Sorin Iacoban – Mesaj din partea Domnului


Daca aici o clipa cu El e o uimire, ce va fi acolo? Mie imi este dor de acolo. Va este dor? Doamne ajuta-ne sa ne fie dor! Ma uitam la tinerii acestia si ma gandeam: „Ce frumos! Ce tineri in biserica Golgota!” M-am uitat peste ei si am zis: „Ma, pe cativa ii cunosc parca.” In mod special, pe unul l-am vazut inainte de a se naste.

Asa cum va spun, cu multi ani in urma, o familie prietena, sora era insarcinata si Domnul mi l-a aratat, chipul lui si astazi nu stiu cati ani are, 14, 15, nu stiu exact, 19? , nu cred ca are atatia, el stie care e, ca suntem si prieteni. Imi place. Acum nu mai am fete, ca l-as lua de ginere. Domnul mi l-a aratat, el sa fie din cei insemnati cu urechea si daca nu are urechea „gaurita de buna voie” Doamne ajuta!

Frati si surori, multumim Domnului ca suntem aici. Un cuvant care s-a citit, care e un cuvant frumos intr-un fel: „Cand am auzit ce ai vestit…”. Daca ne oprim numai aici, cine vrea sa auda ceva ca sa se ingrozeasca? Nimanui nu-i place. Dar de bine ne place sa auzim: „Domnul e bun, Domnul ne binecuvanteaza, mai trebuie inca 30, 40 de ani pe pamant, Domnul o sa faca economia sa se ridice in America, o sa vina Trump presedinte si o sa se ridice economia si o sa cumparam case si copiii nostri o sa creasca mari si o sa mearga si o sa faca facultati.”

Ar fi fain sa fie asa. Dar aceasta e periculos. Ca inima noastra tot se lipeste de pamant. Inima noastra tot se lipeste de pamant. Cu cat stam pe pamant, cu atat ne invatam cu pamantul. Si cu atat dorim sa fie tot mai bine si tot mai bine. De aceea in seara aceasta as incepe cu o intrebare: Ce cuvant vrei sa auzi?

Intr-o vreme mi s-a spus ca prea mustru si prea critic poporul Domnului. A fost dat un cuvant si dupa ce ne-am ridicat de pe genunchi, era si slujitor, langa mine mi-a zis: „Mai ce ne-ai mustrat!” Si am zis: „Eu?” „O nu, nu, Domnul!”

Frati si surori, ce cuvant vrem sa auzim? Caci un cuvant care mustra, care cearta, care indreapta nu e placut. Un cuvant care ne face sa ne ingrozim nu e placut. Ce cuvant vrem sa auzim? Si am vrea sa auzim Cuvantul Adevarului. Ca daca vrem sa auzim Cuvantul Adevarului, Domnul nu ne hraneste cu un duh de minciuna, Domnul ne hraneste cu Adevarul.

„Dar Ahab, daca tu vrei sa auzi ce iti spune 400, si Mica iti spune la fel. Ca asupra lui are putere acelasi duh care are putere si asupra la 400.” Dupa cum vrei asa Domnul iti poate vorbi. Dar daca vrem sa ne vorbeasca adevarul, adevarul s-ar putea sa doara. Adevarul s-ar putea sa fie nu prea placut la auzit.

Eu de multe ori spun lucrul acesta: daca stiu ca am cancer, eu nu ma duc la doctor si spun: „Stiti ceva domnul doctor, da-mi o pastila asa, zi-mi ca-s ok, numai nu-mi spune ca trebuie sa ma duc sa ma operez. Numai nu-mi spune ca trebuie sa fac 10 sedinte de chimio-terapie. Numai nu-mi spune ca urmeaza nu stiu cati ani de pastile. Zi-mi ca-s ok si ma duc acasa si sunt bucuros.” Asa am face? Nu! „Ce sa fac domnul doctor?” Nu ma poate ajuta Iasi-ul, fugi la Targu Mures, nu poate Targu Mures, fugi la Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *