Iosif Anca – Calendarul acestui veac


Ne intoarcem la cartea Daniel pentru o noua lectie din aceasta binecuvantata carte cu numarul 7 intitulata: „Calendarul acestui veac.” Si mai intai, asa cum obisnuiesc si asa cum este potrivit, un cuvant de binecuvantare pentru Domnul, rostit de cei din cer si preluat, notat in cartea Apocalipsa de Ioan, capitolul 11, versetul 17: “Iti multumim, Doamne Dumnezeule atotputernice care esti si care erai si care vii” Slavit sa fie Domnul! Asadar pentru trecut, prezent si viitor. Sa va binecuvanteze Domnul pe toti, mari si mici, ca sa putem trece din veacul acesta in veacul viitor. Cu aceasta am intrat in subiect. Expresia „veacul acesta” se refera la perioada istoriei umane,  ncepand cu saptamana creatiei si la tot ce va mai fi pana la instaurarea Imparatiei Lui Dumnezeu, moment dupa care dupa cum scrie in Scripturi „veacul viitor”. Citesc aceasta din cuvintele Mantuitorului, pentru ca imi place sa citesc mult din Biblie. Asa s-a rugat scumpa mea, mai multi ani in timpul fecioriei ei, sa fie sotia unui om, care atunci cand predica, sa citeasca mult din Biblie. Luca la capitolul 20 versetele 34 si 35:„ Isus le-a raspuns: “Fiii veacului acestuia se insoara si se marita; dar cei ce vor fi gasiti vrednici sa aiba parte de veacul viitor si de invierea dintre cei morti, nici nu se vor insura, nici nu se vor marita.” Acolo, draga mea nu va mai fi nevasta mea,nici eu sotul ei, barbatul ei, dar vom sluji impreuna cu ingerii Lui Dumnezeu. Acesta a fost visul tineretii noastre, dar de fapt nu a fost visul nostru, a fost visul divin, care ne-a fost inserat mintii noastre, care ne-a marcat  toata viata si care acum ma incanta pe zi ce trece mai mult.  Sa ne ajute asadar Bunul Dumnezeu pe toti sa putem incheia cu bine veacul acesta si sa avem parte de veacul viitor, in familia cea mare a Lui Dumnezeu.

Dar acum sa ne uitam mai indeaproape la acest subiect. Lansez mai intai cateva intrebari pentru a deschide orizontul: A fost calendarul acestui veac prestabilit? Scriptura ne spune in Geneza, atunci cand au fost create astrele in ziua a 4-a ca au ca scop sa arate vremurile. Si cred ca are de a face asta mai mult decat cu ceea ce avem noi pe masura trecerii timpului: ani, lune, zile sau alte subunitati. Pentru ca in cartea Iov, la capitolul 38, citesc din cuvintele Lui Dumnezeu. Versetul 32:„Tu faci sa iasa la vremea lor semnele zodicului si tu carmuiesti Ursul Mare cu puii lui?” Deci sunt niste semne in aceste astre. Dar noi nu vorbim acum despre astre, vorbim despre un calendar care e insemna si acolo, dar e insemnat in Scripturi ca noi, sau cel putin numai in Scripturi pot citi, in stele nu pot.

In ce limite si pe ce criterii a fost prestabilit acest calendar? e totul controlat de Dumnezeu si dictat in mod mecanic? 430

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *