Cristi Boariu – Drumurile pe care merg fugarii – 1 –


Ii spunea Rebeca fiului ei, in Geneza 27 cu 43 „ Acum fiule asculta sfatul meu: Scoala-te, fugi la fratele meu Laban in Haran si ramai la el catava vreme, pana se va potoli mania fratelui tau”. In Iona capitolul 1, vers.2 si 3 : „Scoala-te, du-te la Ninive, cetatea cea mare si striga impotriva ei, caci rautatea ei s-a suit pana la Mine”. Si Iona s-a sculat sa fuga la Tars departe de fata Domnului. S-a coborat la Iafo si a gasit acolo o corabie care mergea la Tars. A platit pretul calatoriei si s-a suit in corabie ca sa mearga impreuna cu calatorii la Tars, departe de fata Domnului.”

Si un text foarte asemanator cu cele doua: Luca 15: 12 si 13 versetul „Cel mai tanar din ei a zis tatalui sau: „Tata, da-mi partea de avere, ce mi se cuvine.” Si tatal ia impartit averea. Nu dupa multe zile, fiul cel mai tanar a strans totul si a plecat intr-o tara indepartata unde si-a risipit averea ducand o viata destrabalata.””

Frati si surori, dragi tineri care sunteti aici in aceste 3 texte, probabil ati observat o asemanare. Toti acesti oameni la un moment dat, au plecat de acasa, din biserica, de la studiul biblic, de la repetitii de cor, de fanfara, dintr-un cadru frumos, dinstr-un cadru binecuvantat. Si vreau sa va vorbesc in aceasta dimineata despre drumurile pe care merg fugarii.

Si spuneti: „Cristi azi nu este evanghelizare, azi e Cina Domnului.” Stiu asta, dar s-ar putea sa fii fugar si sa fii in biserica astazi. Sa fii aici cu trupul, sa vada fratii ca esti prezent si cu sufletul sa fii departe de casa.

Frati si surori, mi-aduc aminte de Psalmul 137, spunea acolo cei care stateau in Babilon: „Cum sa cantam noi cantarile Domnului pe un pamant strain?” Robi in Babilon, daca te uitai in dreapta, in stanga, vedeai harfe agatate in salcii, nimeni nu mai canta. Stiti de ce? Pentru ca fugarii nu pot sa cante, pe gand aici in biserica, robii, cei care sunt luati robi nu pot sa se bucure dragii mei de Prezenta Domnului decat aici in biserica unde e Putere si Prezenta cum spunea fratele Franco.

Si primul drum pe care merg fugarii stiti care este? Iacov – Drumul inselarii. Familia lui Iacov, sotia avea o parere si sotul avea alta parere. Ce e trist e ca a invatat de la mama cum sa insele. Nu voi insista mult asupra lui, ce ma doare foarte mult dragii mei e ca in bisericile noastre dragii mei, in adunari sunt oameni care inca inseala. Veti spune: „Cristi eu n-am vazut sa ma insele nimeni.” Avem 24 de ore pe zi, daca ar trebui sa dam 10% Lui Dumnezeu, 2 ore si 20 si ceva de minute, le dati in fiecare zi? Nici eu nu le dau si mi-e greu sa spun asta. IL inselam pe Dumnezeu dragii mei cu averea noastra, iL inselam pe Dumnezeu cu timpul nostru. Timpul Lui care ni l-a dat noua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *