Paul Negrut – Taina celor 7 taine


Meditatia din seara aceasta se intituleaza „Taina celor 7 taine”. Ne-am uitat in Evanghelia dupa Luca la evenimentele care au insotit nasterea Domnului Isus si ce surprinde este faptul ca un eveniment atat de mare, un eveniment atat de glorios a avut loc in fata unui numar enorm de mic de persoane. Ingeri care au venit in secret la Zaharia si la Maria. Nastere care este nebagata in seama intr-un staul. Cel care este Mantuitorul lumii este culcat intr-o iesle si infasat in scutece.

Ne-am uitat la toate aceste aspecte sa intelegem de ce. Evenimentul care aduce, deschide usa pentru cer este desfasurat intr-un mod atat de simplu si de secret, de tainic. Si am inteles ce ne spune apostolul Pavel inspirat de Duhul Sfant a Lui Dumnezeu la finalul Epistolei catre Romani cand vorbeste despre Taina tinuta ascunsa de veacuri dar care a fost aratata acum oamenilor.

Si am inteles ca taina Lui Dumnezeu din vesnicie, anuntata dar in chip tainic in Geneza, samanta femeii, a ramas dea lungul secolelor un mister. Diavolul nu a stiut nimic despre planul Lui Dumnezeu de mantuire. A stiut ca este un plan dar nu ia stiut continutul si desfasurarea.

Profetii Vechiului Testament au primit anumite mesaje profetice si s-au uitat atenti la ele ca sa le priceapa si n-au priceput tot planul. Mai marii veacului si oamenii fara Dumnezeu n-au priceput nimic. Si Dumnezeu a hotarat ca taina aceea ascunsa de veacuri, misterul, secretul Lui Dumnezeu sa fie descoperit unui preot in varsta la Templu, unei fete fecioara in intimitatea casei ei, unui grup de pastori undeva la marginea Betleemului. Si apoi sa mai vina niste magi din rasaritul indepartat.

…si este Dumnezeu Omul, este o taina atat de profunda incat trece dincolo de mintea tuturor teologilor lumii. Cum poate Dumnezeu sa ramana om si sa ramana totusi Dumnezeu si omul sa fie om?! Cum pot aceste 2 naturi, divina si umana sa existe impreuna intr-o singura persoana, in persoana Domnului nostru Isus Hristos. Mare este taina aceasta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *