Cristi Boariu – 3 pomi dupa care te poti ascunde in viata – 1 –


Nu stiu cati ati avut lacrimi in seara aceasta dragii mei. Daca cineva te ajuta cu bani in viata aceasta, parca nu stii cum sa ii rasplatesti. Cineva v-a ajutat dandu-va vesnicia in dar, slavit sa fie Numele Lui! Si ar trebui sa ai lacrimi, daca ceva lipseste din bisericile noastre, sunt lacrimile sa stiti. Avem statii, avem proiectoare, avem de toate, dar nu mai avem lacrimi sa stiti. Eu pot sa ii spun sotiei mele „Te iubesc!” si sa ma uit pe fereastra dupa alta sau pot sa iau mana ei intr-a mea si sa ii spun:„Iti multumesc pentru tot ceea ce faci pentru mine” Tu poti sa te uiti la Dumnezeu astazi, sa-i canti si sa fii cu gandul la Real Madrid sau la Manchaster United, poti sa canti astazi si sa fii cu gandul la salariul care ti-o intrat ieri sau vinerea viitoare. Dar Dumnezeu vrea in seara aceasta sa fii cu gandul la El.

Dumnezeu vrea in seara aceasta sa vada daca iL iubesti. Ca prea multe declaratii facem dar parca uitati-va cat de mult a scazut iubirea noastra. Daca n-ai lacrimi in ochi, si inchei si apoi o sa citesc Cuvantul Domnului, daca n-ai lacrimi in ochi, vezi ce ti-a furat pasiunea pentru Hristos. Vezi de ce nu mai plangi. Adica a murit cineva pentru tine si tu te uiti acolo. Stai cu mana in buzunar si zici, e OK. NU, Dumnezeu vrea sa spui astazi:„Multumesc Doamne! Iti multumesc Doamne! Ca atatea milioane de tineri sunt in Londra aceasta care nu te cunosc si merg spre iad. Si eu merg spre cer. Atatea milioane de tineri sunt in Londra asta care la ora 5 dimineata vin de la cluburi, de la discoteca, de la jocuri de noroc, de la pariuri sportive. Si eu Domne ma duc spre un loc unde o sa fie fericire si bucurie o vesnicie intreaga. Iti multumesc Doamne si pentru asta. Si asta o fac cu lacrimi. Doamne ajuta-ne la asta!” „Atunci au auzit glasul Domnului Dumnezeu care umbla prin gradina in racoarea zilei: si omul si nevasta lui s-au ascuns de fata Domnului Dumnezeu printre pomii din gradina.Dar Domnul Dumnezeu a chemat pe om si i-a zis: “Unde esti?” El a raspuns: “Ti-am auzit glasul in gradina; si mi-a fost frica, pentru ca eram gol, si m-am ascuns.” ” Amin Va rog sa ocupati locurile.

Cand eram copil unul din jocurile noastre preferate, ca nu aveam computer pe atunci, nici telefoane, unul din jocurile noastre preferate era sa ne jucam „de-a vati ascunselea” sau „matza ascunsa” si unul statea la perete si deschidea bine urechile si inchidea bine ochii si incerca sa isi dea seama cam pe unde ne ascundem noi, ceilalti frati sau ceilalti prieteni ai lui. Si apoi dupa ce numara el pana la 10 sau pana la 100 sau mai spunea el cate ceva, iesea de acolo si pleca in cautarea noastra. Dragii mei, vreau sa va spun in seara aceasta ca nu e rau ca si copil sa te joci „matza ascunsa” Rau e la 18, 20 de ani sa vii la biserica, sa canti, sa te rogi, si totusi sa traiesti o viata duplicitara. Uitati-va la Adam, spune aici:„Ti-am auzit Glasul in gradina”, adica in timp ce ascult o predica, eu ma ascund. „Ii buna predica aceasta pentru fratele meu, care e si el in Londra sau care e in tara, pentru sormea, pentru sotia mea. Dar nu-i pentru mine asta”. Si Adam si Eva in timp ce auzeau Glasul Domnului … adica citea fratele Corneliu, ca atunci cand tu iL cauti pe Dumnezeu, Dumnezeu se apropie de tine, da? Si spuneam versetul acela:„Cautati-L, cunoasteti-L pe Dumnezeu si apoi slujiti-L!”

Stiti care e problema generatii noastre dragii mei? Ca am intrat in slujire fara sa ne dam seama cu ce Dumnezeu avem de a face. Am intrat in slujire, si intram si lasa ca o sa cant, o sa predic, o sa ma rog zice si te uiti si te intrebi:„Ma de ce nu am impact? De ce n-are impact?” Asculta-ma bine: slujirea noastra ar trebui sa fie pe masura cunoasterii noastre de Dumnezeu. Amin. Intr-o zi Dumnezeu, pentru ca am jucat „matza ascunsa” cu EL, dar EL nu a pus capul la perete, nu a facut cum faceam noi cand eram mici. EL a stat cu ochii deschisi prin gradina si noi am crezut ca chiar daca are ochii deschisi, nu vede dupa copaci. Si intr-o zi Dumnezeu s-a uitat si a vazut cum fugeam.  Si a vazut cum ai fugit si tu si eu. Si te-ai ascuns si in aceasta seara am sa va vorbesc despre 3 pomi dupa care te poti asunde in viata. 3 pomi, pentru ca pacatele,unul din pacatele mari ale generatiei noastre este DUPLICITATEA.

Este adevarat, conteaza foarte mult exteriorul, insa vreau sa va spun ceva dragii mei, de multe ori suntem OK in exterior pentru ca asa ne-a invatat parintii, pentru ca asa sunt regulile unei biserici. Desi ar trebui sa fii OK in exterior din cauza ca te-ai intalnit cu Dumnezeu. Sa stiti. Dar de multe ori chiar daca esti bine in exterior, de multe ori in interior se dau adevaratele lupte. Si am intalnit tineri care vorbeau in alte limbi si au divortat. Si am intalnit tineri care au cantat intr-o zi in fata si au ajuns  in lume. Si am intalnit tineri, si fete si baieti, daca te uitai la ea, ai fi zis ca-i cea mai sfata fata dupa exterior. Si inauntru era patata deja. Pentru ca noi am inceput sa jucam cu Dumnezeu „de-a vati ascunselea”, un joc care ar trebui sa ne lasam in seara aceasta cu totii. Amin?

Unul din pacatele grele, dese ale bisericilor noastre si prea putin predicat este DUPLICITATEA. Si primul pom dupa care te poti ascunde in seara aceasta si poate te-ai ascuns de ani de zile este POMUL UNUI CUGET DUPLICITAR. 529

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *