Cristi Boariu – Nu astepta ultima zi ca sa faci o schimbare – 01 –


Pagina din Biblie 1015 incepand cu versetul 19, Luca 16 incepand cu versetul 19: „Era un om bogat care se imbraca in porfira si in subtire; si in fiecare zi ducea o viata plina de veselie si stralucire. La usa lui, zacea un sarac, numit Lazar, plin de bube. Si dorea mult sa se sature cu firimiturile care cadeau de la masa bogatului; pana si cainii veneau si-i lingeau bubele.

Cu vremea, saracul a murit; si a fost dus de ingeri in sanul lui Avraam. A murit si bogatul, si l-au ingropat. Pe cand era el in Locuinta mortilor, in chinuri, si-a ridicat ochii in sus, a vazut de departe pe Avraam si pe Lazar in sanul lui si a strigat: “Parinte Avraame, fie-ti mila de mine si trimite pe Lazar sa-si inmoaie varful degetului in apa si sa-mi racoreasca limba; caci grozav sunt chinuit in vapaia aceasta.”

“Fiule”, i-a raspuns Avraam, “adu-ti aminte ca, in viata ta, tu ti-ai luat lucrurile bune, si Lazar si-a luat pe cele rele; acum aici, el este mangaiat, iar tu esti chinuit. Pe langa toate acestea, intre noi si intre voi este o prapastie mare, asa ca cei ce ar vrea sa treaca de aici la voi sau de acolo la noi sa nu poata.”

Bogatul a zis: “Rogu-te, dar, parinte Avraame, sa trimiti pe Lazar in casa tatalui meu; caci am cinci frati, si sa le adevereasca aceste lucruri, ca sa nu vina si ei in acest loc de chin.” Avraam a raspuns: “Au pe Moise si pe proroci; sa asculte de ei.” “Nu, parinte Avraame”, a zis el, “ci daca se va duce la ei cineva din morti, se vor pocai.” Si Avraam i-a raspuns: “Daca nu asculta pe Moise si pe proroci, nu vor crede nici chiar daca ar invia cineva din morti.”” Amin. Va invit sa reocupati locurile.

Spuneam azi dimineata la noi la biserica ca am o frica foarte mare in viata si o teama foarte mare si cred ca e o teama buna si tema asta este faptul ca Dumnezeu nu calculeaza cum calculam noi si nici nu o sa il poti face pe Dumnezeu in viata sa calculeze cum vrei tu ca El nu este elevul nostru, El e Profesorul nostru.

In seara aceasta v-am pus in fata o pilda cu 2 oameni, pe unu nu stiu cum il cheama, stiu numai ca avea bani, haine, relatii multe, si cred ca a avut o inmormantare superba, cu zeci de primari, zeci de preoti pe acolo, daca traia si in ziua de astazi ar fi avut si transmisie si camere video si coroane si sicriu dinala cu 5000 euro. Numai ca nu conteaza cine iti predica la inmormantare, nu conteaza nici macar ce zic colegii tai ci conteaza unde mergi dupa ce mori.

Si tot in seara aceasta v-am pus inainte pe un om la care ii stiu numele ca l-a scris Dumnezeu aici, l-a scris Dumnezeu, il chema Lazar. Intr-o zi m-am uitat pe youtube si am vazut un preot, un cantor si un sicriu, si nu era covid. Cred ca a terminat intr-un sfer de ora cu ala, ca daca numai mortul te asculta, nu prea ai ce sa predici lung, l-a bagat repede in groapa si eu m-am gandit: „Daca asta-i Lazar?”.

As vrea sa ai teama care o am eu in ziua de astazi. Si sa intelegi ca Dumnezeu nu judeca cum judeci tu si nu vede lucrurile cum le vezi tu. Si as vrea sa spun in acesta seara ca s-ar putea in ziua cand trebuie sa pleci de aici ca cel mai sigur lucru este moartea, stiti nu? Nu stiu cum o sa fie vremea maine, ca a nins in martie nu?

Nu stiu cum o sa fie criptomonedele maine, nu stiu cum o sa fie cursul valutar, ce pot sa va spun cu siguranta este ca peste 100 de ani daca nu vine Domnul si nu vine Invierea despre care si Crezul spune: „Eu cred in Invierea ce va sa vie”, nimeni din sala asta n-o sa mai fie aici. Cel mai sigur lucru este moartea.

– sfarsitul primei parti a acestui mesaj. Continuarea in partea a 2-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *