Cristi Boariu – De la o inima murdara la o inima curata – 02 –


– continuare din partea 1 –

Dragii mei frati si surori, la fiecare 36 de secunde cineva moare in SUA din cauza problemelor cardiace, din cauza problemelor la inima, din cauza problemelor circulatorii, ale sangelui. C auza principala a mortilor din lume si nu vreau sa sperii pe nimeni, sunt aici oameni care au probleme cu inima si o sa zica: „frate Cristi, dupa predica aceasta, m-am dus acasa si mai rau am fost.” Vreau sa-ti spun ca viata ta e in Mana Domnului.

Eu vreau sa folosesc (fac) ceea ce facea Domnul Isus. Folosea exemple din viata fizica ca sa ne deschida ochii spirituali. Cauza principala a mortilor din lume este problema la inima. Dragii mei, cauza principala pentru care multi nu-L vor vedea pe Dumnezeu este tot problema la inima. Si asta nu spun eu, si asta spune Domnul. „Ferice de cei cu inima curata caci ei vor vedea pe Dumnezeu.” Daca modific versetul acesta si Biblia imi da voie sa il fac intr-un sens opus: „Vai de cei cu inima murdara caci ei NU-L vor vedea pe Dumnezeu!”

Vreau sa ne uitam astazi frati si surori, pentru ca stiti dumneavoastra se invarte in jurul inimii. Uitati-va cand inima unui om se opreste si nu mai pompeaza sange…citeam ieri despre un batran, a fost gasit cred ca in judetul IS daca nu gresesc, in frig, a fost descoperit in frig din pacate, sunt si astfel de cazuri groaznice, a ramas fara foc in casa, fara lemne, nu l-a cautat nimeni, singuratatea, dupa 6,7 ore de frig l-au gasit aproape inghetat, l-au resuscitat doctorii mai multe ore, nu au reusit sa-i porneasca inima. Si omul acesta a murit.

Vreau sa va intreb, daca inima cuiva se opreste si are 1 milion de euro in conturi, cu ce il ajuta? Cu nimic. Ai o casa frumoasa, ai o masina ori…Dragii mei, toata viata noastra, se invarte in jurul inimii. Ma refer la viata fizica, in jurul inimii fizice. Cand inima aceasta s-a oprit, nu mai poti sa angajezi, omului aceluia nu-i mai da nici statul pensie, trebuie sa declari ca-i decedat. Totul se opreste aici.

La fel este si din punct de vedere spiritual. Toata viata spirituala a unui credincios graviteaza in jurul inimii. Dar nu in jurul acestei inimi fizice care pompeaza mii de litri pe minut. Pentru ca dragii mei, atunci cand Biblia foloseste cuvantul „inima” si in acest verset foloseste cuvantul grecesc „cardeia”, se poate referi si la inima ca si sens fizic dar in mod special dragii mei, se refera la inima ca si centrul vietii, al sentimentelor, al gandurilor, al deciziilor si al emotiilor noastre. Inima.

Iar cand vorbeste despre „curat” in limba greaca sensul original este „cataros”, insemana pur, fara pata, nemanjit de vina, sau de ceva strain. Noi totdeauna ca si slujitori, de multe ori avem pretentia de la oameni sa vina la biserica, sa posteasca, sa dea darnicie, sa viziteze poate bolnavii, sa fie oameni care sa se dedice lucrarii Domnului. Dragii mei, totul porneste de la inima noastra spirituala. Daca acolo nu s-a facut schimbarea, eu nu pot sa ma mir ca omul acesta nu-i interesat de Biblie, de Cuvantul Domnului.

Se vorbea aici din Psalmul 1, da? „…Ci isi gaseste placerea…” Sa ai cea mai mare bucurie sa citesti Biblia. Cea mai mare placere a ta sa fie Cuvantul Domnului. Pai dragii mei, daca eu o iubesc pe sotia mea, nici o femeie din lumea aceasta nu ma va impresiona mai mult prin vorbirea ei, decat sotia mea. Daca eu m-am casatorit cu sotia mea, eu nu am putut sa spun: „Auzi, iti dau draga mobila, iti dau casa, iti dau ce vrei. Dar nu pot sa-ti dau inima.”

Asta fac multi cu Dumnezeu si intr-o zi se mira ca Domnul le spune: „Nu te cunosc.” Dragii mei, Domnul nu are nevoie de banii mei, de cantarea mea, de lucrurile acestea mai intai. Biblia spune: „Fiule da-mi inima.” Sunt oameni in tara noastra care se declara penticostali, baptisti, ortodocsi, catolici. Ii dau o mana Lui Isus, ii dau in picior, un rinichi, sau ce vreti dumneavoastra, un ochi, un ochi la meci, un ochi la Biblie. Nu?

Apropo, imi vine acum o proorocie in Italia. Ii spune Domnul unui barbat in Italia: „Te-m vazut de multe ori inchizand Biblia ca sa deschizi televizorul, dar nu te-am vazut niciodata inchizand televizorul ca sa deschizi Biblia.” Cred ca nu vrem numarul la astfel de prooroci nu? Nu vorbesc de televizor astazi ca telefonul e de mii de ori mai periculos. Dar de cate ori ai inchis telefonul ca sa deschizi Biblia? Sau de cate ori ai inchis Biblia asa pe graba ca sa ca sa iti faci treaba asa la telefon.

– sfarsitul partii a 2-a a acestui mesaj. Continuarea in partea a 3-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *