Prima pagina I Despre HpS I Sustine HpS I Juridic I Miros De Cer I Contact

Cristi Boariu – Nu astepta ultima zi ca sa faci o schimbare


…pagina din Biblie 1015 incepand cu versetul 19, Luca 16 incepand cu versetul 19:„Era un om bogat care se imbraca in porfira si in subtire; si in fiecare zi ducea o viata plina de veselie si stralucire. La usa lui, zacea un sarac, numit Lazar, plin de bube. Si dorea mult sa se sature cu firimiturile care cadeau de la masa bogatului; pana si cainii veneau si-i lingeau bubele. Cu vremea, saracul a murit; si a fost dus de ingeri in sanul lui Avraam. A murit si bogatul, si l-au ingropat. Pe cand era el in Locuinta mortilor, in chinuri, si-a ridicat ochii in sus, a vazut de departe pe Avraam si pe Lazar in sanul lui si a strigat: “Parinte Avraame, fie-ti mila de mine si trimite pe Lazar sa-si inmoaie varful degetului in apa si sa-mi racoreasca limba; caci grozav sunt chinuit in vapaia aceasta.” “Fiule”, i-a raspuns Avraam, “adu-ti aminte ca, in viata ta, tu ti-ai luat lucrurile bune, si Lazar si-a luat pe cele rele; acum aici, el este mangaiat, iar tu esti chinuit. Pe langa toate acestea, intre noi si intre voi este o prapastie mare, asa ca cei ce ar vrea sa treaca de aici la voi sau de acolo la noi sa nu poata.” Bogatul a zis: “Rogu-te, dar, parinte Avraame, sa trimiti pe Lazar in casa tatalui meu; caci am cinci frati, si sa le adevereasca aceste lucruri, ca sa nu vina si ei in acest loc de chin.” Avraam a raspuns: “Au pe Moise si pe proroci; sa asculte de ei.” “Nu, parinte Avraame”, a zis el, “ci daca se va duce la ei cineva din morti, se vor pocai.” Si Avraam i-a raspuns: “Daca nu asculta pe Moise si pe proroci, nu vor crede nici chiar daca ar invia cineva din morti.” Amin Va invit sa reocupati locurile.

Spuneam azi dimineata la noi la biserica ca am o frica foarte mare in viata si o teama foarte mare si cred ca e o teama buna si tema asta este faptul ca Dumnezeu nu calculeaza cum calculam noi si nici nu o sa il poti face pe Dumnezeu in viata sa calculeze cum vrei tu ca El nu este elevul nostru, El e Profesorul nostru. In seara aceasta v-am pus in fata o pilda cu 2 oameni, pe unu nu stiu cum il cheama, stiu numai ca avea bani, haine, relatii multe, si cred ca a avut o inmormantare superba, cu zeci de primari, zeci de preoti pe acolo, daca traia si in ziua de astazi ar fi avut si transmisie si camere video si coroane si sicriu dinala cu 5000 euro. Numai ca nu conteaza cine iti predica la inmormantare, nu conteaza nici macar ce zic colegii tai ci conteaza unde mergi dupa ce mori. Si tot in seara aceasta v-am pus inainte pe un om la care ii stiu numele ca l-a scris Dumnezeu aici, l-a scris Dumnezeu, il chema Lazar. Intr-o zi m-am uitat pe youtube si am vazut un preot, un cantor si un sicriu, si nu era covid. Cred ca a terminat intr-un sfer de ora cu ala, ca daca numai mortul te asculta, nu prea ai ce sa predici lung, l-a bagat repede in groapa si eu m-am gandit:„Daca asta-i Lazar?”

As vrea sa ai teama care o am eu in ziua de astazi. Si sa intelegi ca Dumnezeu nu judeca cum judeci tu si nu vede lucrurile cum le vezi tu. Si as vrea sa spun in acesta seara ca s-ar putea in ziua cand trebuie sa pleci de aici ca cel mai sigur lucru este moartea, stiti nu? Nu stiu cum o sa fie vremea maine, ca a nins in martie nu? Nu stiu cum o sa fie criptomonedele maine, nu stiu cum o sa fie cursul valutar, ce pot sa va spun cu siguranta este ca peste 100 de ani daca nu vine Domnul nu vine Invierea despre care si Crezul spune: Eu cred in Invierea ce va sa vie, nimeni din sala asta n-o sa mai fie aici. Cel mai sigur lucru este moartea. Si problema este ca multe din lucrurile care le strangem in viata asta nu ne vor fi de nici un folos in ziua cand plecam de aici. Te-ai gandit la asta? Acolo nu mai merge cu plicul, aici mai merge ca ai bagat plicul la doctor, sau la scoala de soferi, sau mai stiu eu ce prostie ai mai facut. Acolo nu merge, aici mai merge, o vedeam pe bunica cand ma duceam la dispensar cand eram mic, strangea oua vreo saptamana pentru doctorita si nu stiam de ce doctorita se comporta fain cu mine, credeam ca bunica-mea e cineva in satul ala, dar nu bunica era, erau ouale, faina, cozonacul. Si oamenii au impresia ca asa merge si la Dumnezeu. Ma duc eu cu ceva, auzi la mormant fac eu ceva, pai daca preotul a zis:„Du-te la locul cu verdeata inseamna ca el are dreptate nu?” Ar fi fain. Dar nu este asa. Unii dintre voi nu vreti sa va pocaiti, ca o sa va pierdeti prietenii din lume, ce o sa zica colegii? Eu vreau sa va spun in seara aceasta ca cel mai important lucru e ce spune Dumnezeu, nu colegii. Cand am fost in spital, cand am fost in 2 operatii nu ma vizitat nici un coleg de scoala, nici de la bac care a fost, nimeni nu m-a vizitat. Dar au fost fratii mei langa mine si surorile mele din biserica care s-au rugat pentru mine si care au stat in post pentru mine.

Stiti, sunt 3 locuri in lumea asta unde oamenii sunt egali: la biserica, la spital si la cimitir. Cand v-ati pus in seara acesta aici nu v-ati intrebat:„Auzi dar ala care care sta langa mine cate clase are ca eu am 3 facultati, nu pot sa stau langa ala cu 2 clase?”. Asa-i? Am fost la o evanghelizare in urma cu 3 saptamani, primarita era pe prima banca si langa ea era o femeie cu 2,3 clase, si nu a comentat. Daca ar fi fost un concer de muzica laica nici un organizator n-ar fi pus langa primarita pe oamenii astia. Dar in biserica toti oamenii suntem egali, ca in fata crucii toti suntem egali, in fata jertfei lui Hristos toti suntem egali. La spital la fel suntem egani nu? Cand te baga la terapie, faci scandal ca ala are BMW din salon? Si tu ai Logan si zici:„Nu pot sa stau langa ala!” Ai facut scandal asa-i? Te-ai bucurat sa iti gaseasca pat, nu sa mai faci scandal. Si la cimitir suntem egani nu? La noi la Hunedoara avem un belgian, are 600 de hectare, are tractor cu GPS. Il invidiaza foarte multi, nu pot manca cand il vad pe asta pe tractor, el pe un tractor, nevasta-sa pe alt tractor. Daca as avea ce are ala”

Oameni buni scopul pentru care ati venit aici nu este sa aveti ceva, ci sa fiti ceva. 7.35

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Legaturi utile: Miros de Cer I Radio Unison I Dragoste pentru Adevar I Cristi Boariu
Script original sub licenta Wordpress. Gazduit de ExpertHost
.