima sau in trup, ca multe se duc si e nenorocire ce este acolo, nu vreau sa ingrop pe nimeni, doar vreau sa spun ca NU POTI TU CA SI OM SA CERI BINECUVANTAREA LUI DUMNEZEU, DAR SA NU TE LUPTI! NU POTI! NU POTI TU CA SI OM SA SPUI:„DOAMNE PAZESTE-MA!” Dar care Dumnezeu sa te pazeasca, daca tu nu L-ai slujit? Care Dumnezeu? Dumnezeul cui? Dumnezeul berii care o ascunzi in carut cand mergi la supermarket, de rusine sa nu te vada pastorul? Bai omule, bai, intelege un aspect: INAINTE SA TE VADA OAMENII, SI INAINTE SA TE DESCOPERE OAMENII, TE VEDE SI TE DESCOPERA DUMNEZEU!

Eu nu va vorbesc ca un om care a implinit neprihanirea, am avut multe greutati si multe incercari si ii multumesc Lui Dumnezeu ca m-a trecut pe acolo. Am avut urcusuri, coborasuri 1945

Continuarea acestui mesaj este in parte 3.2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole Finalizate : Cristi Boariu – Ganduri pentru vesnicie 5ian2020, Paul Negrut – De ce lasa Dumnezeu lumea pe mana sodomitilor ? 4ian2020, Cristian Ionescu - Cine Domnului 1, 2 si 3 1-3ian2020
Legaturi utile: Misiunea MGM I Miros de Cer I Radio Unison I Dragoste pentru Adevar I Cristi Boariu I Librarie Crestina ICAM.RO
Script original sub licenta Wordpress. Gazduit de ExpertHost
.