Cristi Boariu – 10 ceasuri din viata unui om – 4 –


– continuare din partea 3 –

Un alt ceas si ma bucur ca in fiecare luna avem ceasul asta in bisericile noaste este CEASUL CINEI. Luca 28 cu 14: „Cand a sosit ceasul.” Ce frumos. Domnul le face toate frumoase la vremea lor. Nu? Azi tinerii incearca. La 12 ani, are prietena, iubita sau nu stiu cum ii spune. Ce tragedie, nu? Vorbeste cu 10 baieti pe i. Si ea are 14 ani. Daca o pui sa spele vasele scapa farfuria din mana. Dar telefonul il tine bine.

O sa vedeti peste 10 ani ce o sa fie la comitet la noi, coada. Ascultati-ma ca stiu ce vorbesc. Coada va fi. Programare, 24 din 24 trebuie sa lucram, pe 3 schimburi pastorii. Ca vin tineri care multi dintre ei nu au nici o treaba cu Dumnezeu. Imi spunea o fata: „Mi-a zambit si am plecat cu el. Si mi-a zambit si al doilea si am plecat cu el. Si al treilea si am plecat cu el. Mi-a zambit.” Dragii mei, orice lucru Dumnezeu il face frumos la vremea lui. Ascultati-ma: un lucru frumos nefacut la vreme e urat. Ma aud tinerii?

Revin la ceasul cinei. Cand a sosit ceasul. S-a uitat Domnul Isus la ceas, s-a uitat la Tatal. A zis: „Tata” zice, „acuma-i?” „Acuma-i” „Am vindecat pe toti aceia? Am predicat tot ce a trebuit? Plec acuma.” Cum te pregatesti pentru ceasul cinei? Ai un ceas al cinei macar o data pe luna cu Domnul? Ce frumos! Nu simtiti cand stai la masa cu Domnul parca-i ceva special Dragii mei, va motivez astazi sa facem tot ce putem sa nu lipsim de la masa Domnului.

Mi-aduc aminte cand eram mic si faceam prostii, sper sa nu ma auda si copiii mei ca si eu am facut prostii. Dar cand eram mic si faceam si prostii, ascultati-ma, ultimul lucru pe care mi-l doream era sa ma cheme maica-mea la masa. Ca stiti ce urma la masa nu? Sedinta de comitet, asta urma. Mustrare. Si stiti cum sunt mamele. Iau totul de la zero. Zice: „Cum ai facut? Cum a fost? Mai zii o data faza.” Si nu aveam chef sa mananc.

Si stiti de ce unii lipsesc de la cina? Ca a facut o prostie, a facut un pacat. Si daca ar sta la masa cu Tata nu s-ar simti bine. Am acest indemn astazi pentru tine: marturiseste-te. A zis David: „Cata vreme am tacut mi se topeau oasele…” Reumatism spiritual. „de gemetele mele…” Ce frumos! Sa vii la masa curat. Nu? Sa vii la masa bucuros. Luca 22 cu 15: „El a zis: „Am dorit mult sa mananca pastele acesta cu voi inainte de patima Mea.”” Doamne pune si in mine dorinta aceasta! Stau la masa cu Tine.

Vreau sa va spun ceva foarte important, indiferent ce religie aveti: NUMAI CINE STA LA MASA CU EL AICI, VA STA LA MASA DINCOLO. Lipsesc 20 de ani de la masa de aici. Imi spunea cineva: „Cristi nu am luat cina de un an jumate. Nu ma lasa pastorul.” zice. Si a vrut sa ii dau libertate sa trec peste pastorul ei, ca sa zica: „A zis Cristi Boariu sa iau cina.” Nu i-am zis sa ia cina. Am spus: „Rezolva problema.” Oamenii vor cina dar nu vor sa rezolve problema. Nu! Rezolva problema din viata ta.

„Fiecare sa se cerceteze pe sine insusi” si apoi poti sa stai la masa. Exista un ceas. Si se uita Ingerul Domnului si noteaza: „E ceasul acesta. Biserica din Negresti Oas are cina. Cati lipsesc?” Doamne vreau ca anul acesta sa nu mai lisesc de la cina. Nu?

Un alt ceas pe care Biblia il enumera este CEASUL NASTERII DIN NOU, CEASUL POCAINTEI. Ioan 5 cu 25: „Adevarat va spun ca vine ceasul…” „Si ba” zice, „ba” zice, „vazi ca-i chiar acum” Ca daca ar fi peste 3 ani mai ai timp. Nu! Acum, zice, cand cei morti vor auzi Glasul Fiului Lui Dumnezeu. Dar nu se referea la inviere. Vorbim si despre Ceasul Invierii mai tarziu in cateva minute. Nu! „Cand cei morti vor auzi Glasul Fiului Lui Dumnezeu si cei ce-L vor asculta vor invia.”

Si stau si ma uit si m-am uitat ani de zile la versetul acesta si nu l-am inteles. Doamne, Tu le spui la niste oameni cu care vorbesti. Da? Care miroase, care vorbesc, care pot sa bea apa, care aud, care vad, care au simturile acestea de baza. Le spui ca-s morti? Vreau sa va spun astazi un lucru foarte important: NOI SUNTEM COMPUSI DIN 3 PARTI. TRUP, SUFLET SI DUH. TRUPUL = CEEA CE VEZI IN OGLINDA. SUFLETUL = SENTIMENTE, RATIUNE SI VOINTA. SI DUHUL = PARTEA DIN OM CARE POATE COMUNICA CU DUMNEZEU.

In momentul cand Adam si Eva sunt creati in gradina Edenului, Dumnezeu le spune asa: „In ziua cand veti manca din pomul acesta veti muri negresit.” Care dintre cele 3 componente a murit in ziua aceea? Cine stie sa zica? Duhul! Daca mureau cu trupul erau inmormantati pe loc atunci, daca mureau cu sufletul erau intrati la spitalul de psihiatrie. Nu mai puteau sa ia decizii pe baza ratiunii. Au murit cu duhul.

Cineva imi scria un mesaj intr-o zi si a zis: „Frate Cristi, ascult mesajele, ne bucuram dar nu stiu cum sa zic, m-as pocai dar fara sa-mi schimb credinta in care m-am nascut.” Si i-am zis: „Fii linistit ca nimeni nu se naste in credinta.” Intr-o zi unul din copiii nostri, Lucas, a dat cu apa pe jos. Si l-am intrebat: „Cine a dat?” Si el a zis ca Ianis, fratele lui. Daca se nastea in credinta mai mintea sau spunea adevarul? Spunea adevarul. Nu? Daca te nasti in credinta.

Dragii mei, fiecare om care se naste se naste cu duhul mort. Eu nu-l invat pe copilul meu sa minta. La gradinita nu l-a invatat. Cum de stie sa ma minta? De la cresa inca te minte, ce de la gradinita. Eu nu-l invat sa-mi comenteze, sa-mi intoarca vorba si totusi o face. Si nu i-am tinut cursuri pentru asta. E din firea lui pentru ca atunci cand duhul este mort…n-ati auzit expresia „Fac ce vreau.”? Pentru ca-l conduce firea lui pamanteasca, adica sufletul care nu-i convertit, mintea, ratiunea si vointa neschimbate de Domnul si trupul lui care-l ajuta sa faca actiunile care le face. Ca nu duhul tranteste usa, nici sufletul. Trupul face, mana condusa de suflet, firea veche.

Frati si surori, iubiti credinciosi care sunteti aici, iubiti prieteni, daca intelegeti ceea ce va spun acum, ati inteles lucrul de baza al crestinismului. De ce va spun asta? Pentru exista ceva foarte important in Ioan. Si te rog sa-mi pui Ioan cap.3 . Ioan cap.3, sa vedeti o conditie foarte, foarte importanta, cu vers.3: „Adevarat, adevarat iti spun ca daca un om nu se naste din nou, nu poate vedea imparatia Lui Dumnezeu.” 5: „Adevarat, adevarat iti spun ca daca nu se naste cineva din apa si din duh, nu poate sa intre in Imparatia Lui Dumnezeu.”

Adica Biblia imi spune astazi un lucru si m-as bucura sa se predice asta peste tot in fiecare confesiune, dar nu vor sa spuna oamenii asta. Ca s-ar contrazice foarte multi pe ei insisi. Dragii mei, ascultati-ma, sa ne concetram cateva minute foarte importante aici. TOTI CARE NE-AM NASCUT, NE-AM NASCUT CU DUHUL MORT. TOTI. SINGURUL CARE S-A NASCUT CU DUHUL VIU A FOST ISUS CRISTOS. Pentru ca s-a nascut din Duhul Sfant – Maria. Da? „Maria a ramas insarcinata de la Duhul Sfant.” Pacatul adamic nu s-a mai transmis prin barbat mai departe. De aceea Isus Hristos nu a avut nasterea din nou. A fost singurul care nu a avut nevoie de nastere din nou.

A facut botezul pentru ca botezul este marturia unui cuget curat. Avea cugetul curat? Avea. Noi toti ne nastem cu duhul mort. Ce se intampla? Vii la o seara ca si asta si auzi o cantare frumoasa, am cantat mai inainte o cantare extraordinara, da? Auzi o predica unde simti ceva, ca, „mai parca, parca…”. Ascultati-ma: din apa si din Duh, cu D mare. Da? Apa e Cuvantul Domnului, „Eu sunt Apa Vietii” si Duhul este Duhul Sfant.

Orice biserica care are Cuvantul Domnului predicat si Duhul Sfant prezent poate produce nasteri. Sotia mea a nascut de 2 luni de zile. N-a putut in sala de operatie sa nasca singura. A avut nevoie de 2 persoane prezente in sala: moasa si doctorul sau doctorita. La fel, nu ne putem naste noi singuri. Noi avem nevoie langa noi de Apa si de Duh. Demonstrez biblic lucrul acesta.

Fapte cap.2, dragii mei daca am inteles asta, si multi fac botezul din pacate si nu a inteles aspectul acesta si n-au avut nasterea din nou. Fapte cap.2 cu vers.37: „Dupa ce au auzit ei aceste cuvinte”, Cuvantul, da? „au ramas” cum? „strapunsi” adica Duhul Sfant se plimba prin sala si insotea Cuvantul Lui Petru care era predicat, pentru ca Cuvantul Lui Isus si Duhul Sfant lucreaza impreuna si strapung.

Si duhul ala mort din tine merge acasa si spune: „Bai, am fost la teatru, am fost la filarmonica, m-am uitat la filme, m-am uitat la divertisment, n-am simtit ce am simtit in seata aceasta la pocaiti.” Nu la baptisti, nu la penticostali, nu la… La pocaiti. Aleluia. Ce a fost? Mai omule, a fost prezent in sala de nastere doctorul si moasa, adica Cuvantul si Duhul Sfant.

Si duhul acela care era mort si nu era nascut inca, era mort a inceput sa auda Vocea Celui din care este, din care face parte. E ca si un copil care aude vocea mamei. Pai, la ala nu-i mai trebuie 100 de euro. La ala nu-i mai trebuie telefon. „Bai” zice, „a venit mama acasa, a plecat nu stiu de cate luni, nu stiu unde au plecat. Am auzit vocea lu mama.” Exact la fel e cu duhul din tine.

Si duhul acela dragii mei, in momentul cand este inviat, Biblia numeste asta Nastere din nou. Va dau o veste trista astazi: la sufletul din tine nu-i place asta. Ca pana acum stii ce spunea: „Fac ce vreau frate pastor. Ce treaba ai tu cu mine?” „Mami si tati fac ce vreau.” Da, era firea ta veche. De acum sufletul se sperie ca duhul, ala cu „d” mic, duhul din tine, a fost adus la viata.

Rolul Duhului Sfant si al Bibliei este ca prin duhul din noi sa schimbe firea noastra veche intr-o fire noua. Si daca pana acum spuneai „Fac ce vreau”, de acum spui „Fac ce spune Biblia”. Pana acum fata spunea: „Mami, nu te baga in viata mea ca baiatul acela e mai bun ca si pocaitii” Da, da e foarte „bun”. O sa vezi mai tarziu. De acum spui asa: „Biblia spune „Cu oricine dar in Domnul”” in Cristos.

Frati si surori, nasterea din nou, iubiti credinciosi, nasterea din nou este un eveniment. Dupa aia urmeaza botezul. De exemplu: eu o sa am binecuvantarea peste 2 saptamani la copil. Eu nu va chem pe nimeni la binecuvantare cata vreme sotia mea nu a nascut. Nasterea din nou este urmata de botez. Adica la botez venim sa va prezentam: uitati 5 canditati aici, uitati, s-a nascut, acum s-a nascut.

Daca schiopateaza in primul an de pocainta, nu sariti pe ei, ca si pruncul meu schiopateaza. Da-ti-le timp, ca urmeaza procesul sfintirii. Adica iti trimite cineva mesaj pe telefon si te face „cu ou si cu otet.” Stii ce spune sufletul din tine? Ala vechi. „Raspunde-i inapoi!” Si auzi o voce lina care spune: „Da-i un verset din Biblie! Rapunde-i cu bunatate.” Este duhul si daca mai ai si Duhul Sfant prezent, atunci e extraordinar. Doamne, binecuvanteaza pe toti cei prezenti! Sa fie in seara aceasta CEASUL NASTERII DIN NOU. Sa fie ceasul pocaintei. Si ce urmeaza dupa asta? Urmeaza sfintirea. Nu? Sfintirea.

Dragii mei, in noi trebuie sa ia chip Isus Hristos. Pentru asta la firea pamanteasca nu o sa ii placa. „Sa taci din gura, sa nu raspunzi, sa faci ce nu iti face el, sa-i rasplatesti raul cu bine.” Da, dar asa ia chip Isus in tine. Si vine o zi cand Duhul Sfant prezinta Mireasa inaintea Domnului Isus. Si zice: „Doamne uite, ce parere ai?” „Mai ce seamana, e extraordinar!” Da, seamana dupa nu stiu cate boli, cuptoare, lovituri, probleme. Seamana. Dar problema este ca astia sunt numai cativa ani si apoi vine vesnicia.

– sfarsitul partii a 4-a acestui mesaj. Continuare in partea a 5-a –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *