Cristi Boariu – 10 ceasuri din viata unui om – 2 –


– continuare din partea 1 –

Un alt ceas pe care vreau sa il amintesc daca tot vorbim de timp din Biblie, este CEASUL RUGACIUNII. CEASUL RUGACIUNII. Pentru ca numai oamenii treji se roaga nu? Fapte 3 cu 1: „Petru si Ioan se suiau impreuna la Templul la ceasul rugaciunii.” La ceasul rugaciunii. Iubiti credinciosi nici o casatorie nu rezista daca nu exista comunicare intre cei 2 parteneri. Sa stiti! La fel, nici o relatie cu Dumnezeu nu rezista daca nu exista rugaciune.

Eu daca ti-as pune o intrebare astazi, nu te intreb daca esti penticostal, ortodox sau baptist. Nu. Eu te intreb daca te rogi Lui Dumnezeu in fiecare zi, daca ai o relatie cu El. Pentru ca exista un ceas al rugaciunii. Exista un moment cand Dumnezeu te cheama sa te pui deoparte, sa stai in partasie cu El. DUMNEZEU ASCULTA RUGACIUNILE PE CARE LE FACEM, NU PE CELE PE CARE INTENTIONAM SA LE FACEM.

Foarte multi oameni au intentii bune. Zice: „Anul viitor o sa vin la evanghelizare, sa ma mai chemati. O sa ma pocaiesc. Am o intentie buna.” Da dar nu-i suficient. „De luni voi incepe o dieta.” Si a trecut deja 2 ani si nu ai inceput nimic. „De marti am sa incept sa citesc…” Nu ati observat? La fiecare data de 1 incepem sa citim Biblia. Dupa o luna putini mai raman pe cale. Putini.

1 Samuel 1 cu 17: „Eli a luat din nou cuvantul si a zis: „Du-te in pace si Dumnezeul Lui Israel sa asculte rugaciunea…” „pe care intentionezi sa o faci” asa zice aici? „pe care ai facut-o!” Iubiti tineri, iubiti credinciosi, treaba Lui Dumnezeu nu e sa se roage, la fel cum nu e treaba mea sa ascult rugaciunile altora de langa mine. Treaba mea e sa ma rog si e treaba Lui Dumnezeu sa asculte rugaciunile.

Dar ceea ce vreau sa subliniez astazi este ca tu daca nu iti faci timp sa te rogi, Dumnezeu nu are ce sa asculte. Ce frumos este, in zilele bune sa inalti rugaciuni inaintea Lui Dumnezeu, ca atunci cand vin zile rele sa ai ceva in cont. Mare lucru nu? Mare lucru.

A venit o zi in viata lui Daniel cand trimisii imparatului l-au legat si l-au dus in fata la imparat si a zis: „Daniele, groapa acolo e.” Stiti ce ar face cei mai multi credinciosi din zilele noastre in locul lui Daniel? „N-ai numarul la un prooroc?” zice. „Sa vad ce o sa fie. Sa vad, leii aceea sunt de la circ sau sunt din padure? Sa stiu la ce ma astept.” „Frate pastor vreau sa ma marturisesc pentru ca acum nu stiu…acum intru in operatie” zice. Sunt leii.

Vreau sa va spun ca vine o zi a leilor in viata ta si in viata mea, nu scapi de asta. Daniel in fata gropii nu a zis: „Imparate acum am timp de rugaciune, acum vreau sa ma rog.” Nu! Ii tarziu sa te rogi in spital. Fa-ti timp sa te rogi cand ai fost sanatos. Daniel nu a zis: „Imparate, auzi hai sa facem 40 de zile de jertfa, de post, nu stiu, sa mai amanam cumva.” Nu! Nu! Nu! A intrat in groapa. Am cautat in toata Biblia si nu am gasit un verset care sa zica ca Daniel s-a rugat in groapa cu lei. N-am gasit.

Dumnezeu trimite pe Ingerul Sau care in Noul Testament de cele mai multe ori este Domnul Isus. Si stiti ca Acela care a creat leii, stie sa inchida gura lor? Stiti ca imparatul in patul lui nu putea sa doarma. Ca aia care baga sfinti in groapa nu pot sa doarma. Ma auziti nu, ce spun? Aia care se ocupa cu barfa, cu comentarii pe yt defaimatoare si alte lucruri, astia nu au somn sa stiti. Nici pace. „Cei rai nu au pace” nu? Daniel linistit in groapa.

Vreau sa spun astazi ceva: RUGACIUNEA FACE CEEA CE NU POTI SA FACI TU IN VIATA. Daniel putea sa se roage dar nu putea sa inchida gura leilor. Si va mai spun ceva: la lei nu le place carnea de sfinti, nici spinarea aceasta care e tare, care are coloana vertebrala. Nu! Nu! Dragii mei, dimineata cand a venit imparatul…„vesnic sa traiesti imparate!” zice. Ati mai avea chef de salut dupa o noapte cu leii, din respect. Il scoate pe Daniel afara.

Am o intrebare pentru dumneavoastra, o intrebare foarte simpla: Unde s-a grabit ingerul? Ca a facut 8 ore schimbul 3. Nu mai putea sa stea 20 de minute? Psalmul 34 cu 7, poti sa-l afisezi? A venit dupa aceea carne buna de mancat, au venit parasii lui Daniel, nu mai putea sa stea ingerul un pic? „Ingerul Domnului tabaraste in jurul celor ce se tem de Domnul.” Si nu spune ca ii scapa de primejdie, ii scapa din primejdie. Daca te pocaiesti nu o sa scapi de necazuri, dar acolo in necaz va fi ingerul Lui Dumnezeu cu tine.

Au zis cei 3 tineri: „Imparate, noi cand a trebuit sa ne rugam, ne-am rugat la Dumnezeul care trebuie, acum nu trebuie sa ne inchinam. Dar indiferent cat incalzesti cuptorul, noi avem un Dumnezeu care ne poate scapa. Daca nu ne scapa, noi tot pocaiti suntem.” Nu stiu cum stai cu rugaciunea spune: „Sa te asculte Domnul in ziua necazului.” Eu as completa: „Sa te rogi in ziua buna ca Dumnezeu sa te asculte in ziua rea.

Spunea Raven Hill, si va recomand sa cititi cartea „De ce intarzie trezirea?” a lui Raven Hill, „Trebuie sa ne rugam daca vrem sa ducem o viata sfanta si trebuie sa traim o viata sfanta ca sa ne putem ruga.” Daca eu traiesc in curatie fata de sotia mea din toate punctele de vedere eu am deschidere sa vorbesc cu ea. Daca cineva nu traieste in curatie totala si in sfintenie, nu are chef de vorba cu sotia sau cu sotul.

Unde vreau sa ajung? SFINTENIA TE VA FACE SA DORESTI COMUNICAREA CU DUMNEZEU, TRAIREA IN CURATIE TE VA FACE SA DORESTI SA TE PUI PE GENUNCHI SI SA II SPUI TOT CE AI PE INIMA. Dar si lipsa rugaciunii te va face sa nu iti mai doresti sfintenia. Doamne da-ne timp de rugaciune. Spunea cineva ca un om care pacatuieste nu se mai roaga, dar cel care se roaga, nu mai pacatuieste.

Inchei punctul acesta al 2-lea spunandu-va ca cele mai frumoase bucurii pe care le-am avut in viata nu a fost cand am bagat cardul. Azi am scos alocatia de la copii pe 2 luni de zile, 6 prunci este ceva nu? Acum este adevarat ca unii militeaza pentru alocatie dar nu pentru copii. Nu m-am bucurat prea mult astazi. Cea mai mare mare bucurii le am cand stau cu Domnul in rugaciune. In partasie cu Domnul. Cand poti sa ii spui Lui tot ce te apasa. Si mergi la evanghelizare si simti ca sta langa tine.

Avem o familie la noi in biserica, un frate care s-a pocait acum 3 ani jumate, 4 si mama lui e pe carucior. Si i-am intrebat cum va simtit, cum sunteti, anul trecut i-am intrebat. Si a zis: „Frate Cristi, suntem extraordinar de bine.” M-am speriat. Ca ii intreb pe aceea care sunt sanatosi, care au de toate, „cum sunteti?” Si zice: „Rau.” Si o intreb pe femeia aceasta care este pe carucior si a zis ca „sunt bine.”

A zis: „Multumesc Domnului.” zice. Si am zis: „Dar de ce? „Frate Cristi, zice, de cand s-a pocait pruncul meu si la un an m-am pocait si eu, oridecate ori ne rugam in camera noastra, simtim ca mai vine cineva. Si uitam de medicamente, si uitam de datorii. De retete si de toate problemele.” Si a zis: „E extraordinar.”

Stiti ce ma gandesc, ca ma mustra constiinta uneori; ca eu am passat din 2014, e adevarat ca are 300K de km, nu-i problema de asta, dar prinde viteza buna. Si astia pe carucior ajung inaintea mea la biserica. Si uneori imi este ciuda. Dar ma gandesc atunci, ca in ziua invierii, spune Biblia ca Ioan a ajuns primul la mormant. Stiti cine ajunge primul unde trebuie? Dragostea.

Oamenii au zis: „Bai, daca imi iau masina faina ao sa duc vaduve si orfani la biserica.” Nu. Daca ai dragoste buna ai sa faci asta. Nu masina buna. Nu. „Legea da o zi din sapte / Dragostea le da pe toate / Legea iarta, dar vrea sange / Dragostea nimic nu frange.” Fa-ti timp sa te rogi si ai sa vezi in momentul rugaciunii cum curge picurul de roua, picurul de untdelemn. Am observat in viata ca nu pot sa il iert pe omul care mi-a facut rau decat daca ma rog pentru el. Asa ca incerca sa te rogi pentru el.

– sfarsitul partii a 2-a acestui mesaj. Continuare in partea a 3-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *